ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δυναμικό παρών από τους εργαζομένους της Πάτρας στη συγκέντρωση του ΕΚ σήμερα

Δυναμικό όπως πάντα το μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία των σωματείων της δύναμης του ΕΚ Πάτρας.
Αποφασισμένοι να μην υποστείλουν τη σημαία των κινητοποιήσεων καθηγητές,  δημοτικοί αστυνομικοί και εργαζόμενοι

Στην πρώτη γραμμή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Πάτρας.
Δυναμικό ήταν το παρών που έδωσαν οι εργαζόμενοι της Πάτρας στη συγκέντρωση του ΕΚ που πραγματοποιήθηκε σήμερα  και συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς και αύριο που προβλέπεται να τεθεί στη Βουλή για συζήτηση το Ν/Σ που αφορά τις απολύσεις. Παράλληλα τα νέα φορολογικά μέτρα έχουν φθάσει στα όρια της απελπισίας τους μισθωτούς.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους οι καθηγητές της Αχαΐας θα ανέβουν στην Αθήνα αύριο το απόγευμα της Τετάρτης με πούλμαν, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο Σύνταγμα. Το ενδιαφέρον των καθηγητών είναι πολύ μεγάλο. Αντίστοιχο έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και στους δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι και αυτοί θα ανέβουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα σε θέση μάχης βρίσκονται και οι δημοτικοί υπάλληλοι, εξαιτίας των απολύσεων στη Δημοτική Αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες.

Αυτό φάνηκε και σήμερα με την μεγάλη κινητοποίηση που διοργάνωσαν ΕΚ Πάτρας και τοπικό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, μπροστά στα γραφεία του ΕΚ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία που ακολούθησε με συμμετοχή παλλαϊκή. Παράλληλα συγκέντρωση ξεχωριστή από τα σωματεία της δύναμης του ΕΚ Πάτρας πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου.

 Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί, μετά από πρόσκληση της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, συγκαλούν στις 9:30 της Τετάρτης, μπροστά στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( Άγιος Αλέξης), συνέλευση, με μοναδικό θέμα την συνέχιση η όχι των καταλήψεων.

Συλλαλητήριο και στην πλ. Γεωργίου Πάτρας αύριο

Παράλληλα, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, όπως στην Αθήνα  και στην Πάτρα, στις 8 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Γεωργίου, το οποίο διοργανώνουν οι εξής:
Εργαζόμενοι ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ, Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ, Σωματείο υπαλλήλων Δήμου Πάτρας, Σωματείο Καθαριότητας Δήμου Πάτρας , Σωματείο ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, Σωματείο εργαζομένων ΕΑΣ(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), Σωματείο ΔΕΥΑΠ, ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΕΜΥΔΑΣ»

Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων

«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Μετά το μαύρο στην ΕΡΤ, επιχειρούν μέσα από το πολυνομοσχέδιο να ρίξουν ένα μαύρο θανάτου σε ολόκληρη τη κοινωνία της εργασίας.
Ανθρωποθυσίες με ονοματεπώνυμο χιλιάδων σχολικών φυλάκων, καθηγητών, δημοτικών αστυνομικών προσφορά στο μινώταυρο της τρόικας-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. πριν ακόμη ψηφιστεί το νομοσχέδιο!!
Ανθρωποθυσίες που έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις της Group4, των φωτοβολταϊκών, της Κόκα Κόλα, της DELICA,της Φριγκοκλάς, της Αχαικής ,του Καμπέρου , των εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων που απολύονται δεκάδες καθημερινά χωρίς αποζημίωση από τα καταστήματα που κλείνουν.
Ανθρωποθυσίες που θα συνεχιστούν στα νοσοκομεία, στα ΕΑΣ(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) με τη περίφημη «αναδιάρθρωση».
..Χτυπήστε λοιπόν τις καμπάνες κινδύνου
Σημάνετε συναγερμό παντού…
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ σαν κοινωνία, σαν χώρα.
Να μη περάσει το πολυνομοσχέδιο. Η ΕΡΤ είναι και θα μείνει ανοιχτή.
Καμία απόλυση σε Δήμο και σχολεία.
Να σταματήσουμε τη πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του φασισμού.
Να διώξουμε τη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τώρα ,γιατί αύριο θάναι αργά.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ
ΨΩΜΙ- ΔΟΥΛΙΑ –ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
* ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στις 10 το πρωί στο Ε.Κ.Π. ΠΛ.Ολγας
* ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΗ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ στις 8μ.μ. ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Κοινή ανακοίνωση σωματείων που συνυπογράφει η ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ

ΔΑΚΕ: Σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες

Σε ανοικτή επιστολή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών Αχαΐας «καταγγέλλει την τακτική της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Για άλλη μία φορά η πολιτική ηγεσία αιφνιδιάζει την Ομοσπονδία, ακολουθώντας μία παντελώς απαράδεκτη στάση. Πρόκειται για πρωτοφανή πρακτική, η οποία απαξιώνει πλήρως τον κλάδο των καθηγητών, αφού περιφρονείται κατάφωρα η συνδικαλιστική του ηγεσία. Το Υπουργείο Παιδείας με την πολιτική του βάζει βόμβα στα θεμέλια της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».

Και καταλήγει: «Σας καλούμε να  μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο που οδηγεί στον “ξαφνικό θάνατο” 2.500 καθηγητών συναδέλφων μας,  στέλνοντάς τους στην ανεργία».


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ Istologio G. Mosxou






























Δεν υπάρχουν σχόλια: