ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του Γ. Παπαντωνίου

Την δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου και τραπεζικού λογαριασμού του Γιάννου Παπαντωνίου διατάζει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο πλαίσιο της έρευνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα και την προέλευση της περιουσίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
 
Το βούλευμα εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Πιο συγκεκριμένα, η δέσμευση αφορά στο σπίτι του Γ. Παπαντωνίου στην Κηφισιά , στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Η κίνηση αυτή αποτελεί την συνέχεια του αιφνιδιαστικού ελέγχου που έγινε πριν από μερικές ημέρες και τις κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από το σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και εκτιμήθηκαν από την Ε. Τουλουπάκη ήταν ικανά προκειμένου να στηριχτεί το αίτημα για την δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, όχι όμως και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Την ίδια εκτίμηση είχε και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και διέταξε την δέσμευση για τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται ετνός Ελλάδας. Η σχετική εντολή δεν αφορά πιθανά ακίνητα ή τραπεζικούς λογαριασμούς σε ξένες χώρες και τράπεζες του εξωτερικού.

Η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για «δωροδοκίες» σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και της  προκαταρκτικής εξέταση για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας από τον Γ. Παπαντωνίου.

Από την έρευνα μέχρι στιγμής έχουν προκύψει δύο τραπεζικοί λογαριασμοί σε ελβετική τράπεζα κι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που φέρονται ότι συνδέονται με τον πρώην υπουργό και για τον λόγο αυτό έχει ήδη υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Ελβετικές αρχές.

Δημοσίευση σχολίου