ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Χαβούζα της Πάτρας κινδυνεύει να γίνει η Κ. Αχαγιά


Φωτογραφία αρχείου.


«Δεν δεχόμαστε κανένα βυτίο του Δήμου Πατρέων, στον Βιολογικό» της περιοχής μας λέει ο τοπικός Κ. Αχαγιάς

Αντιδρούν οι Αχαγιώτες στο ενδεχόμενο να μετατραπεί η περιοχή τους σε χαβούζα της Πάτρας και με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι «δεν δεχόμαστε κανένα βυτίο του Δήμου Πατρέων, στον Βιολογικό» μας.
Αυτά με αφορμή την επικαιροποίηση των όρων της προγραμματικής σύμβασης της ΔΕΥΑΔ και του δήμου Πατρέων για τη μεταφορά λυμάτων από τα Βραχνέικα στον βιολογικό της Αχαγιάς.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:
«Ύστερα την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α, με την οποία εγκρίνεται η μεταφορά βοθρολυμάτων από τον Δήμο Πατρέων, στην μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού της Κάτω Αχαΐας, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας. Αυτή η απόφαση υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την περιοχή μας και έρχεται να προστεθεί στο εξίσου σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του Ποταμού Πείρου από λύματα της ΒΙ.ΠΕ.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει έρθει πολλές φορές στην επιφάνεια με τελευταία την περσινή απόφαση με την οποία απορρίπτονταν το αίτημα του Δήμου Πατρέων. Δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον σοβαρό λόγο ώστε να γίνει αποδεκτό αυτό το αίτημα, την στιγμή που ο Δήμος Πατρέων διαθέτει Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή της Παραλίας Πατρών, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως έχει 10 φορές μεγαλύτερη ισχύ επεξεργασίας.
Πιστεύουμε πως ήταν λάθος το γεγονός ότι η απόφαση πάρθηκε από το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α, χωρίς να αμφισβητούμε την νομιμότητα της διαδικασίας, αλλά για μια τόσο σημαντική απόφαση η οποία αφορά όλους τους δημότες, αφού θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα την Παραλία Κάτω και Άνω Αλισσού, την παραλία της Κάτω Αχαΐας και την παραλία Νιφορεΐκων, οι οποίες είναι άμεσα επηρεαζόμενες από την σωστή ή όχι λειτουργία των Μονάδων Βιολογικού Καθαρισμού της περιοχής. Τέλος, θεωρούμε πως το θέμα αυτό θα έπρεπε να πάρει τις διαστάσεις που του αναλογούν και να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η θέση μας παραμένει η ίδια.
Δεν δεχόμαστε κανένα βυτίο του Δήμου Πατρέων, στον Βιολογικό της Κάτω Αχαΐας.
Δεν δεχόμαστε άλλη υποβάθμιση της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: