ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Με κυβέρνηση της Αριστεράς το ρολόι για την ΕΡΤ θα γυρίσει στις 11 Ιουνίου

Φωτογραφία από το βράδυ της 11 Ιουνίου που η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να κλείσουν την ΕΡΤ!


«Εάν δεν είχατε σε ομηρεία τον Ευ. Βενιζέλο με την λίστα Λαγκάρντ και από το ΠΑΣΟΚ εθισμένους στην υπουργική καρέκλα, τώρα θα είχαμε εκλογές»
Με κυβέρνηση της Αριστεράς το ρολόι για την ΕΡΤ θα γυρίσει στις 11 Ιουνίου, δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι "εάν δεν είχατε σε ομηρεία τον Ευ. Βενιζέλο με την λίστα Λαγκάρντ και κάποιους από το ΠΑΣΟΚ εθισμένους στην υπουργική καρέκλα, τώρα θα είχαμε εκλογές".

"Η τρικομματική σας κυβέρνηση έπεσε. Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι πλέον μέλος σας και την έριξαν οι αντιδράσεις του λαού για το μαύρο της ΕΡΤ", υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. "Είστε η κυβέρνηση του μαύρου", υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι "κλείνετε την ΕΡΤ για να την παραδώσετε στο μονοπώλιο της ενημέρωσης στα χρεοκοπημένα κανάλια, που δανειοδοτούνται από τις χρεοκοπημένες τράπεζες με όχημα το χρεοκοπημένο Μνημόνιο" και σημείωσε ότι "δεν έχετε πει κουβέντα για το ότι θέλετε ο πάροχος δικτύου να ταυτίζετε με τον πάροχο δικτύου".

Ταυτόχρονα, επέκρινε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τους συμβούλους του για ιδεοληψία και απέχθεια απέναντι στον δημόσιο χώρο, τον πλουραλισμό, την διαφορετική άποψη και την δημοκρατία. "Κλείσατε την ΕΡΤ γιατί σας ενοχλούσε ακόμη και εδώ και έναν χρόνο που προσπαθούσατε να την ευνουχίσετε, ακόμη και τελευταία που θέλατε να την καταστήσετε κακέκτυπο της ΥΕΝΕΔ, ακόμη και αυτό σας ενοχλούσε".

"Ισχυριζόσασταν, μάλιστα, ότι στην ΕΡΤ δεν υπήρχε χώρος και χρόνος για τους δεξιούς διανοούμενους και ότι πολεμάτε ένα πολιτιστικό μοντέλο που είναι μοντέλο της Μεταπολίτευσης", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας εξηγώντας "ότι αυτό το μοντέλο δεν είναι της Αριστεράς" και πρόσθεσε: "Είστε ανιστόρητοι και πολύ εύκολα υιοθετείται ακραίες απόψεις". Διερωτήθηκε, μάλιστα, "ήταν Αριστεροί ο Ελύτης και ο Χατζηδάκις, οι άνθρωποι του πολιτισμού που τίμησαν με το έργο τους την ΕΡΤ;".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε, μάλιστα, τόσο στο ΠΑΣΟΚ γιατί όπως είπε "πλέον αποτελεί συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας", ενώ για την ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε "μου προκαλεί έκπληξη η χθεσινή στάση της (σ.σ. που δεν στήριξε την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή), γιατί η ΠΝΠ και το μαύρο στις οθόνες ήταν ο λόγος που αποχώρησαν από την κυβέρνηση, εκτός και δεν ήταν αυτός, γιατί λάθη γίνονται...". "Μήπως τελικά θέλετε να επιστρέψετε στην κυβέρνηση", ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την ζημία, που υφίσταται η ΕΡΤ από την ακύρωση συμβάσεων, τις ρήτρες επί διεθνών συμβολαίων, από την ακύρωση συμβάσεων παραγωγής προγράμματος και ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε "εάν τελικά θα καταβάλλουν αποζημιώσεις στους εργαζομένους της ΕΡΤ".

"Ό,τι και να κάνετε, η ΕΡΤ θα ανασυγκροτηθεί πρωτίστως από τους εργαζομένους της, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την επαναλειτουργία της και δεν θα γίνει παράρτημα του Γραφείου Τύπου, όπως εσείς την θέλετε", δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι "δεν θα την αφήσουμε να επιστρέψει εκεί που εσείς την είχατε απαξιώσει". 

Χάραξε, μάλιστα, τον οδικό χάρτη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με τους εργαζομένους να την στηρίζουν, χωρίς αυτούς που έπαιρναν τους παχυλούς μισθούς, ούτε με εργαζόμενους δυο ταχυτήτων, με πλούσιο πρόγραμμα που θα μεταφέρει τον πολιτισμό στα μήκη και τα πλάτη του ελληνισμού, και κυρίως αυστηροποίηση των ελέγχων στις προμήθειες.

Υπενθυμίζεται ότι δήλωση υπέρ επαναπρόσληψης σε εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση έκανε προχθές Τετάρτη ο Αλ. Τσίπρας και για τους υπο απόλυση εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς και εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοικήση.

Τη Δευτέρα ο διαγωνισμός για τη ΝΕΡΙΤ

Την Δευτέρα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 2000 εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, και μέσα σε δυο μήνες θα ολοκληρωθεί η περίοδος λειτουργίας του μεταβατικού φορέα.

Συγκεκριμένα, εξήγγειλε ότι οι αποδοχές θα καθορίζονται από όσα προβλέπονται από το ενιαίο μισθολόγιο και οι αποδοχές για τους δημοσιογράφους θα ρυθμιστούν με ΚΥΑ. Δεχόμενος της επικρίσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Παντελής Καψής είπε: "Μην χρησιμοποιείτε την ΕΡΤ ως σημαία ευκαιρίας".

Χαρακτηρίζοντας νέο και καινοτόμο το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ, ο υφυπουργός τόνισε πως "το ν/σ συγκροτήθηκε με βάση την πρόταση Αλεβιζάτου", εξήγησε μάλιστα ότι ο υπουργός θα διορίζει το Εποπτικό Συμβούλιο, θα έχει θητεία ενός έτους.

Προειδοποίησε, μάλιστα, τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, συκοφαντώντας τους ότι "οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν καταλάβει το ραδιομέγαρο, για να μην επαναλειτουργήσει ο νέος φορέας από ραδιομέγαρο". Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι "η ΕΡΤ μπορεί να γίνει πράσινη, κόκκινη ή μπλε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά το στοίχημα είναι να μην γίνει αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: