ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Συνέβη το ακατόρθωτο. Το άντρο των νεοναζί γίνεται στέκι δημοκρατικών πολιτών!




Η ψησταριά «Ψηλαλώνια», στην ομώνυμη πλατεία της Πάτρας, το επόμενο δεκαήμερο αλλάζει χέρια
Συνέβη και αυτό στην Πάτρα των αντιθέσεων και των πολιτιστικών συνθέσεων κι αν μη τι άλλο είναι παρήγορο δείγμα δημοκρατικής εξέλιξης. Στην πολυπολιτισμική Πάτρα με τους περίπου δέκα χιλιάδες πολίτες αλβανικής καταγωγής και πολλούς άλλους μετανάστες που μετά από δύο δεκαετίες απόκτησαν κονάκι δικό τους, έκαναν παιδιά και τα σπούδασαν, παιδιά που έπαιξαν με τα δικά μας παιδιά στην ίδια αυλή του σχολείου, που οι γονείς τους στέριωσαν στην πόλη μας και που σήμερα χτυπιούνται το ίδιο με μας από τα μνημόνια και βγαίνουν στην ανεργία, όπως ο Στέλιος Βαγιανός και ο Αχιλλέας Μουντζούρης. 

Άνθρωποι που δούλευαν στον τομέα των τροφίμων και είναι γνώστες της καλής ποιότητας.

Στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, λοιπόν, γωνιά Καρατζά και πλ. Ψηλαλωνίων υπάρχει το ψητοπωλείο που έγινε σήμα κατατεθέν για τις πολιτικές συμπλοκές που τουλάχιστον τρεις φορές ξεκίνησαν από εκεί και ξενύχτησαν τους Πατρινούς, καθώς ο μεν ιδιοκτήτης του ήταν φίλα προσκείμενος στο νεοναζιστικό κόμμα, οι δε αντιεξουσιαστές εγκαταβιούν στο εγκαταλειμμένο κτίριο του Μαραγκοπουλείου, που το έκαναν στέκι πολιτισμού.

Πράγματα ασυμβίβαστα. Πολύ περισσότερο που οι μεν του ναζιστικού κόμματος μετοίκησαν από την οδό Γερμανού, στο αστυνομικό τμήμα της Γούναρη για προστασία, οι δε αντιεξουσιαστές προχθές Σάββατο, στην Κόρινθο, τους πήραν αμπάριζα και υποχρεώθηκαν να καταφύγουν στο εσωτερικό του κτιρίου, που θα γινόταν η εκδήλωση του ναζιστικού κόμματος.

Οι Στέλιος Βαγιανός και Αχιλλέας Μουντζούρης, άνθρωποι του δημοκρατικού χώρου, μαζί με τις γυναίκες τους Μαρία Στρατηγού και Άννα Δήμου αντίστοιχα, στο επόμενο δεκαήμερο θα είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του θρυλικού καταστήματος «Ψηλαλώνια».    

Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του καταστήματος, αποφάσισε να το πουλήσει, καθώς οι εργασίες ανά πάσα στιγμή μπορεί να  συνοδεύονταν από γιουρούσια! Οι νέοι ιδιοκτήτες προσδοκούν προσέλκυση συμπολιτών που δεν θα αντιμετωπίζουν πια τον κίνδυνο επιθέσεων. Και έτσι «η περιοχή θα βρει και πάλι την ησυχία της», όπως λέει στο Istologio G. Mosxou ο Στέλιος Βαγιανός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: