ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τμήμα Ισότητας Φύλων στη ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ



Την πόλη της Πάτρας επισκέφτηκε, την Τρίτη 16.5, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί  στις δομές για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας σε όλοκλήρη τη χώρα.

Η Γ.Γ. Φωτεινή Κούβελα συνοδευόμενη από την συνεργάτιδα της, κοινωνική λειτουργό, Ελένη Σταματίου και την Αρετή Ροπαλίδου, εκπρόσωπο της Γραμματείας Ισότητας Φύλων στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επισκέφτηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών παράρτημα του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας στην Πάτρα (Κανακάρη 101) καθώς και τον ξενώνα γυναικείων θυμάτων έμφυλης βίας.


Παράλληλα με την επίσκεψή της στις δομές της Πάτρας,  η Γενική Γραμματέας, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, κ. Νικόλαο Παπάκο, παρουσία και άλλων μελών του ΔΣ του Συλλόγου, μετά και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την ΓΓΙΦ για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες που απευθύνονται και εξυπηρετούνται από το Συμβουλευτικό Κέντρο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας παραβρέθηκε στη συγκρότηση του Τμήματος Ισότητας Φύλων / Φεμινιστικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη του τμήματος για τις δράσεις που αναπτύσει η διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020 που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (www.isotita.gr). 

Οι άξονες προτεραιότητες του ΕΣΔΙΦ ακολουθούν τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα Κράτη μέλη, με προσαρμογή στις ιδιαίτερες συνθήκες της Ελλάδας και αφορούν την κοινωνική ένταξη και ισότιμή μεταχείριση γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, την έμφυλη βία, την αγορά εργασίας και την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την υγεία και τα κέντρα λήψης αποφάσεων. 

Συμφωνήθηκε να συμβάλλει η κάθε πλευρά στην διοργάνωση  εκδηλώσεων στο νομό προκειμένου να  ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία, να «μιλήσουν» οι γυναίκες και να μάθουν ότι υπάρχουν δημόσιες δομές που είναι κοντά τους και μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: