ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Αχαΐα: Με ποσοστά Ιουνίου 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, καταβαράθρωση για την τρικομματική




Βελτίωση παρουσιάζουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τρίτη με 7,6% η ΧΑ
Οργή για το πολιτικό σύστημα, δημοφιλία για όσους εκφράζουν αντι-μνημονιακό λόγο και υποχώρηση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι σε θεσμούς με παραδοσιακή πολιτική ισχύ, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η DATA RC για την εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας για το νομό Αχαΐας, ενώ προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Αχαΐα φθάνοντας σε ποσοστό, με αναγωγή στους αναποφάσιστους, που ξεπερνά αυτό που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Συγκεκριμένα:

Στην πρόθεση ψήφου, αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή θα ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το 25,8%, τη ΝΔ το 15,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,0%, τους Ανεξάρτητους Ελληνες το 6,1%, τη Δημοκρατική Αριστερά το 3,1%, τη Χρυσή Αυγή το 7,6%, το ΚΚΕ το 4,5%, τους Οικολόγους-Πράσινους το 1,7% (σ.σ. τα ποσοστά είναι χωρίς την αναγωγή). Εν ολίγοις διαπιστώνουμε σε σχέση με τα ποσοστά των κομμάτων στις περυσινές εθνικές εκλογές, μερική και μάλλον αναμενόμενη υποχώρηση του κυβερνητικού συνασπισμού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), όπως και του μέχρι πρότινος εταίρου (ΔΗΜΑΡ), βελτίωση για τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και τους Οικολόγους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σήμερα είναι μάλλον αναμενόμενα, αφού είναι εναρμονισμένα με το γενικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα.

Οσον αφορά στις επιπτώσεις από την κρίση, το 46,5% περιμένει αισθητή επιδείνωση στα οικονομικά του, τους επόμενους μήνες. Πιο ελαφριά επιδείνωση περιμένει ένας στους τέσσερις Αχαιούς (26,5%), ενώ το 18,6% πιστεύει ότι θα μείνει αμετάβλητη.

Οι πολίτες συσχετίζουν την οικονομική κατάσταση της χώρας με το ευρωπαϊκό «οικοδόμημα», καθώς η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι τα δύο από τα τρία μέλη της τρόικας. Οι θετικές γνώμες για την ΕΕ μετρήθηκαν στο 33,7% (έναντι 42,5% τον Ιανουάριο του 2012), ενώ οι αρνητικές φτάνουν στο 59,5% (έναντι 53,7% τον Ιαν. 2012).

 Η ανανέωση στο πολιτικό προσωπικό που μας εκπροσωπεί στη Βουλή μάλλον δεν έχει συνεγείρει τους Αχαιούς. Το 72% των πολιτών απαντάει ότι δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένο» από τη δράση των βουλευτών μας. Το ποσοστό παραμένει σχεδόν αμετάβλητο από αυτό που καταγράφηκε στο «Αχαϊκό Βαρόμετρο» της DATA RC τον Ιανουάριο του 2012. Ενας στους πέντε Αχαιούς (20,5%) δηλώνουν «λίγο ικανοποιημένοι» από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: