ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Όσο σκούζουν τα κανάλια, τόσο πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ !

Στιγμιότυπο από το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Τεκβοντό.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ
                    (Από avgi.gr)
Αν παρακολουθούσε κανείς τον τρόπο με τον οποίο περιέγραψαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπέγραψε τη θανατική του καταδίκη. Δέκα κομμάτια γίνανε, ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να διαλύσει τις συνιστώσες, οπλαρχηγός ο Λαφαζάνης, δεν έχουνε πρόγραμμα, συνεδριάζανε πέντε μέρες και έκαναν μια τρύπα στο νερό. Αυτά και άλλα τόσα ακούστηκαν και γράφτηκαν κι όσο τ' άκουγες και τα διάβαζες, νόμιζες ότι το συνέδριο δεν έγινε στο Τεκβοντό αλλά στο Βατερλό. Θέμα χρόνου ήταν να σκάσουνε μύτη από καμιά γωνιά ο Ναπολέοντας με τον Ουέλλιγκτον.

Αντί για τον Βοναπάρτη, έσκασαν οι πρώτες μετασυνεδρικές δημοσκοπήσεις, μία την Κυριακή και μία την Δευτέρα. Την Κυριακή δημοσιεύτηκε η δημοσκόπηση της Kappa Research στο ελάχιστα φιλικό, μη σου πω εχθρικό, προς τον ΣΥΡΙΖΑ «Βήμα» και έδειξε τα εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε ανοδικά, μείωσε τη διαφορά του με τη ΝΔ στο στατιστικά ασήμαντο 0,4% και μάλιστα με ποσοστά που αγγίζουν το 29%, δηλαδή δύο μονάδες πάνω από την εκλογική του δύναμη. Και το κυριότερο, το 40,1% των ερωτηθέντων, απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από το συνέδριο του κόμμα ενιαίο και ισχυρό, έτοιμο να κυβερνήσει. Ανοδική τάση κατέγραψε και η δημοσκόπηση της Pulse για την «Εφημερίδα των Συντακτών», εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να προηγείται με 2% της ΝΔ, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2012.

Το θέμα δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύθηκε από το συνέδριό του, αυτό υπάρχουν άλλοι ειδικοί για να το αναλύσουν. Το θέμα είναι ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι πλέον εντελώς απαξιωμένα κι όσο περισσότερο σκούζουν και αλυχτούν τόσο περισσότερο απαξιώνονται. Κάθε μέρα που περνάει πείθουν όλο και λιγότερους, δεν πείθουν κυρίως τα ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού που έχουν τεθεί εκτός παιχνιδιού και βλέπουν τα ΜΜΕ ως αυτό που πραγματικά είναι: Ασύδοτοι μηχανισμοί προπαγάνδας, με διαπλεκόμενους ιδιοκτήτες και ομοίως διαπλεκόμενους μεγαλοδημοσιογράφους.

Η απαξίωση των καθεστωτικών ΜΜΕ αλλάζει εντελώς τα επικοινωνιακά δεδομένα, κυρίως για την Αριστερά, που οφείλει να προσεγγίσει τα περιθωριοποιημένα στρώματα και να τα ξαναβάλει στο πολιτικό παιχνίδι. Προς όφελός τους, όχι προς όφελός της. Χρειάζεται να ανοίξει νέους επικοινωνιακούς δρόμους, κυρίως να πάψει να σκέφτεται ότι, αν κάνει ή αν δεν κάνει κάτι, θα την επαινέσουν ή θα την ψέξουν οι μεγαλοσχήμονες. Δεν πα να σκούζουν και να αλυχτούν οι Πρετεντέρηδες, οι Πορτοσάλτε, οι Τράγκες , οι Οικονόμου, ουδείς τους δίνει σημασία και προπαντός δεν τους δίνουν σημασία οι πολίτες που θα κρίνουν ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Πρέπει να τους υπενθυμίζουμε με κάθε τρόπο ότι είναι τελειωμένοι, να τους το υπενθυμίζουν πριν απ' όλους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στα τηλεοπτικά πάνελ, εκεί όπου διάφοροι αδίστακτοι έχουν το θράσος να τους ρωτάνε «πείτε μου, κύριε βουλευτά, θα μας πάτε σε εμφύλιο;» . Χαρίστε στους παπαγάλους τη βαθύτατη περιφρόνηση που τους αξίζει και δεν θα βγείτε χαμένοι. Ούτε εσείς ούτε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: