ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πρόεδρος με 74% ο Αλ. Τσίπρας από το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επί 3.412 ψηφισάντων

Από την ανεπανάληπτη ανοικτή συγκέντρωση της 4 Ιουλίου 2013, στην Πάτρα.


«Μεγάλο βήμα για τη δημοκρατία και την κοινωνία» δήλωσε μετά την εκλογή του
«Το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και πρόσθεσε: "Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».


Ιστορικός σταθμός για την Αριστερά


Ιστορικός σταθμός για την Αριστερά είναι το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για τη μετατροπή του σε ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα, το οποίο θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή του Μνημονίου και της σκληρής λιτότητας που πληγώνουν βαθιά τη χώρα και τους εργαζόμενους.


Ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών ανοίγει τον δρόμο για τη δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης, με τη θέληση του ελληνικού λαού, και τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα ξαναχτίσει την Ελλάδα. Το νέο κόμμα, όπως έδειξε ο ανοικτός, ειλικρινής και ζωηρός διάλογος στο Συνέδριο, δεσμεύεται για τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, την κατάργηση του Μνημονίου, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα επουλώσει τις πληγές και θα υψώσει ασπίδα προστασίας για τους πολίτες.


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένος στον στρατηγικό στόχο για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα και την αποκατάσταση και διεύρυνση της δημοκρατίας και των θεσμών λαϊκής συμμετοχής.



Δήλωση Τσίπρα



Αναλυτικά η δήλωση του Αλ. Τσίπρα έχει ως εξής: 

«Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία.
Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου.

Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο.
Με καθαρές αποφάσεις.

Κάναμε το ιστορικό βήμα.
Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία.
Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».


Αποτελέσματα ψηφοφορίας

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι 3.430

Ψήφισαν 3.412

Έγκυρα 3.344

Άκυρα 68

Λευκά 688
Έλαβαν:
Αλέξης Τσίπρας 2477 ποσοστό 74,07%
Σίσσυ Βωβού 157 ποσοστό 4,69%
Πάνος Ηλιόπουλος 22 ποσοστό 0,6%

Δεν υπάρχουν σχόλια: