ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τριάντα εννέα χρόνια από το θάνατο του ηρωικού δεκανέα Σωτήρη Τζουρά στη Λευκωσία

Καθιστή στην καρέκλα σιωπηλή, όπως πάντα, η  Βιργινία Τζουρά τραγική μητρική φιγούρα του πεσόντα δεκανέα Σωτ. Τζουρά, προ του μνημείου του, στην πλατεία του χωριού Κορφές Καλαβρύτων.


Εκδήλωση στο ΚΕΤχ το Α΄ 10ήμερο Αυγούστου για τους Αχαιούς πεσόντες και αγνοουμένους
Ανοικτή εκδήλωση μνήμης για τους Αχαιούς πεσόντες και αγνοουμένους κατά την διάρκεια  του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, κατοχής στην Κύπρο, πραγματοποιούνται το Α΄ δεκαήμερο του Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του ΚΕΤχ (στρατόπεδο Ανδρ. Μουζάκη) στην Πάτρα. 

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για αύριο το πρωί Παρακευή 19-7-2013 στις 9.30΄ αλλά ανεβλήθη  υπό των διοργανωτών, ήτοι την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, τον Δήμο Ερυμάνθου, τον Σύνδεσμο Αχαΐας-Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ» και το Σύλλογο Πολεμιστών Κύπρου 1974 Ν. Αχαΐας.

Μνημόσυνο για το δεκανέα Σωτ. Τζουρά στις Κορφές

Τριάντα εννέα ολόκληρα χρόνια πέρασαν, από τον ηρωικό και μαρτυρικό θάνατο του Κορφιάτη καταδρομέα ήρωα δεκανέα Σωτήρη Τζουρά, που έπεσε στις 22-7-74 στο αεροδρόμιο Λευκωσίας! Παρά ένα τεσσαράκοντα χρόνια ψεύτικων υποσχέσεων, προσμονών, αναμονών δικαίωσης περί του ανοίγματος του φακέλου της προδοσίας!

Το πρωί της Κυριακής 14-7-2013, έγινε ο εκκλησιασμός και το μνημόσυνο, εντός του ναού των Κορφών. Στη συνέχεια όλοι ανηφόρισαν στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου έγιναν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με τρισάγιο προ του μνημείου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ήρωα. Στο τέλος όπως κάθε χρόνο, η οικογένεια του ήρωα με επικεφαλής τον πρόεδρο τοπικής κοινότητας και αδελφό του ήρωα κ. Γιάννη Τζουρά, παρέθεσαν καφέ, αναψυκτικά και γεύμα  σε όλους τους παραβρισκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: