ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Αλ. Τσίπρας: Να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού

«Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και προσδοκούμε από τους εταίρους να σεβαστούν επιτέλους τις θυσίες του ελληνικού λαού με μια συνολική συμφωνία που θα βγάζει τη χώρα από την ομηρία και την εκκρεμότητα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΒΕ.



Καθαρή λύση
για το χρέος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ «ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ»


"Εμείς έχουμε κάνει τις δικές μας υποχωρήσεις, τώρα είναι η ώρα και για τη Γερμανία και για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να κάνουν τις δικές τους", ήταν το μήνυμα που έστειλε στους εταίρους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Εξέφρασε παράλληλα τη βαθιά πεποίθηση του ότι "στις τρεις εβδομάδες που απομένουν όλοι θα αρθούν στο ύψος της περίστασης και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται ώστε επιτέλους μετά από μια επταετία να ανοίξει για τα καλά ο δρόμος για την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία".

Η Ελλάδα, τόνισε, έκανε μια μεγάλη υποχώρηση για να εκπληρώσει τη μία από τις δύο προϋποθέσεις που έθεσε το ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, νομοθετώντας μέτρα για το 2019 και το 2020. "Και τώρα είναι καθήκον της Ευρώπης να ικανοποιήσει αυτή τη δεύτερη συνθήκη, που είναι τα μέτρα για το χρέος, διότι ήταν η ίδια η Ευρώπη, ή μάλλον κάποιοι από τους εταίρους μας, που απαιτούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ και αυτή η συμμετοχή δεν μπορεί να είναι αλα καρτ. Δεν μπορεί να λέμε δηλαδή ναι στις μεταρρυθμίσεις και στα μέτρα και όχι στο χρέος. Δεν γίνεται να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο" , επισήμανε ο πρωθυπουργός.

"Η Ελλάδα και η Ευρώπη χρειάζονται αυτή τη στιγμή μια καθαρή λύση. Μια λύση που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επιλύει το γόρδιο δεσμό. Και από τη δική μας πλευρά προτείνουμε μια καθαρή διέξοδο: Μια πρόταση ρύθμισης του ελληνικού χρέους που θα αποτελεί τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή.

Για την Ελλάδα, για τη Γερμανία, για το Ταμείο, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς", είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

"Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και προσδοκούμε από τους εταίρους να σεβαστούν επιτέλους τις θυσίες του ελληνικού λαού με μια συνολική συμφωνία που θα βγάζει τη χώρα από την ομηρία και την εκκρεμότητα. Γιατί μόνο έτσι θα αρθεί οριστικά η αβεβαιότητα γύρω από την ελληνική οικονομία και θα σταλεί στη διεθνή επενδυτική κοινότητα το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα. Επιπλέον, μια σαφής λύση με χρονικό βάθος θα δημιουργήσει τον καθαρό δημοσιονομικό δρόμο που θα επιτρέψει μια πιο επεκτατική αναπτυξιακή πολιτική και στοχευμένες, προωθητικές φοροελαφρύνσεις".

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο ερώτημα γιατί δεν υπήρξε λύση στο τελευταίο Eurogroup, λέγοντας: "Διότι υπήρξε προσπάθεια να προωθηθεί και πάλι μια θολή λύση. Μια λύση μετάθεσης του προβλήματος. Μια λύση που δεν αντιστοιχούσε στο οικονομικό κλίμα, στα δημοσιονομικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας αλλά ούτε και στις θυσίες του ελληνικού λαού".

“Και να τονίσω εδώ: δεν ήμασταν μόνο εμείς που δεν θεωρήσαμε αυτή την πρόταση αρκετή. Ήταν και πολλοί από τους εταίρους μας. Διότι είναι πολλοί εκείνοι που αναγνωρίζουν ότι αυτή η ασάφεια δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη χρειάζονται αυτή τη στιγμή μια καθαρή λύση. Μια λύση που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επιλύει το γόρδιο δεσμό”.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: