ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη ΜεσόγειοΟ βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για την Μεσόγειο, που συνεδρίασε πριν από λίγες μέρες, τοποθετήθηκε σχετικά  με την αντιμετώπιση της ανεργίας, της οικονομικής ύφεσης καθώς της διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών της περιοχής της Μεσογείου.
Στην αντιπροσωπία συμμετείχαν οι κύριοι  Απ. Καραναστάσης και Θ. Μουμουλίδης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Κων. Κουκοδήμος, βουλευτής της ΝΔ.

Στην τοποθέτησή του καλωσόρισε την προσπάθεια της Συνέλευσης να αντιμετωπίσει τα σημαντικά αυτά προβλήματα στην περιοχή της Μεσογείου. Σχετικά με το θέμα της ανεργίας και οικονομικής ύφεσης στην περιοχή τόνισε την μεγάλη σημασία που θα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών, που δημιουργούν θέσεις εργασίας αλλά και στην επιλογή των πολιτικών, διότι αρκετές φορές στο όνομα της ανάπτυξης θυσιάζονται η αξιοπρεπής εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα, πράγμα που δεν προωθεί τη βιώσιμη και σταθερή λύση του προβλήματος.

Επιπλέον ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σπαρτινός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της συνέχισης της ύπαρξης πολεμικών ζωνών στην περιοχή της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου,  που οδηγεί στην αύξηση ροής μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή, δημιουργώντας μεγάλο βάρος στις χώρες υποδοχής, όπως στη Ελλάδα, οι οποίες θα πρέπει να υποστηριχθούν. Παρότρυνε την Συνέλευση να επεξεργαστεί μια κοινή μεταναστευτική στρατηγική στην περιοχή, προωθώντας αναγκαίες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που να στοχεύουν στην κοινωνική ανάπτυξη, όπως επίσης και να πιέσει τα εμπλεκόμενα μέρη να βάλουν ένα οριστικό τέλος στους πραγματικούς λόγους που δημιουργούν πολέμους, προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και οικονομική αποσύνθεση σε πολλές χώρες της Μεσογείου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Κ. Σπαρτινός επεσήμανε οτι η Ε.Ε. θα πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες για την εφαρμογή των κοινών πολιτικών σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αλλά και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Επίσης, στην επιτροπή  Πολιτικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που προηγήθηκε της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης,κατέθεσε δύο τροπολογίες που έγιναν αποδεκτές από το σώμα.
Δημοσίευση σχολίου