ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Διαρκές δελτίο κοινωνικής θύελλας


Από τη δυναμική κινητοποίηση των σωματείων της δύναμης του ΕΚ Πάτρας, προχθές 16-7-13.

Με το μνημονιακό "διαίρει και απόλυε" σε πλήρη εφαρμογή και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου φτάσαμε στα απεργικά "Ιουλιανά" του 2013, που φέρνουν στους δρόμους του αγώνα χιλιάδες έως προχθές εργαζόμενους, συντονισμένους με πολλούς άλλους που "περιμένουν" τη σειρά τους.

Στη φούρια τους να επιδείξουν τους αναγκαίους "αριθμούς" στον απεσταλμένο της Μέρκελ, που φτάνει αύριο για να τους στηρίξει πολιτικά, οι μνημονιακοί "δίδυμοι" θεώρησαν ότι με τα πολλαπλά χτυπήματα θα καθηλώσουν τους συμπολίτες μας, όμως λογάριασαν πολύ λάθος (συμβαίνει συνέχεια άλλωστε) και βρέθηκαν χθες και όλες αυτές τις ημέρες μπροστά σε μπαράζ απεργιών και διαδηλώσεων. Με συμμετοχή των ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ - ΟΕΝΓΕ, στάση εργασίας των ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΜΤΥΜ, ΠΟΣΠΕΡΤ κ.ά. (για να μην κουράσουμε με αναλυτικό κατάλογο), βλέπουμε πως, αντί για το "διαίρει", έχουμε την ενότητα των εργαζομένων, των σωματείων, των ομοσπονδιών μπροστά στη μνημονιακή λαίλαπα της μνημονιακής κυβέρνησης.

Όπως όταν έριχναν μαύρο στην ΕΡΤ οι συγκυβερνώντες (τότε ήταν τρεις ακόμη), έτσι και τώρα με τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, εκπαιδευτικών κ.ά. αιφνιδιάστηκαν από τη δυναμική και την ενότητα των εργαζομένων και των φορέων τους. Δεν περίμεναν τη συνεχή, πολύμορφη και ασφυκτική πίεση των μέχρι χθες θεωρούμενων περίπου "εύκολων" θυμάτων για σφαγή. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το διαρκές δελτίο κοινωνικής θύελλας που προκαλούν με τις νεοφιλελεύθερες και αδιέξοδες "πολιτικές" τους συσσωρεύει την απαραίτητη "κρίσιμη μάζα" ανατρεπτικής πολιτικής ενέργειας.

Βέβαια και η πρόσφατη πολιτική κρίση τής έως τότε τριμερούς συγκυβέρνησης ανέδειξε ότι, παρά την εξουσιαστική πυγμή και τον αυταρχισμό τους, δεν μπορούσαν να προσφύγουν στην ψήφο των πολιτών, γιατί έτρεμαν την τιμωρία τους στις κάλπες. Άλλωστε και σε άλλες χώρες του Νότου τρίζουν οι υποτιθέμενες "ισχυρές" μνημονιακές κυβερνήσεις μπροστά στο ογκούμενο κύμα της κοινωνικής οργής, υπό το βάρος των αδιεξόδων και των σκανδάλων διαφθοράς.

Με τη συνεχιζόμενη κοινωνική εξόντωση και τις μνημονιακές συνταγές έρχεται η ώρα να τελειώνουμε και να τους απολύσουμε, όπως έγραφε και το πανό που σήκωσαν χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώνοντας τη φωνή τους με τους απεργούς.

(Από το κύριο άρθρο της εφημερίδας Αυγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: