ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Νέες πιέσεις από τον φίλο Σόιμπλε στον Αντ. Σαμαρά για την παροχή της δόσης των 2,5 δισ.




Ζητά την απόλυση και άλλων εργαζομένων του Δημοσίου, αντιδρά σύσσωμη η αντιπολίτευση
Όπως φέρεται να εκτίμησε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το γερμανικό κοινοβούλιο θα αποφασίσει για την επόμενη δόση της Ελλάδας έως τις 29 Ιουλίου.
Η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης διάσωσης προς την Ελλάδα, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να καθυστερήσει, καθώς η χώρα μας δεν έχει ακόμα υλοποιήσει 5 από τις 22 προαπαιτούμενες δράσεις, ενώ παράλληλα εκκρεμεί ακόμη η έκθεση της τρόικας, όπως φέρεται να δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Τα σχόλια του Β. Σόιμπλε ήλθαν μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του Euro-Working Group, κατά την οποία αναμένεται να εξετασθεί το ενδεχόμενο αποδέσμευσης των κεφαλαίων για την Ελλάδα.

Σύσκεψη υπό τον Αντ. Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς, στη σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί στο Μαξίμου, με παρόντα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ζήτησε να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, χωρίς αποκλίσεις.

Λίγα 24ωρα μετά την αποχώρηση του Β. Σόιμπλε από την Ελλάδα, και ενώ αναμένεται στη δημοσιότητα μέχρι την Πέμπτη η έκθεση της τρόικας, την οποία επικαλείται το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, νέα εμπόδια βγαίνουν μπροστά στο δρόμο της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Euroworking Group ήταν αυτό που αναμενόταν να ανάψει το "πράσινο φως" για τη δόση, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, την Τετάρτη 24 Ιουλίου.
Σχετικά και τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, το οποίο τονίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας κάνει λόγο για καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα λόγω μη έγκρισης πέντε εκ των 22 προαπαιτούμενων μέτρων από πλευράς της Ελλάδας.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, ζητώντας να αντιταχθεί στις απαιτήσεις των πιστωτών για απολύσεις, ενώ σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την πρωινή συνάντηση, τόνισε πως δόθηκαν κατευθύνσεις για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, όσον αφορά και στα ποιοτικά και στα ποσοτικά στοιχεία. Ο Γιάννης Στουρνάρας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: