ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Στο ψυγείο τελικά το… Φεστιβάλ των μπιστολέρο του νεοναζισμού που προκαλεί



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Με αφορμή ότι από τις 2 έως και 4 Αυγούστου 2013, εβδομήντα επτά χρόνια μετά την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση στρατιωτικού καθεστώτος από το δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, η ΧΑ επιχειρεί να οργανώσει πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας, τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων πόλης έβγαλαν ανακοίνωση και καλούσαν το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο να ανακαλέσουν την άδεια που παρείχαν. 

Και τούτο διότι «με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η Χ.Α. προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό, να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν το Μεταξά και σαν το Χίτλερ είναι “παρεξηγημένες προσωπικότητες”. Ο λαός όμως ξέρει καλά πως την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολεμούσαν το γερμανό κατακτητή οι πρόγονοι των Χρυσαυγιτών ορκίζονταν πίστη και υποταγή στο Χίτλερ συμβάλλοντας στο αιματοκύλισμα του ελληνικού λαού».

Ωστόσο η πίεση του λαϊκού αντιφασιστικού κινήματος υποχρέωσε τον Περιφερειάρχη Δυτ. Πελοποννήσου Αγγελάκα να κάνει αυτό που Δήμος Καλαμάτας και Λιμενικό Ταμείο της πόλης αρνούνταν επιμόνως. Και αυτό συνιστά από μόνο του νίκη κατά του ναζιστικού μορφώματος.
Με ανακοίνωσή του ο κ. Αγγελάκας, την περασμένη εβδομάδα, ημέρα Παρασκευή 19-7-2013 απαγόρευσε κάθε δραστηριότητα στον παραλιακό χώρο που έχει προγραμματιστεί από την ΧΑ για το 1ο πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ.

Πάντως η ΧΑ αντιδρά και δηλώνει πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά η φασιστική φιλομεταξική εκδήλωσή της κι εδώ μένει να δούμε στην προκειμένη περίπτωση τα αντανακλαστικά της Πολιτείας.

Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στο AVAAZ.org community petitions, γίνεται λόγος για την ΧΑ, η οποία, όπως αναφέρεται: «Πατά πάνω σε υπαρκτά προβλήματα των λαϊκών οικογενειών για να χύσει το φασιστικό της δηλητήριο ενώ παράλληλα κάνει θελήματα στα αφεντικά της (εφοπλιστές, βιομηχάνους) ψάχνοντας να τους βρει φθηνούς εργάτες, με εξευτελιστικά μεροκάματα των 14 και 18 ευρώ και δίχως δικαιώματα. Είναι αυτή που στήριξε τη διάλυση της ΕΡΤ, ψήφισε το χάρισμα της ΑΤΕ στην Πειραιώς συμφωνεί σε κάθε αντεργατικό νομοσχέδιο».
Κι επειδή οι αρχές (Δήμος Λιμενικό Ταμείο, στο χώρο του οποίου προγραμματίστηκε η εκδήλωση) δικαιολογούνται ότι η ΧΑ με το φεστιβάλ της θα εκφράσει άποψη, τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων τονίζουν: «Όσα λέει (και κάνει) η Χρυσή Αυγή δεν συνιστούν απόψεις, αλλά εκφράσεις μίσους που πλήττουν τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες. Μπορεί να θεωρηθεί “άποψη” το ότι οι μετανάστες είναι “υπάνθρωποι”; ότι το Ολοκαύτωμα είναι μύθος; ή οι δηλώσεις του Κουκούτση ότι “θα σας λιώσουμε”; Είναι άποψη η φυσική εξόντωση του διαφορετικού; Όχι βέβαια, είναι ανατριχιαστικές εκφράσεις φυλετικού μίσους και μισαλλοδοξίας που πλήττουν ευθέως τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες».

Και καταλήγουν υπενθυμίζοντας: «Η ανοχή έναντι του Χίτλερ (που και αυτός με εκλογές ήρθε στην εξουσία) ήταν ολέθρια, οδήγησε στο έγκλημα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, της ναζιστικής θηριωδίας στο Ολοκαύτωμα και σε 600.000 Έλληνες νεκρούς».

Τελικώς ανακλήθηκε η άδεια που είχε δοθεί από το Λιμενικό Ταμείο στη νεολαία της ΧΑ για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ που διοργανώνει το κόμμα στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, από 2 εώς 5 Αυγούστου.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής είχε προκαλέσει αντιδράσεις από πολλές αντιφασιστικές οργανώσεις που πραγματοποίησαν  πανελλαδική διαδήλωση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Σάββατο το απόγευμα της 20-7-2013.

Όπως επισημαίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, η άδεια που είχε δοθεί στις 20 Μαΐου στην «Ελληνική Νεολαία» της ΧΑ, ανακαλείται «μετά από σειρά παρεμβάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, για την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και τη μη διασάλευση της ηρεμίας και της τάξης από εκδηλώσεις πολιτικού - κομματικού χαρακτήρα, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλαμάτας».

Επιπλέον, στους λόγους της ανάκλησης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επικαλείται και την πραγματοποίηση έργων οδοποιίας από το Δήμο, στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου και σημειώνει πως η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο συγκεκριμένο χώρο, έως και τις 30 Αυγούστου 2013.

Αξίζει βεβαίως να τονιστεί ότι τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας φοβούμενοι συγκρούσεις με τα νεοφασιστικά μορφώματα, ακύρωσαν κρατήσεις, κάτι που έγινε αισθητό στους ξενοδόχους της Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: