ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Τα σκυλιά ουρλιάζουν, το Καραβάνι προχωρεί


Φωτογραφία αρχείου, απο τα εγκαίνια της σήραγγας Παναγοπούλας, στην ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Μετά από κάμποσες ημέρες συμμετοχής στο δικαίωμα της τεμπελιάς επιστρέφω στα πάτρια εδάφη, έχοντας αποκομίσει ιδία αντίληψη, ως τρίτο άτομο, τουλάχιστον για τα όσα παράλογα ακούστηκαν και γράφτηκαν για την παράδοση στην κυκλοφορία των οδικών μεγάλων αξόνων της χώρας, αλλά και των σηράγγων που περνούν επί αρκετά χιλιόμετρα κάτω από τους ορεινούς όγκους στο γεωγραφικό χώρο Αχαΐας-Κορινθίας.
Είχα περάσει ημέρα κατά τα εγκαίνια της σήραγγας Παναγοπούλας, παραμονή της παράδοσης της σήραγγας στην Παλιοβούνα (Κλόκοβα).
Τα όσα φαιδρά ακούστηκαν από τα καλοταϊσμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, της εποχής των ΣαμαροΒενιζέλων, που σήμερα λανσάρονται δήθεν διαπρύσια υπερασπιζόμενα τον μισθούλη τους, γίνονται απίστευτα όταν βιώνεις τα όσα βλέπεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδίου. Κι όταν από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι τα Ταμπάχανα της άνω πόλης Πάτρας, με λογική ταχύτητα 100 - 110 χιλιομ. την ώρα, φθάνεις σε δυόμισι ώρες, κι όταν αυτό το ταξίδι το κάνεις νύκτα για πρώτη φορά και το επαναλαμβάνεις για δεύτερη, προς επιβεβαίωση αυτού, που είδες την πρώτη φορά, τότε μόνον μία λέξη σου έρχεται αυθόρμητα στα χείλη σου:
Άι σιχτίρ, ορντινάτζες της δήθεν ενημέρωσης, παίγνια ενός λειτουργήματος που κάποτε ήταν προστάτης των αδυνάτων και τώρα κατάντησε επάγγελμα!
Και σκέφτεσαι, εάν είναι ανάγκη ή όχι να επιχειρηματολογήσεις υπέρ ενός έργου, που εξόφθαλμα φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες, από μία κυβέρνηση, που από την ημέρα που ανέλαβε δεν πήρε ούτε ώρα χάρη, ανακωχή, από αυτούς που σήμερα λυσσομανούν και που εάν τους δεις έναν προς έναν είναι βουτηγμένοι στις ακαθαρσίες του πολιτικού και οικονομικού τους συστήματος.
Που όζουν από τα λύματα, τα οποία άφησαν απομακρυνόμενοι από τον δημόσιο κορβανά τα αφεντικά τους, οι κατ' επίφαση εθνικοί εργολάβοι.
Μπομπολαίοι, Βαρδινογιανναίοι, Ψυχαραίοι, Σαλλάδες, Σμπώκοι και άλλοι υπηρέτες του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των οποίων ουκ έστι τέλος ο αριθμός, που σήμερα βρίσκονται υπόδικοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ενώ αρκετά από τα ηγετικά στελέχη των παραπάνω κομμάτων έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη, στην οποία παρέδωσαν τον Τσοχατζόπουλο -που ειρήσθω εν παρόδω αποφυλακίστηκε σήμερα-  με την ελπίδα να γλυτώσουν το τομάρι τους, και είναι αυτοί που ποζάρουν στο Πάνθεον των συναλλασσομένων με το σκυλολόι κάποιων διεφθαρμένων πρώην υπουργών του δικομματισμού, τότε τι άλλο να αναφωνήσεις από «αιδώς Αργείοι»!
Αυτά τα ολίγα και θα έχουμε καιρό να ασχοληθούμε μαζί τους καθώς η Συμφωνία για την Αξιολόγηση και η διαφαινόμενη ολοκλήρωση της με τις ρυθμίσεις για την βιωσιμότητα του χρέους βυθίζουν σε εσωστρέφεια και κρίση στρατηγικής της ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ, Σοσιαλιστικό Κόμμα του αείμνηστου Ανδρέα, μετατρέπεται σε παρακολούθημα των ακροδεξιών που έλκουν το άλλοτε κεντροδεξιό κόμμα που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής, προς ακροδεξιές θέσεις...
Ας υλοποιήσει η Κυβέρνηση αυτά που συμφώνησε και ας γαβγίζουν οι σκύλοι της δήθεν ενημέρωσης.
Τα σκυλιά ουρλιάζουν, το Καραβάνι προχωρεί!
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: