ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Επικύρωση της έκθεσης θεσμών για τα προαπαιτούμενα

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 4 το μεσημέρι, η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup και η νύχτα προβλέπεται να είναι μακρά, μέχρι να βγει λευκός καπνός για το ελληνικό χρέος!


Έχει ήδη επέλθει
έγκρισης δόσης;

ΤΟ ΔΝΤ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΚΕΡ, ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ' ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ!



Την επικύρωση της έκθεσης των θεσμών για τα προαπαιτούμενα από το σημερινό EuroWorking Group χωρίς να εκφραστεί κάποια ένσταση επιβεβαίωσε πηγή της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΑΜΠΕ.

Η εν λόγω πηγή ανέφερε επίσης πως κατά την πρωινή συνεδρίαση ξεκίνησε και η συζήτηση για το χρέος, η οποία συνεχίστηκε σε επίπεδο υπουργών σήμερα το απόγευμα. «Υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλές τεχνικές λύσεις» σημείωσε η ίδια πηγή, υπενθυμίζοντας επίσης ότι το ελληνικό ζήτημα είναι τελευταίο στην ατζέντα του Eurogroup και η σημερινή συνεδρίαση προβλέπεται να είναι μακρά, καθώς το ΔΝΤ δεν φαίνεται εύκολα να... παραδίδεται! 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές διεξάγονται μεταξύ Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πολ Τόμσεν, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μπρουνό Λεμέρ και άλλων. Οι διακοπές είναι αλλεπάλληλες και οι διμερείς ή πολυμερείς επαφές βρίσκονται σε παράλληλη εξέλιξη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 4 το μεσημέρι, η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, στην ατζέντα της οποίας περιλαμβάνεται και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, για το οποίο αναζητούνται τρόποι, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και να πειστεί το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, για το θέμα της έγκρισης της δόσης έχει ήδη επέλθει συμφωνία και η συζήτηση συνεχίζεται αποκλειστικά για το χρέος.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο επίκεντρο των πυρετωδών διαβουλεύσεων βρίσκεται το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2023 μέχρι το 2060 (εφόσον έχουν «κλειδώσει» στο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022), η πρόβλεψη για την ανάπτυξη και το πακέτο των παρεμβάσεων για το χρέος. Το ΔΝΤ φαίνεται πως παίζει σκληρό πόκερ, απειλώντας ότι δεν θα μπει στο πρόγραμμα, αν οι Ευρωπαίοι δεν υποχωρήσουν στα παραπάνω σημεία. Και υπόψιν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ μέτρα για το 2018 δεν πρόκειται να πάρει, αφού αυτά είναι κτ' απαίτηση του ΔΝΤ!

Παρέμβαση Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί

Νωρίτερα το πρωί, έγινε γνωστό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες  δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί πως θετική είναι η έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας ως προς τα συμφωνηθέντα, που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στo Εurogroup.

«Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ένα δύσκολο πακέτο μέτρων με το οποίο ζητά από τον ελληνικό λαό νέες θαρραλέες, αλλά και αναγκαίες προσπάθειες», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και κάνει σημαντικές προσπάθειες και γι' αυτό είναι σημαντικό και οι εταίροι της να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις. Ο Γάλλος Επίτροπος ανέφερε ότι σήμερα ο στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να βρεθεί μια συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.


«Ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε γρήγορα σε μια συμφωνία», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι αυτό θέλουν όλες οι πλευρές. Πρόσθεσε, επίσης, ότι σήμερα πρέπει να δουλέψουμε για να υπάρξει σύγκλιση απόψεων μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ.

Ο Π. Μοσκοβισί κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες σήμερα για να επέλθει συμφωνία, ούτως ώστε η Ελλάδα και η ευρωζώνη να μπορέσουν να γυρίσουν σελίδα προς ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. «Τώρα ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει ότι οι προσπάθειές του βρίσκουν ανταπόκριση», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Γαλλίας

Στο παραπάνω πλαίσιο και με σκοπό την προώθηση ευνοϊκής απόφασης υπέρ της χώρας μας μας, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, με το σημερινό Eurogroup να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνομιλίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, συζητήθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους και συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί συνολική λύση, προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.

Συμφώνησαν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και να βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επανέλαβε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους ότι θέλει «να υπάρξει προσεχώς μια συμφωνία για την ελάφρυνση σε βάθος χρόνου του βάρους του ελληνικού χρέους», ανακοινώθηκε από το περιβάλλον του προέδρου.

«Αυτός είναι ο οδικός χάρτης του υπουργού Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος συμμετέχει σήμερα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες», προστέθηκε από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: