ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Τώρα, καθαρισμός και ανάπλαση του «Πλατανόδασους»


Η απόδοση του Πλατανόδασους, από το Υπουργείο στο Δήμο Πατρέων, δεν θα πάει χαράμι.



Αποδόθηκε από το Υπουργείο, με σκοπό να ωφεληθούν οι πολίτες της περιοχής, αλλά και οι επισκέπτες, από φέτος το καλοκαίρι!


Από συνεργεία του Δήμου Πατρέων, ξεκίνησε ο καθαρισμός και η ανάπλαση του «Πλατανόδασους», που πρόσφατα αποδόθηκε από το Υπουργείο στο Δήμο Πατρέων.

Είναι συνολικής έκτασης 59 στρεμμάτων, στην περιοχή των εκβολών του Χάραδρου στην παραλία Προαστείου και αποδόθηκε με σκοπό να ωφεληθούν οι πολίτες της περιοχής, αλλά και οι επισκέπτες, από φέτος το καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, εγκαταλειμμένο για δεκαετίες, που η σημερινή δημοτική Αρχή, με άμεσες παρεμβάσεις και τη συνεργασία των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής θα δημιουργήσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μια ακόμα όαση πρασίνου για όλους τους Πατρινούς.

Εντός της έκτασης, θα δημιουργηθούν μονοπάτια, υπαίθρια καθιστικά και χώροι άθλησης, αλλά και παιδικών χαρών.

Όπως είναι γνωστό, η έκταση παραχωρήθηκε από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Πατρέων τον περασμένο Μάρτιο, μετά από πρωτοβουλία της Κυβέρνησης σε υλοποίησης της θέσης της για απόδοση στους δήμους ζωτικών χώρων που θα ωφελήσουν τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, παραχωρήθηκαν στο Δήμο Πατρέων, μία σειρά χώρων, όπως το θαλάσσιο πρόσωπο της Πάτρας, εργατικές κατοικίες κ.α. που οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνούνταν την απόδοσή τους

Το «Πλατανόδασος», είναι ανεκτίμητης οικολογικής σημασίας, μοναδικό στο είδος του για τον Ελλαδικό χώρο και πνεύμονας ζωής για την Πάτρα, καθώς το δάσος αποτελεί τη φυσική κοίτη του χειμάρρου Χάραδρου.

Παράλληλα, στην παραλία που καταλήγει το δάσος, θα κατασκευαστούν γήπεδα μπιτς βόλεϊ για να αθλούνται δωρεάν οι λουόμενοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: