ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο κύριος «εάν με βρει» κατά κόσμον εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης

Τότε στο γραφείο του, τώρα στην... ψειρού!


Κατηγορείται για υπεξαίρεση και θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την Παρασκευή, παρά την προθεσμία που πήρε
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε σήμερα για υπόθεση υπεξαίρεσης ο κύριος «εάν με βρει», κατά κόσμον εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος προ μηνών δήλωνε πως κατέχει τον τρόπο να απολαμβάνει ιδιαίτερων προνομίων, με τις φράσεις «εάν με βρει», σε απάντηση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα που κατηγόρησε το εφοπλιστικό κεφάλαιο για φοροασυλία, την οποία θα άρει από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβέρνηση. 

Ο Βίκτωρ Ρέστης συνελήφθη το πρωί για υπόθεση υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ο συλληφθείς ζήτησε και πήρε για την Παρασκευή, προθεσμία για να απολογηθεί. Ωστόσο μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Η ανακρίτρια κα Ρέα Κατσίβελη εξέδωσε ένταλμα κατά του Β. Ρέστη για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η τράπεζα FBBank προς εταιρείες συμφερόντων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ερευνάται το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων που φέρεται να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά και από σχετικό πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος,  ενώ οι αρχές έχουν κατά πληροφορίες εκδώσει ένταλμα σύλληψης και για άλλα τρία άτομα.

 Οι κατηγορίες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδονται στον κ. Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται φέρεται να φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ.

 Ανακοίνωση του ομίλου Ρέστη

Εν τω μεταξύ ο  όμιλος εταιρειών του Β. Ρέστη εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψή του.
 «Μετά τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ της FBB και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο Β. Ρέστης δηλώνει τα εξής:

Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης, είχε -από τον Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας. Μέσω των ένδικων μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω, είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου, ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μια σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου».

Ευθύνες στον Γ. Προβόπουλο από Μ. Καρχιμάκη

Ευθύνες για το σκάνδαλο Ρέστη καταλογίζει ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, εγκαλώντας τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο αναφορικά με τον εποπτικό του ρόλο, την ίδια στιγμή που σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη έχει εκδοθεί πόρισμα για ποινικές ευθύνες σχετικά με την Proton.

Δεν υπάρχουν σχόλια: