ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Παπούλια – Τσίπρα για το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών οφειλών

Από τη συνάντηση σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ξεκίνησε η Δημιουργία αντιφασιστικού ευρωπαϊκού μετώπου με τη συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο
  
Για υπογραφές υποστήριξης: www.antifascismeuropa-ellada.gr
Το θέμα των γερμανικών οφειλών και του κατοχικού δανείου έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο, παρουσία του Μ. Γλέζου.

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν θέσει το θέμα, θα το θέσει ο ελληνικός λαός δίνοντας εντολή σε μια άλλη κυβέρνηση σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, και σχολιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε στην Αθήνα, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για εικόνα νεκροταφείου, που δεν τιμά ούτε τη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία ούτε και τον κ. Σόιμπλε ως καλεσμένο της.

Δημιουργία αντιφασιστικού ευρωπαϊκού μετώπου


Στο μεταξύ εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Αντιφασιστικού Μανιφέστου εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι άρχισε εκστρατεία για τη «δημιουργία ενός μαζικού ευρωπαϊκού αντιφασιστικού κινήματος μακράς διάρκειας ικανού να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις αντιφασιστικές διαθέσεις των πολιτών, συντονίζοντας ταυτόχρονα τις ήδη υπάρχουσες –κάθε λογής- αντιστάσεις στην ανερχόμενη απειλή της Φαιάς Πανούκλας». Δηλαδή τη συγκρότηση συντονισμένου αντιφασιστικού κινήματος μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών με την συλλογή υπογραφών σε κείμενο που έχει τεθεί σε κυκλοφορία στο διαδίκτυο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ειδικότερα:

«Σήμερα που ο φασισμός με την ποιο απεχθή και βίαιη μορφή του, εκείνη της ναζιστικής ωμής βίας, κάνει την δυναμική εμφάνισή του στην πατρίδα, σήμερα που οι ανάγκες του πολιτικού σχεδιασμού της επιβολής των κοινωνικοοικονομικών απαιτήσεων των τοκογλύφων δανειστών καθιστούν απαραίτητη την καταστολή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και την ανοχή από τους κυβερνώντες των σύγχρονων ναζί για πιθανή αξιοποίησή τους, σήμερα που όλο και περισσότερο οι καταστάσεις θυμίζουν σαν κακόγουστο αστείο την Δημοκρατία της Βαϊμάρης, είναι αναγκαίο όλοι να αντιδράσουμε για να αποτρέψουμε την λαίλαπα που έρχεται. 

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται το Ευρωπαϊκού Αντιφασιστικού Μανιφέστου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.  

Ενωτική συνάμα και ριζοσπαστική, η ευρωπαϊκή αντιφασιστική πρωτοβουλία δεν κρύβει το φιλόδοξο στόχο της: Τη δημιουργία ενός μαζικού ευρωπαϊκού αντιφασιστικού κινήματος μακράς διάρκειας ικανού να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις αντιφασιστικές διαθέσεις των πολιτών, συντονίζοντας ταυτόχρονα τις ήδη υπάρχουσες –κάθε λογής- αντιστάσεις στην ανερχόμενη απειλή της Φαιάς Πανούκλας. 

Ανάμεσα στους υποστηρικτές της αναφέρουμε, εντελώς ενδεικτικά, τον Κάγιος Λάρα, Γενικό Συντονιστή της ισπανικής Ενωμένης Αριστεράς αλλά και τον Κεν Λόουτς, τον Γάλλο φιλόσοφο Ετιέν Μπαλιμπάρ αλλά και τον εκπρόσωπο του κινήματος 15Μ των Ισπανών Αγανακτισμένων Ιβάν Αγιάλα, τον Ολιβιέ Μπεζανσενό του γαλλικού ΝΡΑ αλλά και τον Γενικό Γραμματέα της ισπανικής Ένωσης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Λουίς Αθόμπαλ Μονφόρτ, τις Γυναίκες με τα Μαύρα του Βελιγραδίου αλλά και την αντιπρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Μαϊτέ Μόλα ή τους επικεφαλής της βρετανικής Coalition of Resistance. 

Και επίσης, κόμματα, οργανώσεις, και κινήματα τόσο διαφορετικά όσο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ισπανοί Οικολόγοι σε Δράση,  η σλοβένικη ομοσπονδία Ενώσεων Βετεράνων Παρτιζάνων, η γαλλική Intersyndicale Antifasciste που συσπειρώνει τα μεγάλα γαλλικά συνδικάτα, τα Ισπανικά εναλλακτικά συνδικάτα βάσης Confederacion Intersindical, οι κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των αριστερών εθνικιστικών κομμάτων της Καταλονίας και της Χώρας των Βάσκων, βουλευτές της γερμανικής Die Linke, η ισπανική Αντικαπιταλιστική Αριστερά, ακόμα και δημοκρατικές οργανώσεις, κινήματα και αγωνιστές από χώρες όπως η Λευκορωσία, η Κροατία, η Ρωσία η Ουκρανία ή η Πολωνία…».

 Για υπογραφές υποστήριξης: www.antifascismeuropa-ellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: