ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Μια βραδιά γεμάτη γέλιο στο ιστορικό καφέ «Κήπος»


 

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Κυριακοπούλου
Στον κατάμεστο χώρο του ιστορικού καφέ Κήπος είχαμε την ευκαιρία να κλέψουμε για λίγα λεπτά τον κ. Μονιάκη και τον κ. Βιτώρο και να μιλήσουμε για την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου. Μία βραδιά με πολύ γέλιο, μέχρι δακρύων, μας τόνισαν και οι δύο πως το δώρο που έχουμε λάβει πρέπει να το κοινωνούμε και ποτέ να μην αφήνουμε την μέρα μας να περάσει χωρίς να έχουμε γελάσει. 

Ο κόσμος, που εκτός από το εσωτερικό μέρος του καφέ, είχε γεμίσει και τον προαύλιο χώρο, γέλασε με την ψυχή του, ειπε ανέκδοτα και μαντινάδες.

Το ανέκδοτο προκαλεί γέλιο. Τι σημαίνει για εσάς γέλιο;

Μονιάκης: γέλιο σημαίνει ζωή

Βιτωρος: Αντιγηραντικό;

(ξέσπασμα σε γέλια).

Μονιάκης: το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις σε κάποιο άνθρωπο είναι το γέλιο δεν κοστίζει τίποτα και σημαίνει πολλά.

Ζούμε σε μία κρίση εδώ και 7 χρόνια. Θεωρείτε ότι το γέλιο και το ανέκδοτο είναι το αντίδοτο ή είναι μία πολυτέλεια πλέον;

Β: είναι απόλυτα συνυφασμένο με την κρίση. Αυτό που λέμε γέλιο αυτό που λέμε διασκέδαση. Ο άνθρωπος πρέπει να γλεντίζει, πρέπει να γελά μισή ώρα την ημέρα και έχουμε φτάσει να γελάμε 4 λεπτά. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο σήμερα δεν γελά. Εμάς που τρέχαν παλιοτερα, και σε μένα και στον Στάθη και μας λέγαν ανέκδοτα για να τα πούμε μετά σταμάτησε ο κόσμος να λέει ανέκδοτα. Πιστεύω ότι είναι απόρροια και απότοκος της κρίσης.

 
Δυστυχώς είναι πολύ λυπηρό να κλέινει η ημερα μας και κάνοντας έναν απολογισμό να μην έχουμε γελάσει καθόλου.

Μ: Για αυτό πρέπει να μας βλέπετε πιο συχνά.

Β. Για να μπορείτε να παίρνετε φορολογική ενημερώτητα.

Δεν μπορούμε όμως να σας κλονοποιήσουμε.! Άρα σήμερα θα μας δώσετε και κάποιο μυστικό έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να πουμε ένα ανεκδοτο στους φιλους μας στην παρέα μας;

Β: αυτό δεν μεταδίδεται, αυτό δεν μπορείς να το διδάξεις. Αυτό ο άνθρωπος (Μονιάκης), ο οποιος κατά τη γνώμη μου λέει τα ωραιότερα ανέκδοτα στην Κρήτη είναι μοναδικός.

Μ: και όχι μονο στην Κρήτη!

Β. Είναι μοναδικός. Πολλές φορές ψάχνω να δω τι είναι που έχει ο Στάθης και  καθηλώνει τον κόσμο

Αρα είναι κατι έμφτο;

Β: Είναι σφραγίδα δωρεάς. Χάρισμα

Μ: Είναι ίσως επείδή βλέπω τη ζωή από την εύθυμη πλευρά πάντα. Ακόμα και στα δύσκολα το γυρίζω και το βλέπω από την έυθυμη πλευρά το κάθε ένα πράγμα. Με λένε αναίσθητο. Με λένε διαφορα αλλά δεν με νοιαζει. Εγώ θέλω να γελάει ο κόσμος. Και πάντα βρίσκω ένα τρόπο για να γελά.

 
Και έτσι γελάει και η δική σας η καρδιά από ότι καταλαβαίνω. Έχει όρια το ανέκδοτο;

Β το γέλιο μπορέι να προέλθει από χίλιους δύο λόγους χωρίς να μιλήσεις καν. Πολλές φορές τηλεφωνιόμαστε με το Σταθη. Θα πει μια κουβέντα: «μια γρια» μου λέει Γιώργο. Γελάει αυτός, γελάω εγώ,  μια στιγμή έχουμε σκάσει στα γέλια. Δεν ξέρουμε και οι δυο για ποιο λόγο γελάμε.

Άρα έχετε πλουτίσει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας!
Του λέω όμως να σταματήσει στην άκρη γιατί γελάει πολύ και οδηγεί.

Β.  μια φορά πήγε στην Αθήνα μπήκε στο τρένο κρατουσε 8 κατοστάρικα και κάποιος του τα πήρε. Με το που βγήκε εξω με πήρε τηλέφωνο. Γιωργο μου πήραν 8 κατά την επαυριο το πρώι με πήρε τηλέφωνο
Και μου λέει: ετουχουντισα το ψεσινό και μεβγαλε στο κλάμα μα σήμερα και σα με δα δε μου χουν κλέψει πράγμα!

Γελια

Μ: Όταν πήγες στην Αμερική σου πα: δεν θεέλω να σαι μακρυα, μα ίντα μπορώ να καμω

Τα δάκρυα σε ένα κουβά σα με να ρθεις θα βανω

Και μετα καθυστέρησε να γυρίσει από την προβλεπόμενη ημερομηνία και του γραφω

Ξανοιξε α ρθεις γρηγορα και όπως θελεις πατο γιατι ξεχείλισε ο κουβάς και κλαίω σε ένα καρτο

Είναι στοιχείο πολιτισμού το γέλιο;

Β: Αυτό και αν είναι αφού μας ξεχωρίζει από τα ζώα. Γιατί χρειαζεται λογική επεξεργασία.

Β: Οι ευφυείς άνθρωποι είναι και γελαστοί και έχουν χιουμορ. Δες έναν άνρθωπο ο οποίος δεν έχει χιουμορ. Είναι δύσκολο να έχει αναπτυγμένο iq

Μ: Και όμορφο τον κόσμο. Εχεις δει κανεναν που να γελάει και να είναι άσχημος;
Έχετε έρθει από το Ηράκλειο. Και έχετε έρθει σε ένα τέτοιο χώρο ο οποίος είναι Χώρος Πολιτισμού. Τι σημαίνει για εσάς να έρθετε μια τετοια μέρα «Παγκόσμια ημέρα γέλιου» σε αυτόν τον χώρο;

Β. Είναι η ιδέα που είχε ο ιδιοκτήτης, ο Βασίλης ο Σταθάκης, να οργανώσει μια βραδυα που κατά κάποιο τρόπο θέλει να τιμηθεί το έργο που έχω κάνει τόσα χρόνια στην τηλεόραση και την κοινωνία και παρακαλέσαμε το Στάθη να έρθει από το Ηράκλειο.

Η ένωση των δύο θα μας προσφέρει μια υπέροχη βραδιά.

Λέτε να μας φορολογήσουν το γέλιο; Μόνο αυτό δεν έχουν σκεφτεί ακόμα οι κυβερνήσεις.

Μ. το μόνο που δεν θα φορολογηθεί θα είναι ατό.

Β: μα δεν τους συμφέρει γιατί έχουμε κατέβει στα 4 λεπτά γέλιου.

Μ: Εάν το φορολογήσουν εγώ πάω για πτώχευση

Να γέλανε  οι άνθρωποι, και αυτοί που μπορούν να κάνουν τον άλλο να γελάσει να το κάνουν. Και αυτό που λέω  έστω αν περάσει και μια μέρα και δεν έχει κάνει ένα άνθρωπο να γελάσει δεν έχεις πετύχει τίποτα.


 
Πηγή: http://salos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: