ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΡΑΠ: Γιατί ο Δήμος Πατρέων κρατούσε κρυφή την επιστολή για Ριγανόκαμπο;


Την μετατροπή του Ριγανόκαμπου σε Πάρκο, ζητούν οι κάτοικοι. Η ΕΤΑΔ, κάτοχος της περιοχής, αναταποκρινόμενη στο αίτημα την προσφέρει. Αλλά, δυστυχώς του πέφτει κάπως βαριά του κόκκινου δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που πολύ τον σκότισαν οι κυβερνητικοί με τα δωράκια τους... Μήν παρεξηγηθεί κιόλας ο άνθρωπος!


Στριμωγμένος ο Κ. Πελετίδης αντιδρά αλλόκοτα, φοβούμενος ταύτισή του με την Κυβέρνηση, που τόσα δωράκια του έχει προσφέρει

«Έναν χρόνο ακριβώς χρειάστηκε η δημοτική αρχή για να πάρει πρωτοβουλίες καθαρισμού της εγκαταλελειμμένης περιοχής του Ριγανόκαμπου. Έναν χρόνο από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, η ΕΤΑΔ, μετά από επιστολή διαμαρτυρίας των συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, ενημέρωνε γραπτά τον Δήμο Πατρέων ότι δίνει την άδεια για να καθαριστεί ο χώρος από συνεργεία του Δήμου και μάλιστα με κοστολόγηση των απαιτούμενων εργασιών και απόδοση των αναγκαίων εξόδων από το ταμείο της ΕΤΑΔ. Προξενεί απορία, βέβαια, γιατί αυτή η επιστολή κρατήθηκε εν κρυπτώ επί εννέα μήνες».
Τα παραπάνω αναφέρει η ΡΑΠ σε ανακοίνωσή της για την περίεργη στάση του Δήμου Πατρέων. Και συνεχίζει προτείνοντας:
«Ωστόσο, είναι θετικό το γεγονός ότι δρομολογούνται, έστω και τώρα, οι απαιτούμενες ενέργειες για τον εξωραϊσμό μιας περιοχής που υποφέρει από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη με ευθύνες και των προηγούμενων δημοτικών αρχών.
Είναι απαραίτητο ο Δήμος Πατρέων, μετά την απαραίτητη διαβούλευση, να επεξεργαστεί και να καταθέσει ένα σχέδιο αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής. Ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα αποτελέσει το διεκδικητικό πλαίσιο και στόχο της πόλης για την παραχώρηση της χρήσης του οικοπέδου από την ΕΤΑΔ.
Ας εκμεταλλευτούμε την ευνοϊκή πολιτική συγκυρία. Αυτή την συγκυρία που έκανε πράξη τον στόχο δεκαετιών, την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου, την παραχώρηση του πλατανόδασους του Καστελλόκαμπου και δεκάδων αιθουσών στις εργατικές κατοικίες, την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου με ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τα 3 εκατομμύρια ευρώ, τις μικρές και μεγάλες διευκολύνσεις, όπως, για παράδειγμα, τη δωρεά των μαγειρείων του πρώην 409 Νοσοκομείου στις κοινωνικές δομές του Δήμου».

Στριμωγμένος ο Κ. Πελετίδης αντιδρά αλλόκοτα
Στριμωγμένη η Δημοτική Αρχή Πατρέων, μετά την αποκάλυψη, του ζητήματος που επιμελώς απέκρυβε επί εννέα μήνες, και φοβούμενη ταύτισή της από τηνκοινή γνώμη, με την κυβέρνηση, που τόσα δωράκια της έχει προσφέρει, περί άλλων τυρβάζει και με οίστρο επαναστατικό προσπαθεί να πετάξει από τα χέρια της όλες τις χαριστικές ρυθμίσεις που τις έχουν γίνει από την κυβέρνηση και το Υπ. Εσ.
«Η Δημοτική Αρχή, εκφράζοντας την ομόφωνη απόφαση των Συλλόγων και των κατοίκων της περιοχής, προχωρά μετά την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη δημιουργία του νέου μεγάλου «Ανατολικού Πάρκου», στο Ριγανόκαμπο.
Διεκδικεί ταυτόχρονα από την κυβέρνηση να σταματήσει την απαράδεκτη κωλυσιεργία και να παραχωρήσει τώρα την έκταση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Αυτή η νέα αγωνιστική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, ενοχλεί την κυβερνητική παράταξη της ΡΑΠ.
Είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί πρόκειται για λαϊκό αίτημα δεκαετιών που ικανοποιείται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση της ΡΑΠ δεν υπάρχει ούτε λέξη για τις ευθύνες της συγκυβέρνησης Συριζα – Ανελ για ένα τόσο οξυμένο πρόβλημα, για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής.
Αντίθετα, «στο και πέντε» της υπογραφής του τέταρτου μνημονίου, μιλάνε για δήθεν ευνοϊκή πολιτική συγκυρία που έκανε πράξη την απόδοση του παραλιακού μετώπου κλπ., αποκρύπτοντας προκλητικά ότι με τον αγώνα του λαού υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να παραχωρήσει την παραλιακή ζώνη της Πάτρας.
Οι όποιες μικρές και προσωρινές κατακτήσεις είναι αποτέλεσμα των αγώνων και των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος και όχι της «γαλαντόμας» πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων.
Η ΡΑΠ λειτουργεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της συγκυβέρνησης Συριζα-Ανελ που ενώ τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και τσακίζει το λαό ταυτόχρονα προπαγανδίζει τα ψίχουλα στους εξαθλιωμένους από την αντιλαϊκή πολιτική της.
Ο λαός της Πάτρας πρέπει να κάνει δικό του ζήτημα όχι μόνο την παραχώρηση του χώρου για δημιουργία πάρκου, αλλά και την πλήρη χρηματοδότηση του Δήμου από το Κράτος και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να ικανοποιηθούν οι οξυμένες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: