ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση στο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Φωτογραφία αρχείου, από την κινητοποίηση της Πάτρας.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση για τους υπό απόλυση εργαζόμενους των Δήμων, αναφέρει τα παρακάτω:

«Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μνημονιακά μέτρα το Σεπτέμβριο, με την ίδια θέρμη που υποστήριζε ότι δεν θα υπήρχαν και το καλοκαίρι, η κυβέρνηση φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα στη Βουλή, επιδεικνύοντας τη γνωστή της συνέπεια λόγων και πράξεων. 
 Θέλει πραγματικά μεγάλο θράσος να βαφτίζονται οι μαζικές απολύσεις, η προωθούμενη μείωση του κατώτατου μισθού, η διάλυση των ΟΤΑ, της παιδείας και της υγείας, μέσα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη. 
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών, αδιαφορώντας για τις δραματικές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής της πλειοψηφίας της κοινωνίας. 
Αν δική τους πυξίδα είναι το μνημόνιο, δική μας είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την ενωτική συμπόρευση όλων των δυνάμεων που αντιστέκονται στη μνημονιακή βαρβαρότητα. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις».

Αυτά περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

Μεταξύ των άρθρων του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνεται η κατάργηση της κατηγορίας των σχολικών φυλάκων και όλοι οι υπάλληλοι που απασχολούνταν σε αυτή περνούν στη διαθεσιμότητα.

Ταυτόχρονα υπάρχει η πρόβλεψη για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα γίνει το Σεπτέμβριο.

Σημαντική θεωρείται η διάταξη για τις προσωρινές διαταγές, που αφορούν συμβασιούχους, οι οποίοι παραμένουν στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πολυνομοσχέδιο, τα ασφαλιστικά μέτρα θα πρέπει να εκδικαστούν έως την 1η Νοεμβρίου 2013 και οι αποφάσεις να εκδοθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί απόφαση με υπαιτιότητα των συμβασιούχων τότε εκείνοι θα απολύονται αυτόματα.

Ταυτόχρονα απελευθερώνεται το πλαφόν της αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων και αφορά φωτογραφικά όσους εργάζονταν στην ΕΡΤ.

Στο πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται η αναδιάρθρωση των Αμυντικών Συστημάτων παρά το γεγονός ότι έχει αρχίσει η συζήτηση για το εάν θα προβλεφθεί και εκεί η απελευθέρωση του πλαφόν αποζημιώσεων.

Σε ότι αφορά σε άλλες διατάξεις, περιλαμβάνεται η διαδικασία με την οποία θα καθορίζεται ο κατώτερος μισθός από το 2017, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ακόμη προβλέπεται η δημιουργία Ενιαίου Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ως πρώτο βήμα για την ενοποίηση της διαδικασίας είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: