ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Για τον «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών



Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΔΙΤΤΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ. Και ως Υπουργός Παιδείας και ως βουλευτής Πειραιά. Μπορεί πυλώνας  της εκπαίδευσης στον τόπο μας  να είναι η δημόσια εκπαίδευση, όμως αυτό δεν μας αποτρέπει να έχουμε υγιείς επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως αυτή του Ομίλου ΑΚΜΗ. Τέτοιες επενδύσεις και πρωτοβουλίες σηματοδοτούν μία νέα εποχή  για την πόλη και τη χώρα γενικότερα»
Κ. Αρβανιτόπουλος σε εκδήλωση
του Ομίλου ΑΚΜΗ, πριν από λίγο καιρό.

Μαύρο πάνω στο μαύρο της αβύσσου
Με την κατάργησή των 46 ειδικοτήτων δεν απολύονται μόνο οι Μαύρο πάνω στο μαύρο της αβύσσου συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί αλλά συγχωνεύονται  και τελικά διαλύονται πολλά σχολεία με άμεσες επιπτώσεις και σε χιλιάδες άλλους συναδέλφους. Κανένα κανιβαλικό αίσθημα ανακούφισης δε μπορεί να διατρέξει ξανά τον κλάδο. Οι 3500 αναπληρωτές και οι 2500 των ειδικοτήτων έχουν ονοματεπώνυμο: το δικό μας. Σήμερα αυτοί, αύριο όλοι.
 
Η επιλογή της επίθεσης στην ΤΕ δεν έγινε μόνο μπροστά στα νομικά αδιέξοδα που θα δημιουργούσε οποιαδήποτε άλλη λύση αλλά και γιατί εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο ιδιωτικοποίησης . Οι ειδικότητες που καταργούνται θεωρούνται ιδιαίτερα κερδοφόρες (χαμηλό κόστος δημιουργίας αντίστοιχων τμημάτων σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, υψηλή ζήτηση ).

Η ταξική πλευρά της κατάργησης των ειδικοτήτων αυτών δε μπορεί να αγνοηθεί. Στις ειδικότητες αυτές στρεφόταν κυρίως μαθητές από εργατικά ή ευρύτερα λαϊκά στρώματα που τώρα καλούνται να στραφούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Συνολικά με αυτό το σχεδιασμό  η Επαγγελματική Εκπαίδευση  στη χώρα περιθωριοποιείται και έτσι είναι ακόμη πιο εύκολο να καταργηθεί οριστικά. Δεν θα χρειαστούν περισσότερες από  μετά από 1-2 δανειακές δόσεις ακόμη .

 Να σημειωθεί εδώ  πως  οι τομείς – ειδικότητες που καταργούνται είναι οι πλέον πολυπληθείς και δυναμικοί.

Είναι προφανές, ότι διαλέξαν τους πλέον  δυναμικούς τομείς  της ΤΕΕ για αρχή και μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να καταργήσουν και τους υπόλοιπους.

Όπως καταλαβαίνετε  αυτή η κατάσταση θα λειτουργήσει ως ντόμινο ακόμα και για τις λεγόμενες << ασφαλείς>>- γενικές ειδικότητες  οι οποίες θα βρεθούν τον Σεπτέμβρη να παρουσιάζουν  τρομερές υπεραριθμίες.

Όποιος λοιπόν πιστεύει ότι δεν τον πιάνει και ότι την γλύτωσε είναι βαθιά νυχτωμένος.

 Μην ψάχνετε λοιπόν υπερασπιστές και σωτήρες τώρα απαιτείται να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι όλοι μαζί  την βαρβαρότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: