ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Μανώλης Γλέζος: Θύμιζε τις πρώτες ημέρες της γερμανικής Κατοχής στην Αθήνα

Μανώλης σε έξαρση.


Κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια,  στην οποία συμμετείχε ο Μαν. Γλέζος με τον Πρόεδρο Αλ. Τσίπρα, ο βετεράνος αγωνιστής  της Εθνικής Αντίστασης έκανε μια ιστορική αναδρομή με ενδιαφέρον λέγοντας μεταξύ άλλων τούτα: 

«...Τις πρώτες μέρες της Κατοχής έπρεπε η γερμανική Βέρμαχτ να κάνει την παρέλασή της στην Αθήνα. Συνέλαβε τότε ομήρους. Δεν είναι γνωστό αυτό, αλλά συνέλαβε ομήρους μην τυχόν συμβεί κάτι κατά την παρέλαση. Τώρα ήρθε ο Σόιμπλε και όλη η Ελλάδα είναι όμηρος, όλοι οι Έλληνες είναι όμηροι. Το ερώτημα που γεννιέται σε μένα είναι: Ποιος έχει φτάσει την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό να είναι όμηρος της Γερμανίας;».

Παράλληλα, απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος, όπως είπε ο Μανώλης Γλέζος, «ρώτησε τι συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Αλέξη Τσίπρα», ο αγωνιστής είπε δηκτικά: 

«Γιατί; Θέλει να μάθει τι είπαμε ιδιαιτέρως; Θέλω να μου πει γιατί ρωτάει και μετά θα του δώσω απάντηση. Αν προσέξει καλά το Δελτίο μας θα δει τι ακριβώς είπαμε» κατέληξε με νόημα.

«Είχατε έτοιμα τα ΜΑΤ για επέμβαση στην ΕΡΤ»

Αλλά ο αγαπητός Μανώλης είπε και άλλα, για την στάση της ΝΔ στο ζήτημα της ΕΡΤ, που ενόχλησαν την Κυβέρνηση:

«Θέλω να πω στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ που είπε ότι δεν έγινε επέμβαση των ΜΑΤ, υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ που είχαν συγκεντρωθεί και κρύβονταν στο Νομισματοκοπείο, δεν τολμούσαν και γι' αυτό δεν έγινε η επέμβαση», επεσήμανε ο κ. Γλέζος και υπογράμμισε: «Ας αφήσουμε λοιπόν τις δήθεν απόψεις, όπως παρουσιάζονται από δω και από κει. Η αντίδραση του λαού υπήρξε και κανείς δεν μπορεί να το ξεχάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: