ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Τελευταίο αντίο στον Σελαΐτη πρώην πρόεδρο του Ε.Κ. Πατρών από ναό του Αγ. Νικολάου

Χρ. Λιακόπουλος.


Ο Χρήστος Λιακόπουλος υπέκυψε στο μοιραίο που τον τυραννούσε μία ζωή
Πλήθος κόσμου συνόδευσε το απόγευμα της Κυριακής τον πρώην δήμαρχο Ρίου και τέως πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας Χρήστο Λιακόπουλο στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία έγινε από τον από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στα Σελλά, όπου συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του αείμνηστου, είπαν το τελευταίο αντίο.

Νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ο Χρ. Λιακόπουλος υπέκυψε από νεφρολογικό πρόβλημα το π. Σάββατο. Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του υπέφερε επί πολλά έτη από συναφείς ασθένειες που υπέσκαψαν την υγεία σε σημείο ανεπανόρθωτο. Λίγο μετά τις εκλογές του 1993, όπου ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο Χρ. Λιακόπουλος χάρη στην πρόνοια του συντρόφου του γιατρού Μιχ. Κίτρου είχε αποφύγει το μοιραίο. Δύο δεκαετίες μετά επήλθε τελεσίδικο για τον εκλιπόντα που ταλανίζετο από την ηλικία των 18 χρόνων. 

Ο Χρ. Λιακόπουλος ήταν γιος του προέδρου των Σελλών που πλήρωσε με τη ζωή του το μπλόκο των ναζί τις πρώτες πρωινές ώρες της πρωτοχρονιάς του 1944, με σκοπό να συλλάβουν την αντάρτικη ομάδα του καπετάν Κεραυνού (Αϊβαλιώτης, από το Γηροκομειό Πατρών) που είχε διανυκτερεύσει στο σχολείο του χωριού.

Ανάμεσα στους παραβρεθέντες ήσαν ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Καρπέτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κ. Μπουρδούλης, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ρίου Βασ. Ζέρβας, ο τέως γραμματέας της Νομαρχιακής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κίτρου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές όπως ο πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας με αντιπροσωπεία του οργάνου, ο πρώην πρόεδρος του σωματείου της Κόκα-Κόλα Γ. Βουρλιόγκας και πάρα πολλοί άλλοι.

Η ΓΣΕΕ για τον θάνατο Λιακόπουλου

Η ΓΣΕΕ εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της προς τους οικείους του, για το θάνατο του εκλιπόντα αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Ο Χρήστος Λιακόπουλος διακρίθηκε για τους εργατικούς και κοινωνικούς του αγώνες με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε και παλέψαμε μαζί του για τους ίδιους σκοπούς και στόχους , θα τον θυμόμαστε πάντα για την αγωνιστικότητα και την δράση του η οποία δεν σταμάτησε ακόμη και όταν έδινε την άνιση μάχη. Καλό σου ταξιδι φίλε Χρήστο».

Η Διοίκηση του ΕΚ Πατρών

Σε ψήφισμά του το ΕΚ Πάτρας αναφέρει:

«Σύσσωμα τα μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, πληροφορούμενοι τον αιφνίδιο θάνατο του Συναδέλφου Χρήστου Λιακόπουλου, τέως Προέδρου της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και πρώην Δημάρχου του Δήμου Ρίου (…) αναγνωρίζουμε τη σημαντική προσφορά του στο κίνημα, γιατί ήταν από εκείνα τα συνδικαλιστικά στελέχη, που στην πράξη και όχι στα λόγια, πολλές φορές εναντιώθηκε σε αντεργατικές πολιτικές και έδωσε μάχες ενάντια σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων.

Ο Συνάδελφος Χρήστος διακρίθηκε στους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και υπηρέτησε το Συνδικαλιστικό Κίνημα της πόλης και της χώρας, απ’ όλες τις βαθμίδες του, συμβάλλοντας με τη δράση του στις κατακτήσεις των εργαζόμενων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος της μεγαλύτερης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης του Νομού Αχαΐας, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, και συμμετείχε ενεργά σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις πανελλαδικά».


Η ΝΕ Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ

Τη θλίψη της για την απώλεια του Χρήστου Λιακόπουλου εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ: 

«Ο θάνατος του Χρήστου Λιακόπουλου αφήνει για όλους εμάς, τους επί χρόνια συντρόφους του, αλλά και για το εργατικό κίνημα της χώρας ένα μεγάλο κενό.


Ο Χρήστος Λιακόπουλος σε όλους τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ήταν παρών, προσφέροντας με τη δράση του τόσα όσο λίγοι. Σύντροφε Χρήστο, θα λείψεις σε όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: