ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Όχι στην κυβερνητική προκήρυξη για τον μεταβατικό φορέα λένε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Στιγμιότυπο από τη μεγαλειώδη διαδήλωση της 12-6-2013 στην Πάτρα.


Πλήρης απαξίωση για την Ηλεία και την Πάτρα, όπου η πληροφόρηση τίθεται σε χαλκεία
Τρία άτομα προσλαμβάνει η ΕΡΤ στην Πάτρα, κανένα στην Ηλεια, σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη που χθες δόθηκε στη δημοσιότητα. Έτσι προβλέπονται για την ΕΡΤ στην Πάτρα, μία θέση δημοσιογράφου ανταποκριτή, μία ηχολήπτη και άλλη μία εικονολήπτη. 

Και η ειρωνεία είναι ότι αυτές οι προσλήψεις, όπως και όλες οι άλλες μέχρι τις δύο χιλιάδες, θα γίνουν με προσωπική δίμηνη σύμβαση, ενώ όσοι πέσουν στην παγίδα και αποδεχτούν αυτή την σύμβαση, θα λάβουν διακόσια μόρια ως πριμοδότηση έναντι άλλων υποψηφίων(!) και μόλις παρέλθει το δίμηνο καμία ασφαλιστική δικλείδα δεν θα προστατεύσει τους προσληφθέντες από την απόλυση που τους περιμένει. Έτσι θα έχουν χάσει και τα δικαιώματά τους από την  πρότερη εργασίας τους, στην οποία εργάζονταν!  

Με τη συμπαράσταση των Πατρινών.
Χαρακτηριστικό για την Πάτρα, πρωτεύουσα της Πελοποννήσου που προβλέπονται μόνον τρεις θέσεις όλες κι όλες,  είναι ότι σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται η ΕΡΑ Δυτ. Ελλάδος, που εκπέμπει από το Δασύλλιο Πατρών και με το πλούσιο πρόγραμμά της έχει καταξιωθεί στους ακροατές της περιοχής, ενώ καμία αναφορά δεν γίνεται στις υπόλοιπες θέσεις. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως συνολικά στην ΕΡΤ στην Πάτρα εργάζονταν 37 άτομα μαζί με τη Ραδιοφωνία.

Με βάση την προκήρυξη για την πρόσληψη των 589 ατόμων και αν δεν αλλάξει κάτι στις επόμενες προσλήψεις (των συνολικά 2000 ατόμων) το πιθανότερο είναι ότι η ΕΡΤ θα κλείσει το τηλεοπτικό στούντιο της Πάτρας, αφού με τρεις ανθρώπους είναι αδύνατο να παραχθεί πρόγραμμα. Γίνεται ωστόσο λόγος για κάποιες προσλήψεις μόνο στην ΕΡΑ, αλλά και τούτο δεν είναι σίγουρο. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα διατηρηθεί ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης και τότε θα κλείσει και το στούντιο στο Δασύλλιο.

Απαξίωση πλήρης για την Ηλεία

Ακόμη πιο τραγική είναι η κατάσταση στην Ηλεία όπου πυρ και μανία είναι ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος από την απόφαση της κυβέρνησης να μην περιληφθεί  κανένας εργαζόμενος από το νομό στη νέα προκήρυξη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Οι αντιδράσεις είναι ήδη πολλές  και αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο έντονες τις επόμενες ώρες αφού η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι με την απόφαση αυτή απαξιώνεται ένας μεγάλος σε γεωγραφική έκταση νομός.

Στιγμιότυπο αρχείου.
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-ΕΡΑ

Η ίδια κατάσταση, με την οποία γίνεται από κεντρικά προσπάθεια για ξεγέλασμα των εργαζομένων στη ΕΡΤ-ΕΡΑ, παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα, από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων. Τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματά τους τίθενται σε χαλκείο.
Για «πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία βρίθει γενικοτήτων και ασαφειών και θίγει βάναυσα τους εργαζόμενους», κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης για τον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δείχνει "αξιοζήλευτη" σπουδή να στήσει σκηνικό εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων που αγωνιούν, αλλά δεν τρομοκρατούνται».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «το ραδιοτηλεοπτικό γίγνεσθαι της χώρας "οπισθοχωρεί" τέσσερις δεκαετίες, ενώ χαρακτηρίζουν τη νέα ραδιοτηλεόραση που θα δημιουργηθεί "όχι πλέον δημόσια αλλά αυστηρά κυβερνητική"».

«Το Υπουργείο Οικονομικών γίνεται ιδιοκτήτης και διαχειριστής Μέσων Ενημέρωσης. Με απόφαση την οποία υπογράφει η Γενική Διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Οικονομικών προϋπολογίζεται το κόστος των προσλήψεων για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», υπογραμμίζουν, λέγοντας πως «το μόνο που αναζητούσε η κυβέρνηση είναι να σταματήσει η ΕΡΤ να εκπέμπει το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, τη διαδικτυακή ενημέρωση και το πολιτιστικό έργο, που αγκαλιάζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, και να «"εκδικηθεί" τους εργαζόμενους της ΕΡΤ».



Δεν υπάρχουν σχόλια: