ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της VPRC – Εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ

Φωτογραφία αρχείου.


Σε δημοσκόπηση της VPRC και συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου  ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ποσοστό 28,5%, η Νέα Δημοκρατία 28%, η Χρυσή Αυγή 14,5%, το ΚΚΕ 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι ΑΝΕΛ 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν εξασφαλίζει είσοδο στη Βουλή με 2,5%.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα ποσοστά των τελευταίων εκλογών του Ιουνίου του 2012, ενώ το σκηνικό πόλωσης και το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων δημιουργούν προϋποθέσεις για να αγγίξουν ποσοστά πάνω από 33%, σε ενδεχόμενο εκλογών.

Τρίτο κόμμα προβάλλει η Χρυσή Αυγή που φαίνεται πως δεν πέφτει κάτω από το 10%, αλλά αντίστοιχα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και καμία μείωση της δυναμικής της.

Χαρακτηριστικό του ρευστού τοπίου που επικρατεί, είναι η έκφραση προτίμησης σε συγκεκριμένο σχηματισμό μόνο του 45,7% του εκλογικού σώματος, τη στιγμή που το 12,1% κατατάσσεται στους αναποφάσιστους, με την αποχή να αγγίζει το 26,3%.

Συντριπτικά αρνητικά ποσοστά συγκεντρώνει η νέα κυβέρνηση, όπως προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό, με τους πολίτες να δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι σε ποσοστό 61%. Παράλληλα ισχυρή είναι η  πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και επομένως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις μετά την στάση που κράτησαν στην υπόθεση της ΕΡΤ.  Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι παγιώνει ένα ποσοστό κοντά στο 7% , ενισχύεται από την παραμονή στην κυβέρνηση, χωρίς όμως να αγγίζει σε καμία περίπτωση διψήφιο νούμερο. Αντίθετα η ΔΗΜΑΡ, αν γίνονταν σήμερα εκλογές δεν θα εξασφάλιζε την είσοδό της στη Βουλή, πληρώνοντας όπως φαίνεται την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Παράλληλα το ΚΚΕ παγιώνει τη δύναμή του ως τέταρτο κόμμα με ποσοστό 7,5%.

Σταθερά υπέρ της ΕΡΤ η πλειοψηφία 

Περισσότεροι από 1.500.000 τηλεθεατές, κατ' εκτίμηση 1.665.000 παρακολουθούν διαδικτυακά το πρόγραμμα της ΕΡΤ σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της VPRC. Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, δηλαδή το 58% θεωρεί λάθος το κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο είναι πλειοψηφικό μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. με 55%. Αλλά και στη Ν.Δ. ένας στους τρεις ψηφοφόρους τάσσεται κατά. 

Τελείως μοιρασμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι σε ποσοστό 42% επικροτούν την κάθε άποψη. Αντίστοιχα ποσοστά για τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ είναι 79% στο ΣΥΡΙΖΑ, 72% στους ΑΝ.ΕΛ., 50% στην Χ.Α. 64% στη ΔΗ.ΜΑΡ. και 88% στο ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: