ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

«Κάνε κάτι δραστικό, κόψε πια το πλαστικό»



Αύριο η δράση με τα σχολεία για το Περιβάλλον και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», συνεχίζουν τις δράσεις που υλοποιούν στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Αύριο το πρωί, διοργανώνεται η εκδήλωση «Κάνε κάτι δραστικό… κόψε πια το πλαστικό» σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) και με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων/ Αντιδημαρχία Καθαριότητας.
Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 10.00 – 13.00.
Πρόκειται για μία περιβαλλοντική εκδήλωση για την κατάργηση χρήσης πλαστικής σακούλας με τη συμμετοχή μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Οι μαθητές θα ζωγραφίζουν επάνω σε υφασμάτινες τσάντες, τις οποίες και θα μοιράσουν στη συνέχεια στους περαστικούς.
Στόχος να ενεργοποιήσουν όλους τους πολίτες για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, που είναι γνωστό σε όλους μας, πόσο κακό κάνει αυτή στο περιβάλλον.
 «Πρόκειται για ένα εξωστρεφές πρόγραμμα που κάνουμε ώστε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας, και ιδίως οι νέοι μας, για την Ευρώπη, τις δράσεις, τα έργα, ιδίως σε τρεις κρίσιμους τομείς, στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον και στην επιχειρηματικότητα. Θέλουμε να είναι όλοι ενεργοί, να ακούμε τι πιστεύουν και τις επιθυμίες τους ώστε να τα ενσωματώνουμε και εμείς στις πολιτικές μας. Ιδίως το περιβάλλον, είναι ένας ευαίσθητος τομέας και θέλουμε τη συμμετοχή όλων» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, υπενθυμίζοντας πως στις 5 Ιουνίου εορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Η αυριανή εκδήλωση δεν είναι μια αποσπασματική δράση, αλλά συνδυάζεται με τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που γίνονται στα σχολεία, στη θεματική της διαχείρισης των απορριμμάτων που συντονίζουν οι υπεύθυνες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Ιωάννα Παπαϊωάννου και Πηνελόπη Σακοβέλη.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν εξάμηνη διάρκεια και έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2016 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο και όλοι οι μαθητές των σχολείων και των περιβαλλοντικών ομάδων που θα συμμετέχουν, υλοποιούν στα σχολεία τους σχετικά προγράμματα.
Τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος, προέρχονται από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια και συγκεκριμένα:
·        1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ρίου
·        16ο Νηπιαγωγείο Πατρών
·        Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Αναγέννηση ΙΚΕ
·        Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Το μικρό Γυρί
·        4ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        26ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        29ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
·        Δημοτικό Σχολείο Αναγέννηση ΙΚΕ
·        Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων
·        1ο Δημοτικό Ακράτας
·        4ο Γυμνάσιο Πάτρας
·        9ο Γυμνάσιο Πάτρας
·        13ο Γυμνάσιο Πάτρας
·        15ο Γυμνάσιο
·        16ο Γυμνάσιο
·        Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου
·        Γυμνάσιο Καστριτσίου
·        Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: