ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ - ΗΡΑ ΚΟΥΡΗ
  Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πατρέων
Σε συνέχεια της προηγούμενης παρέμβασης μας στις σε σχέση με τις απολύσεις στους ΟΤΑ που οδηγούν στη συρρίκνωση τους και καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, θεωρούμε αναγκαίο να διατυπώσουμε για μια ακόμη φορά την ανησυχία μας για την τακτική της Δημοτικής αρχής που είναι αναποτελεσματική και επικίνδυνη. 

Από τις 22/7/13 άρχισε η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας- κινητικότητας και των απολύσεων για χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες. Ως το Σεπτέμβρη, με βάση το Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, θα ακολουθήσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί και χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι των δημοτικών οργανισμών. Η χιονοστιβάδα που οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους δεν έχει σταματημό. Η σταθερά σκληρή και αδιαπραγμάτευτη αντικοινωνική και αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης δεν μπορεί να ανατραπεί με ευχολόγια, ψηφίσματα και λεκτικές απειλές. 

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου και με την βοήθεια των φερέφωνων του, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας σύρθηκε στην πλειοψηφία του σε ημίμετρα αντίδρασης. Έτσι, η «επανάσταση» κατά της Κυβέρνησης περιορίστηκε στη γραμμή που καθόρισε η ΚΕΔΕ. Και ενώ στη συνέντευξη τύπου ο κ. Δημαράς δήλωνε ότι «H κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί πλέον απροκάλυπτα τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως Ιφιγένεια της Τρόικα και ενώ επαναλάμβανε ότι δική του θέση είναι «Θα προτείνω στην ΚΕΔΕ να δώσουμε τις παραιτήσεις μας όλοι οι δήμαρχοι και ας έρθουν αυτοί να διοικήσουν τους δήμους και να εισπράξουν αυτοί την αγανάκτηση των δημοτών. 

Αν όχι όλοι οι δήμοι, τουλάχιστον ας παραδώσουμε τα κλειδιά οι μεγάλοι δήμοι της χώρας, που έχουμε και τις μεγαλύτερες απώλειες. Μόνο έτσι θα καταλάβουν» έχουν περάσει δέκα ημέρες από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και ενώ οι εργαζόμενοι οδηγούνται στη σφαγή καμιά πρωτοβουλία δεν πάρθηκε για παραιτήσεις. 

Τα πρόσφατα συνέδρια της ΚΕΔΕ απέδειξαν και πάλι , ότι οι δήμαρχοι –και ο κ. Δημαράς- αρέσκονται στις μεγαλοστομίες και στις κούφιες ρητορείες. Ενώ το κείμενο των «5» αρκείται σε μια γενικόλογη αποτίμηση και σε ένα ευχολόγιο περί μεταρρυθμίσεων. Εξάλλου, είναι γνωστή η στάση των κυρίων Καμίνη και Μπουτάρη, όπως αυτή εκφράστηκε το τελευταίο διάστημα. Οι 2
δήμαρχοι, συνοδοιπόροι του κ. Δημαρά, ήταν ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων, ενάντια στις παραιτήσεις και κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες να διασφαλίσουν τα κεκτημένα των δημάρχων. 

Η πρότασή μας για παραίτηση σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου και των επιλαχόντων παραμένει ανοικτή και μάλιστα ακόμα πιο επίκαιρη μετά την χτεσινή πρόταση των Δημάρχων της Μακεδονίας. Ο Δήμαρχος σεβόμενος τις πρόσφατες δηλώσεις του καλείται να την επαναφέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Διαφορετικά το Σεπτέμβρη θα έχουμε μία ακόμη παράσταση του Θεάτρου Σκιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: