ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αγωνιστική ολονυχτία με σκοπό την διατήρηση εν ζωή της ΕΡΤ Πάτρας, με συμπαράσταση



Οργανώσεις πολιτικών κομμάτων και ευαισθητοποιημένων πολιτών στο πλευρό τους


Στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ (ΕΡΑ Πάτρας) στο Δασύλλιο Πάτρας από τις 6.30 μ.μ. βρέθηκαν  όλοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με ζωντανές συνδέσεις καλούσαν τον κόσμο και τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους. Πρόκειται για 22 άτομα τα οποία βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ στις 12 τη νύχτα, κάτι που πραγματοποίησε αδίστακτα. Σε απάντηση οι εργαζόμενοι εκπέμπουν από άλλες συχνότητες.

Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ.
 Οι εργαζόμενοι της Πάτρας, oι οποίοι κάνουν κατάληψη διαρκείας όπως και οι συνάδελφοί τους σε άλλες πόλεις, ενημερώνουν τους πολίτες για την απόφαση που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο Σίμος Κεδίκογλου και η οποία έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς. Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει και οι εργαζόμενοι στο στούντιο της ΕΡΤ στο Ρίον. Διμοιρία των ΜΑΤ παρατάχθηκε έξω από το στούντιο της ΕΡΤ στο Ρίο, όπως  και στην Αθήνα, έξω από το στούντιο της ΕΡΤ στη Μουρούζη. Η  Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας διέψευσε  την είδηση. Αστυνομικές δυνάμεις δεν εμφανίστηκαν στο Δασύλλιο αφού οι πολίτες παραμένουν όλη τη νύχτα, όπως τους ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των υπαλλήλων της ΕΡΤ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ δηλώνουν ότι το σχέδιο να καταργήσουν τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, με αυτό τον τρόπο είναι πραξικόπημα που στρέφεται εναντίον της ελευθεροτυπίας και του σεβασμού στους εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς ζήτησε να σταματήσουν εδώ και τώρα τα σχέδια της κυβέρνησης και τόνισε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη. 

Δηλώσεις υπέρ των εργαζομένων στην ΕΡΤ έκανε και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Στο προαύλιο της ΕΡΑ στο Δασύλλιο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες και δυνάμεις του ΠΑΜΕ. 

Όπως είπαν οι δημοσιογράφοι του σταθμού που συνεχίζουν να βρίσκονται στον αέρα, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν το "πότε θα κάνει ξαστεριά", στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση. Στο μεταξύ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το σήμα της ΕΡΤ δεν διακόπηκε καθώς εκπέμπει μέσα από  τη συχνότητα του 902 και στην Πάτρα η ΕΡΤ και έτσι οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της δημόσιας τηλεόρασης συνεχίζουν.

Το ΚΚΕ, ανακοίνωσε ότι θα μεταδιδει από τη συχνότητα του 902 το αναλογικό σήμα της ΕΡΤ και θα κάνει αίτηση και για το ψηφιακό. Ωστόσο κατήγγειλε την ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή του σήματος στον 902 με το επιχείρημα ότι η τηλεόραση του 902 αναμεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Έτσι το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα αναμεταδίδει ο 902 μέσω ραδιόφωνου, τηλεόρασης και portal.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων Κυριάκος Κορτέσης μιλώντας στην ΕΡΑ Πάτρας, χαρακτήρισε απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, διαπιστώνοντας πως μετά από δεκαετίες επανέρχεται η λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Ο κ. Κορτέσης τόνισε πως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν είναι βάρος, αλλά είναι η καθαρή, έγκυρη και δημοκρατική φωνή που όλα τα κράτη της Δύσης διαθέτουν.

Μιλώντας τους δημοσιογράφους, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αθανασία Σταμοπούλου, είπε ότι η ίδια είναι 18 χρόνια ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, εκ των οποίων τα 13 με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ως απάντηση σε αυτούς που θεωρούν τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ βολεμένους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Πάτρας Χρυσή Κοσμάτου, η οποία έκανε λόγο για θυσία της ΕΡΤ ως «Ιφιγένειας», ενώ ο Χρήστος Καρακάσης εργαζόμενος επί 28 χρόνια στην ΕΡΑ Πάτρας, τόνισε πως το κλείσιμο της ΕΡΤ, σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι ουρές των ανέργων στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι στην ΕΡΑ Πάτρας, βρίσκεται και ο πρώην διευθυντής της ΕΡΑ Πάτρας και πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θανάσης Μπαμπανέβας.

Μεταξύ των συμπαρασταθέντων ήταν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κώστας Μπουρδούλης, οι αντιδήμαρχοι Θ. Μασσαράς και Χαρ. Στανίτσας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Πελετίδης και Χρήστος Πατούχας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Λύχρος, Μάκης Φεσσιάν, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ήρα Κουροί και Απ. Βανταράκης, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γρηγόρης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων Γιώργος Ζαφειρόπουλος, που έμαθε το νέο από το Β΄ Πρόγραμμα στο ράδιο του αυτοκινήτου του και έφθασε στο σταθμό ασθμαίνοντας, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής, ο Πρόεδρος του ΤΕΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας, ο Ταμίας της Ένωσης Συντακτών Ζώης Μαρίνος, αρκετοί δημοσιογράφοι και άλλοι.

Παρών και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας Γιάννης Σουβαλιώτης, που βρέθηκε στο Δασύλλιο, σε δηλώσεις του, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να κλείνει η ΕΡΤ με μια πράξη νομοθετικού περιεχόμενου που όπως είπε «θα την ζήλευαν οι συνταγματάρχες της χούντας του ‘67».
Ο κ. Σουβαλιώτης κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ Πάτρας.

Στο πλευρό του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ βρέθηκε και η Πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας Γ. Παναγιωτάκης και ο καθηγητής του ΤΕΙ Πάτρας Γ. Κακαρελίδης, μιλώντας από τη συχνότητα του σταθμού κατήγγειλαν την κυβερνητική απόφαση και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τους εργαζομένους της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Στις 10.30 το βράδυ χθες το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων χόρεψε υπέρ του αγώνα των εργαζομένων.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ





















Δεν υπάρχουν σχόλια: