ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Οι Γερμανοί νεοναζί «πρόδωσαν» τη ΧΑ

Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος φωτογραφίζεται περιχαρής μαζί με τα μέλη της ρατσιστικής «Πρωτοβουλίας Πολιτών - Στοπ στους Ξένους» Σεμπάστιαν Σμάους (αριστερά) και Ματίας Φίσερ, στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.


ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ την περασμένη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel υποστήριξε πως «η Χρυσή Αυγή έχει επαφές με Βαυαρούς νεοναζί, επαφές που ενθαρρύνονται με αμοιβαίες επισκέψεις σε Ελλάδα και Γερμανία και με συναντήσεις σε εκδηλώσεις ακροδεξιών οργανώσεων στην Ευρώπη».
Απαντώντας στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε την αμέσως επόμενη ημέρα, Τρίτη, ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για «ρεσιτάλ λασπολογίας και μυθευμάτων» και ενημέρωνε «προς πάσα κατεύθυνση πως ουδεμία σχέση έχει με ξένες πολιτικές οργανώσεις ή κόμματα».

Προτού προλάβουν να περάσουν 24 ώρες, τους κ. Ν. Μιχαλολιάκο και Η. Κασιδιάρη είχαν φροντίσει να διαψεύσουν οι ίδιοι οι... Γερμανοί νεοναζί. Με δύο πανηγυρικού χαρακτήρα και πλούσιες σε φωτογραφικό υλικό αναρτήσεις στον ιστοχώρο Freies-netz-sued.net (με ημερομηνία 6 και 7 Φεβρουαρίου αντίστοιχα), οι νοσταλγοί του Χίτλερ παρουσίασαν αναλυτικά τις στενότατες επαφές που διατηρούν με τη Χρυσή Αυγή ενώ μίλησαν και για το πρόσφατο «οδοιπορικό» τους στην Ελλάδα.
«Επειτα από πρόσκληση των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής», 30 Γερμανοί νεοναζί «ακτιβιστές» (εκπρόσωποι ακροδεξιών οργανώσεων από τη Φρανκονία και ηγετικά στελέχη παρακλαδιών του ναζιστικού κόμματος NPD) επισκέφθηκαν προσφάτως την Αθήνα.

Οσο για το πρόγραμμά τους εδώ, οι εν λόγω κύριοι επισκέφθηκαν το ελληνικό Κοινοβούλιο (στους διαδρόμους του οποίου φωτογραφήθηκαν με τον κ. Μιχαλολιάκο) καθώς και τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής (όπου έβγαλαν φωτογραφίες με τους κ. Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο), ενώ πήραν μέρος και στην πορεία για τα Ιμια στις 2 Φεβρουαρίου.

Ολα τα παραπάνω δεν τα καταγγέλλουν κάποιοι «λασπολόγοι συριζαίοι», αλλά τα διατυμπανίζουν με περηφάνια οι ίδιοι οι Γερμανοί νεοναζί μέσα από τον ιστοχώρο Freies-netz-sued.net.

Ακροδεξιά «ομπρέλα»

Σε αυτό το σημείο έχει νόημα να τονιστεί πως κάτω από την ομπρέλα του δικτύου Freie Netz Sud βρίσκονται περί τις 20 νεοναζιστικές οργανώσεις από την ευρύτερη περιοχή της Βαυαρίας (Φρανκονία, Παλατινάτο, Σουηβία κ.α.) που αριθμούν συνολικά περί τα 150 έως 350 μέλη (σύμφωνα με εκτίμηση της Sueddeutsche Zeitung).

Μάλιστα, πολλές από τις εν λόγω ομάδες θεωρούνται πιο ακραίες ακόμη και από το NPD, το μεγαλύτερο νεοναζιστικό κόμμα της Γερμανίας (την απαγόρευση του οποίου έχουν ζητήσει, με προσφυγή τους στο Συνταγματικό Δικαστήριο, τα κρατίδια της χώρας).
 
Στην προσπάθεια να αναλύσουν τους προφανώς στενότατους δεσμούς τους με τη Χρυσή Αυγή, οι νοσταλγοί του Χίτλερ προχωρούν ακόμη βαθύτερα στο παρελθόν... της εν λόγω σχέσης.

Συγκεκριμένα, μας ενημερώνουν πως εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής είχαν πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο του 2012 επίσκεψη στη Νυρεμβέργη, όπου είχαν πάρει μέρος σε ένα «πολιτιστικού χαρακτήρα ταξίδι» στο οποίο είχαν επίσης συμμετάσχει εθνικιστές από τη Φρανκονία και μέλη του NPD από τη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Ολα τα παραπάνω, είπαμε, δεν τα διαδίδει κάποιο «ανθελληνικό όργανο χειραγώγησης των μαζών» (όπως χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή το περιοδικό Spiegel), αλλά αντιθέτως άνθρωποι όπως οι Ματίας Φίσερ και Σεμπάστιαν Σμάους (μέλη της ακροδεξιάς, ρατσιστικής «Πρωτοβουλίας Πολιτών - Στοπ στους Ξένους», με ιδιαίτερα βεβαρημένο ποινικό μητρώο και οι δύο), οι οποίοι μόλις πριν από μερικές ημέρες φωτογραφίζονταν υπερήφανοι δίπλα στους κ. Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο Ματίας Φίσερ, ελαιοχρωματιστής/διακοσμητής το επάγγελμα, έχει εκτίσει ποινή 20 μηνών φυλάκισης με την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικού μίσους, ενώ έχει επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα κάνει προπαγάνδα υπέρ της δημιουργίας «εθνικά καθαρών ζωνών» εντός των πόλεων της Γερμανίας (αναρωτιόμαστε ποια θέση θα έχουν άραγε οι Ελληνες μετανάστες στις εν λόγω «απελευθερωμένες από ξένους ζώνες»).

Ο «φωτογράφος»

Οσο για τον «φωτογράφο» Σεμπάστιαν Σμάους (το είχε συνήθειο να διαπομπεύει Γερμανούς αριστερούς δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους ως φωτογραφίες καταζητούμενων), αυτός έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για ξυλοδαρμούς πολιτών, ενώ πρόσφατα άνοιξε στην πόλη της Νυρεμβέργης ένα «εθνικό κέντρο» συγκέντρωσης και οργάνωσης των Γερμανών νεοφασιστών (αναρωτιόμαστε ποια άποψη έχουν άραγε οι θαμώνες του εν λόγω κέντρου για τους Ελληνες μετανάστες).

Αμφότεροι δε οι προσκεκλημένοι της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο θεωρούνται πιο σκληροπυρηνικοί ακόμη και από το ναζιστικό NPD. Μάλιστα, ο Σμάους φέρεται να το εγκατέλειψε σχετικά πρόσφατα με την αιτιολογία πως αυτό δεν είναι πια αρκετά ριζοσπαστικό, ενώ από την πλευρά τους, ακόμη και κάποια από τα κορυφαία στελέχη του ρατσιστικού NPD (επί παραδείγματι ο Ραλφ Ολέρτ στη Βαυαρία) έχουν αποκηρύξει το αγαπητό στη Χρυσή Αυγή δίκτυο Freie Netz Sud ως «ακραίο» και «παράνομο».

Ολα τα παραπάνω, βέβαια, προφανώς δεν ενοχλούν τον κύριο Μιχαλολιάκο, ο οποίος φωτογραφήθηκε περιχαρής δίπλα στους Φίσερ και Σμάους. Ωστόσο, αυτό που εντυπωσιάζει ενδεχομένως ακόμη περισσότερο είναι η άποψη που έχουν οι εν λόγω χιτλερικοί για την ίδια τη Χρυσή Αυγή, η οποία από την πλευρά της υπενθυμίζεται πως έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι μπορεί να χαιρετάει ναζιστικά αλλά «δεν είναι ναζιστικό κόμμα».

Οι Γερμανοί νεοναζί βέβαια και σε αυτό το σημείο παρουσιάζονται να διαφωνούν με τον κ. Μιχαλολιάκο, τον οποίο μάλλον θεωρούν «δικό τους», και όχι απλώς δικό τους αλλά και «πρότυπο προς μίμηση».

«Η Χ.Α. φαίνεται πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας ως φάρος για όλες τις εθνικιστικές ομάδες και οργανώσεις της Γηραιάς Ηπείρου», καθώς και ως «η αιχμή του δόρατος μιας εθνικής αφύπνισης σε ολόκληρη την Ευρώπη» γράφουν στο Freies-netz-sued.net.

(Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ gskafidas@pegasus.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: