ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δυναμικό “παρών” χιλιάδων διαδηλωτών κατά των απολύσεων στο Δημόσιο και των μέτρων

Τα αναγραφόμενα στο πλακάτ των Εμποροϋπαλλήλων είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία. Φωτογραφία από το συλλαλητήριο της Πάτρας.


Ο τραγέλαφος έρχεται από τις τροποποιήσεις για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών τεχνικών λυκείων με την κατάργηση 52 ειδικοτήτων
Χιλιάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κεντρικό κάλεσμα για απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Αθήνας.

Με κεντρικό σύνθημα "στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο", εργαζόμενοι σε ΟΤΑ, Δημοτική Αστυνομία, ΕΡΤ με τα μουσικά σύνολα, λοιπές ΔΕΚΟ, σε ασφαλιστικά ταμεία, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, υγειονομικοί υπάλληλοι, έδωσαν το παρών και κατά την πορεία παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαδηλωτές αποφάσισαν να προχωρήσουν το απόγευμα μετά τις 7 μμ σε περικύκλωση της Βουλής και συναυλία, ενώ θα επιχειρηθεί να είναι ολονύκτια η παραμονή στο Σύνταγμα, καθώς αύριο στην Ολομέλεια θα γίνει η ψηφοφορία επί των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου.

Πάντως, αμελητέες είναι οι τροποποιήσεις, που αποφασίστηκαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου προεστώτος του Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου, αλλά και των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Μιχελάκη.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις της κυβέρνησης αποφάσισαν να τροποποιήσουν άρθρα, που αφορούν σε αμελητέες "διευκολύνσεις" και "εξαιρέσεις" από το καθεστώς της διαθεσιμότητας για δημοτικούς υπαλλήλους, σχολικούς φύλακες και εκπαιδευτικούς. 

Για τους 3500 δημοτικούς υπαλλήλους που μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας για να μεταταγούν στην ΕΛΑΣ -ενώ την Κυριακή ο αρμόδιος υπουργός Χαρ. Αθανασίου πρότεινε την μετάταξή τους στα σωφρονιστικά ιδρύματα-, η κυβέρνηση προτείνει να εξαιρεθούν από τις διατάξεις της διαθεσιμότητας όσοι έχουν αναπηρία 67% και όσοι έχουν πτυχία ΑΕΙ/ΤΕΙ. Αντίστοιχα κριτήρια τέθηκαν για εξαίρεση των 2200 σχολικών υπαλλήλων μαζί με την "διευκόλυνση" για πρόωρη συνταξιοδότηση. 

Ο τραγέλαφος έρχεται από τις τροποποιήσεις για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών τεχνικών λυκείων με την κατάργηση 52 ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα, η πρόταση που κατατέθηκε κατά την σύσκεψη στο Μαξίμου, είναι οι εκπαιδευτικοί με ειδικότητα σε επαγγέλματα υγείας, να μεταταγούν στο υπουργείο Υγείας ως διοικητικοί υπάλληλοι, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και νοσηλευτές.

Επίσης, μεταξύ των λοιπών τροποποιήσεων εντάσσεται και διάταξη για την άρση των προβλεπόμενων κυρώσεων στα δημοτικά συμβούλια στην περίπτωση που ο προϋπολογισμός είναι υψηλότερος από αυτόν που έχει ορίσει το αρμόδιο Παρατηρητήριο, που έχει συγκροτηθεί με υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

(Πηγή: avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: