ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Πάρτο Αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου
·        Στον καλό μας άνθρωπο Θανάση Βέγγο που έφυγες σαν χθες το 2011
·        Μακρόν –Λεπέν: Οι Γάλλοι δεν είχαν «βιώσει» παρόμοια τηλεμαχία. Ο σαρκασμός, η αλαζονεία, η ανακρίβεια και η σύγχυση ήταν τα κύρια γνωρίσματα της συζήτησης, γύρω από δύο προτάσεις για την Γαλλία εκ διαμέτρου αντίθετες.

·        Μη νομίζεις ότι είναι καλύτεροι
·        Χειρότεροι ίσως
·        Ναι χειρότεροι είμαστε οι δημοσιογράφοι…
·        Ζάεφ: Επιτέθηκαν –σ.σ οι οπαδοί του Γκρούεφσκι- σε βουλευτές και άσκησαν βία σε δημοσιογράφους και υπαλλήλους της βουλής. Αυτός ήταν ένας τρομοκρατικός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη. Εμείς δείξαμε όμως πώς υπερασπίζεται κανείς με αξιοπρέπεια τα εθνικά συμφέροντα και πώς αγαπά την πατρίδα. Δεν επιτρέψαμε να προχωρήσουν το σχέδιό τους και να ρίξουν τη χώρα στο χάος. Θέλουν να προκαλέσουν μια εθνική διαμάχη και να δώσουν τη δυνατότητα στον πρόεδρο Ιβανόφ να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση πολέμου. Αυτός ήταν ο στόχος τους. Με την κλίκα γύρω από τον Γκρούεφσκι δεν μπορεί ποτέ να είναι κανείς σίγουρος τι πρόκειται να συμβεί.
·        Κάποιοι , εδώ, κοπιάρουν τις μεθόδους Γκρούεφσκι για περίπτωση …ανάγκης
·        Δικής τους …
·        Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ζητούν ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Περικλής Αντωνίου και ο πρόεδρος Τουριστικών-Ταξιδιωτικών-Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος μετά την επί τούτω διαστρεβλωμένη εικόνα που αντιστοιχήθηκε με τη διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης. «Παρακολουθούμε με ανησυχία να συνεχίζεται από συγκεκριμένες φερόμενες ως ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μια οργανωμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης και δυσφήμισης της Λέσβου πανελλαδικής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας. Για ακόμα μια φορά, σε μια προσπάθεια να προκληθεί αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αναρτώνται εικόνες από την προχθεσινή συγκέντρωση αιτούντων άσυλο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το πραγματικό γεγονός και τη γενικότερα ομαλή και χωρίς προβλήματα κατάσταση. Μοναδικός στόχος είναι η δημιουργία αναταραχής στην τοπική κοινωνία μέσα από ψευδείς εικόνες κρίσης και βίας».
·        Έχουν περάσει το στάδιο των μπαχαλάκηδων και εξελίσσονται σε οργανωμένη ομάδα καταστροφής.
·        Του βλέπεις στα κανάλια τους, τους ακούς στα ραδιόφωνα τους, τους  διαβάζεις στις εφημερίδες τους,  τους συναντάς στα σάιτ  τους …
·        Μη κάνεις πως δε τους ξέρεις
·        Είναι οι ..θεματοφύλακες  του «πατρίς θρησκεία οικογένεια»…
·        Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ζητά να επιστραφεί στους πολίτες το 0,5% του πλεονάσματος, δηλαδή 865 εκατομμύρια ευρώ. Καλεί τον πρωθυπουργό να χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες θέσεις ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού, μέτρο που κοστίζει, σύμφωνα με τον ίδιο, 180 εκατομμύρια ευρώ. Ζητά επίσης να μειωθεί από φέτος ο ΕΝΦΙΑ κατά 20%, με κόστος 530 εκατομμύρια ευρώ, να επανέλθει ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% από 24% που είναι σήμερα, με κόστος 100 εκατομμύρια ευρώ και τέλος να καταργηθεί ο φόρος στο κρασί με κόστος 55 εκατομμύρια ευρώ.
·        Έχουν οι ακρο-νεοφιλελεύθεροι  …καρδιά;
·        Όχι απλώς λαϊκίζουν…
·        Όπως συνηθίζουν…
·        Γιατί νομίζω ότι παρόμοια …τάζει και η Λεπέν;
·        Η  οποία έχει υιοθετήσει την ατζέντα του Φιγιόν
·        Ο οποίος είναι ομοϊδεάτης του Μητσοτάκη
·        Και έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα …
·        (Μια χαρά τα σύνδεσα)
·        H 25χρονη Playmate, φωτογραφήθηκε γυμνή στην κορυφή του Taranaki, το οποίο είναι ενεργό ηφαίστειο, αλλά και ιερό βουνό των Μαορί, οι οποίοι σύμφωνα με τις παραδόσεις της φυλής θεωρούν το όρος πρόγονος τους. Οι Μαορί είναι εξοργισμένοι
·        Όπως και εμείς αν πήγαινε ο …σώρρας  στον Όλυμπο .
·         Όποιος βρεθεί στην περιοχή του Ολύμπου, από τα αρχαία χρόνια ονομάστηκε «Το στεφάνι του Δία», θα αντικρίσει ένα εκπληκτικό φαινόμενο. Κάθε πρωί με την ανατολή του Ηλίου, οι σκιές που δημιουργούνται  στην κόψη του βουνού, «απεικονίζουν» το πρόσωπο του Δία! Η τοποθεσία αυτή, έχει ονομαστεί «Ο θρόνος του Δία»!
·         Για λόγους αισθητικούς βέβαια διότι ο αρτέμης  είναι ..μπάζο και η Jaylene Cook θεά…
·        Οι  Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να αποδεχθούν την «κυρίαρχη κουλτούρα» στη Γερμανία, η οποία περιλαμβάνει τις χειραψίες, «την απόρριψη των κεφαλομάντηλων που καλύπτουν ολόκληρα τα πρόσωπα των γυναικών, ή την κατανόηση της βαρύνουσας σημασίας του Μπαχ και του Γκέτε» έχουν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή.
·        Κάποιοι κάνουν λόγω για επαναφορά της αρχής των (παπ) αρίων …
·        TVXs:Η Apple μόλις ανακοίνωσε ότι, λόγω των αυξημένων κερδών της, έχει συγκεντρώσει μετρητά ύψους 250 δις δολαρίων. Πρόκειται για αμύθητο ποσό, μεγαλύτερο από την χρηματιστηριακή αξία μεγάλων εταιρειών και των αποθεμάτων που έχουν σε συνάλλαγμα  η Μεγάλη Βρετανία και ο Καναδάς μαζί!
·        Η επίτροπος της Κομισιόν M. Βεστάγκερ επέβαλλε πέρυσι ένα θηριώδες πρόστιμο 13 δις ευρώ (συν οι τόκοι) στην Apple, η οποία παρανόμως πιστώνει όλες τις ευρωπαϊκές της πωλήσεις στη θυγατρική της στην Ιρλανδία, όπου η φορολογία των επιχειρήσεων είναι χαμηλή. Έτσι το 2014 η Apple  έφτασε να πληρώνει μόνο 0.005% φόρο επί των κερδών της.
·        Και σεις λαοί βασανισμένοι, πείνα, φτώχεια , πολέμους, καταστροφές και μνημόνια
·        Στο όνομα της επιχειρηματικότηταςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς…
·        Αλ. Τσίπρας: Οι δανειστές δεν είναι φίλοι μας. Ούτε έγιναν τον Ιούλιο του ’15, ούτε το Μάη του ’16, ούτε τώρα. Και αυτό δεν είναι ηθικό σχόλιο. Είναι η πραγματικότητα. Οι δανειστές αφενός επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τα χρήματα που δάνεισαν στην Ελλάδα και αφετέρου έχουν συγκεκριμένο μοντέλο και στρατηγική για τον τρόπο οργάνωσης της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.
·        Στερνή μου γνώση…
·        Αλ. Τσίπρας: Έχουμε καταφέρει ήδη:
·        - να περιορίσουμε σχεδόν κατά 4% την ανεργία
·        - να έχουν δημιουργηθεί 170.000 νέες θέσεις εργασίας από τη μέρα που αναλάβαμε
·        - να καταγραφεί, για πρώτη φορά το Μάρτιο, ότι είναι σχεδόν ίσες οι νέες προσλήψεις μόνιμης εργασίας σε σχέση με τις εκ περιτροπής
·        - να έχει περιοριστεί η αδήλωτη εργασία στο 13% όταν βρισκόταν στα επίπεδα του 20% πριν το 2015.
·        Κινούμαστε αναμφισβήτητα σε σωστή κατεύθυνση, όμως βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τους στόχους μας δεδομένης της καταστροφής που παραλάβαμε.
·        Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
·        Σκάστε και δουλέψτε…
·        Νίκος Αλιβιζάτος μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη  της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α  : «Νομίζω ότι , οι στόχοι,  είναι επιλεκτικά διαλεγμένοι για να συνδέονται με την ιδεολογία. Δηλαδή μετανάστες, αδύναμοι, υπάρχει μια προτίμηση στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στην Αριστερά. Αν είναι και το χρώμα κάπως μαυριδερό ακόμα καλύτερα. Αυτό συνδυάζεται με την ιδεολογία τους. Ναζιστική ιδεολογία. Ευθέως.
·        Δάσκαλος…
·        Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου και δοκιμαστική έξοδο στις αγορές μέσα στον Ιούνιο κάνοντας  τον ανάλογο σχεδιασμό. Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι εφόσον στις 22 Μαΐου επιτευχθεί συνολική συμφωνία με τους θεσμούς, που θα αφορά και την εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος και, κατ’ επέκταση, την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, τότε η έξοδος στις αγορές άμεσα είναι εφικτή.
·        βουτιά στα βαθιά …
·        μπρατσάκια φοράτε;…

Δεν υπάρχουν σχόλια: