ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Απ. Κατσιφάρας: Μαθαίνουμε από τους μαθητές μας


Βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο: 2017.05.09 - ΠΔΕ - "Η Περιφέρεια στο Κέντρο" (Κατσιφάρας απαντά σε ερωτήσεις μαθητών)
https://www.youtube.com/watch?v=y0EmDiT5M_I


Ετοιμάζουμε τους ενεργούς πολίτες του αύριο!

«Συμβολική για εμάς είναι η σημερινή Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) που επελέγη για να ανοίξουμε το “σπίτι” μας, την Περιφέρειά μας, το Περιφερειακό μας Συμβούλιο και υποδεχθήκαμε τα δύο πρώτα σχολεία. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση θέλουμε να προωθήσουμε τη συμμετοχικότητα των αυριανών ενεργών πολιτών μας. Βασιζόμαστε στη νέα γενιά και θέλουμε να ετοιμάσουμε τους πολίτες του αύριο».
Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υποδέχθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου τους πρώτους μαθητές που ουσιαστικά, αποτέλεσαν την αφετηρία υλοποίησης της νέας δράσης, που θα συνεχιστεί τη φετινή όσο και την επόμενη σχολική χρονιά, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας.
Πρόκειται για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και της Γ’ τάξης του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι κατέκλυσαν με τις ερωτήσεις, τις απορίες τους, αλλά και τις προτάσεις τους, τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα.
Οι ποδηλατόδρομοι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι μεγάλες υποδομές με τους αυτοκινητοδρόμους και τον προαστιακό, το αεροδρόμιο και τα λιμάνια, τα σχολεία και η μεταφορά των μαθητών, η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών πρόσβασης για ΑμεΑ, καθώς και πολλά άλλα θέματα, απασχόλησαν την διαφορετική αυτή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τους μαθητές.
Φυσικά, δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις για τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη χρηματοδότηση των έργων και ποια είναι αυτά, τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, το πώς εκλέγονται ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Σύμβουλοι και φυσικά για το ποιες σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από το ανώτερο συλλογικό όργανο της Περιφέρειας.
«Η νέα γενιά για εμάς είναι η συνέχειά μας, το μέλλον μας. Θέλουμε τα παιδιά να μάθουν ποιος αποφασίζει και ποιες είναι οι αρμοδιότητές μας. Πρέπει να έχουν άποψη για αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Να συμμετέχουν. Από την άλλη πλευρά, και εμείς πρέπει να ακούμε τη νεολαία, τα άγχη, τις ανησυχίες και να παίρνουμε τις προτάσεις τους και να τις ενσωματώνουμε στις πολιτικές μας. Είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία που πρέπει όλοι μας να το κάνουμε. Να δώσουμε εμπιστοσύνη στη νεολαία μας. Οι πολιτικές μας και οι δράσεις μας θα φέρουν προοπτική στο νέο άνθρωπο και στην εκπαίδευση» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Η δράση αυτή (η οποία θα συνεχιστεί και με άλλα σχολεία) εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την «Ημέρα της Ευρώπης». Ήδη υλοποιήθηκε δράση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι επόμενες δράσεις είναι:
·        Εκδήλωση «Η Ευρώπη, μια γειτονιά, μια αγκαλιά» στο Επιμελητήριο Αχαΐας (σήμερα)
·        Εκδήλωση «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε πια το πλαστικό» στην πλατεία Γεωργίου (18 Μαΐου)
·        Βράβευση νικητών μαθητικού διαγωνισμού στην Αγορά Αργύρη (25 Μαΐου).

Η συνεδρίαση με τους μαθητές
Η διαφορετική αυτή συνεδρίαση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από το τηλεπαιχνίδι που έχει ετοιμάσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Η Περιφέρεια στο Κέντρο», στο πλαίσιο της βιωματικής εκπαίδευσης των μαθητών σχετικά με το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Το σποτ δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και σε αυτό συμμετείχε ο νέος καταξιωμένος ηθοποιός με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, Γιάννης Τσιμιτσέλης, σε σκηνοθεσία του Πατρινού Παναγιώτη Φαφούτη.
Συντελεστές:
* Σενάριο / Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης
* Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κένα Νάτση, Λένα Νάτση, Αγγελίνα Τσούκου, Πάνος Γκέκας
* Φωτογραφία: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
* Οπερατέρ: Ιβάν Σαββίδης, Νίκος Παπασταμόπουλος
* Μοντάζ: Λυδία Αντόνοβα.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και απαντήσεις από τους μαθητές, ενώ αμέσως μετά το κάθε παιδί έγραψε σε ένα χαρτί τις εντυπώσεις ή την πρότασή του, οι οποίες και αναγνώστηκαν.
Φεύγοντας κάθε μαθητής έλαβε και μία αναμνηστική φωτογραφία που τραβήχτηκε στην αρχή της διαδικασίας.

Ποιοι παρέστησαν
Εκτός από τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τους μαθητές καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, η πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Τρύφων Φωτόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γεωργία Παπαναγιώτου - Μαρτζάκλη και Δημήτρης Σιαμπλής, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης Γιώργος Φαλτσέτος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Μπαρής, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ν. Αχαΐας Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου της Πάτρας Φωτεινή Συριώτη – Κυπραίου, εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: