ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μετά το Συνέδριο: Να αντιληφθούμε τη δύναμή μας

Φωτογραφία αρχείου από Πάτρα, 25-3-2013.


Τρεισήμισι χιλιάδες αντιπρόσωποι -με πάθος, ελευθερία και ανιδιοτέλεια- συζήτησαν και συναποφάσισαν την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου κόμματος, αναγκαίου και ικανού να ανακόψει την πορεία της κοινωνικής καταστροφής και να θέσει τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση της χώρας - με δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.

Συνέδριο-σταθμός για τη δημοκρατία, την Αριστερά και την κοινωνία. Για πρώτη φορά στη χώρα μας μετά τον εμφύλιο, η Αριστερά σπάει το κέλυφος του "μισού κόμματος" στο οποίο την είχαν εγκλωβίσει οι δυνάμεις του αστισμού και διεκδικεί την ηγεμονία προς όφελος των κατατρεγμένων λαϊκών και κατακρημνιζόμενων μικρομεσαίων τάξεων. Έτοιμη να συγκρουστεί με τη μοιρολατρία, την περιθωριοποίησή της στον ρόλο της καταγγελίας, καθώς και με τον νεοφιλελεύθερο καθεστωτισμό. Έτοιμη να εμπνεύσει τη συγκρότηση λαϊκού ρεύματος για τη δημοκρατική ανατροπή.

Συχνά οι συμμετέχοντες δεν συνειδητοποιούν την ιστορικότητα των στιγμών. Ορισμένες φορές, μάλιστα, αποδεικνύονται και κατώτεροι. Το κλίμα στην "αρένα" του Συνεδρίου ήταν διαφορετικό. Οι χιλιάδες σύνεδροι, κατ' εντολή των χιλιάδων μελών και του 1,6 εκατ. ψηφοφόρων, συναποφάσισαν τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού "εμείς", αντίπαλου στην κυρίαρχη τάση κοινωνικού κατακερματισμού και πολιτικής απογοήτευσης.

Η γέννηση έχει πολλές ωδίνες, πόσο μάλλον η γέννηση ενός πολιτικού κόμματος σε συνθήκες αναξιοπιστίας της πολιτικής. Έχει και πληγές. Τουλάχιστον, αν κανείς μείνει σε εσωτερικές εικόνες. Είναι, ωστόσο, τόσο δυνατή η λαϊκή αξίωση να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστής προκειμένου να αλλάξει πορεία η χώρα, αλλά και η Ευρώπη, ώστε η ενότητα δεν συνιστά κομματική αυτοσυντήρηση, αλλά κοινωνική επιταγή. Η μεγάλη πλειοψηφία που εξέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στη λαϊκή εκτίμηση που αυτός έχει κατακτήσει, ως το κεντρικό ηγετικό πρόσωπο της Αριστεράς και ευρύτερα της κοινωνίας.
Πρώτος, μεταξύ ίσων, μέσα σε μια δημοκρατική συλλογικότητα. Η αξιοπιστία κάθε συλλογικού εγχειρήματος δοκιμάζεται κάθε στιγμή από την απήχηση των ηγετικών προσώπων, δηλαδή την ικανότητά τους να αφουγκράζονται την κοινωνία.

Το προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα μετά την εκλογή του -«όλοι μαζί»- σηματοδοτεί τη νέα περίοδο εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, με άμεσους πολιτικούς στόχους την έξοδο από φαινόμενα αμηχανίας ή και εσωστρέφειας, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την έμπνευση της κοινωνίας.
Το Συνέδριο θα παραμείνει στην Ιστορία ως σημείο αναφοράς για μια Αριστερά που ξεφεύγει από το «μεταίχμιο» και κάνει «έφοδο στον ουρανό». Το Συνέδριο δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αποκτήσουν πολιτική δύναμη οι ελπίδες του λαού μας. Μερικές φορές οι αντίπαλοι αντιλαμβάνονται καλύτερα από εμάς τη δύναμή μας.

(Από το κύριο άρθρο της εφημερίδας της αριστεράς ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: