ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μ. Κανελλοπούλου: Οκτώ όλες κι όλες νοσηλεύτριες σημαίνει μεθοδευμένη εγκατάλειψη !

Νοσοκομείο Καλαβρύτων σε εγκατάλειψη.


Καθίσταται άκρως αναγκαία τη διατήρηση του Γενικού Νοσοκομείου-ΚΥ Καλαβρύτων
Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου, μετά την προγραμματισμένη της χθεσινή συνάντηση με το Διοικητή καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Το πολύτιμο και ιστορικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων δέχεται κατά το τελευταίο διάστημα ανώνυμους πυροβολισμούς. Η κυβέρνηση θέλει να το κλείσει και επιστρατεύει τοπικά ΜΜΕ που δρώντας σαν ελεύθεροι σκοπευτές συκοφαντούν τους λειτουργούς και το έργο του νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο-ΚΥ Καλαβρύτων διαρκώς αποψιλώνεται με μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αιγίου, ενώ έχουν μειωθεί σημαντικά και οι κλίνες.

Όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου, τακτικά ιατρεία, εφημερία αλλά και νοσηλεία ασθενών, καλύπτονται από 8 όλες κι όλες νοσηλεύτριες, ενώ περιεκόπησαν θέσεις προσωπικού και καταργήθηκαν οργανικές θέσεις γιατρών.

Το φαρμακείο του Νοσοκομείου είναι γυμνό από προσωπικό και καλύπτεται από βοηθό φαρμακείου που μετακινείται μία φορά την εβδομάδα από το Αίγιο.

Την ίδια στιγμή η σύνθεση του πληθυσμού της επαρχίας Καλαβρύτων, επιδρά στους δείκτες νοσηλείας των ασθενών γεγονός που επέτρεψε στους ‘’ερμηνευτές’’ των δεδομένων του esynet, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Όπως φάνηκε και από τα επίσημα στοιχεία του Νοσοκομείου, το 73% των νοσηλευομένων ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων είναι γεννημένοι προ του 1940 (7% προ του 1920, 32% μεταξύ 1921-1930, 34% μεταξύ 1931-1940), ασθενείς που λογικά ‘’ανεβάζουν’’ τους δείκτες νοσηλείας.

Αντί να γνωστοποιούν τα παραπάνω στοιχεία, οι τοπικοί παπαγάλοι της κυβέρνησης οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το Νοσοκομείο είναι ακριβό! Μοναδικός τους στόχος είναι η υποβάθμιση της ίδιας της ζωής. Οι γέροντες των Καλαβρύτων δεν έχουν, κατ' αυτούς, ούτε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή φροντίδα.

Ο συνδυασμός της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της μαρτυρικής Πόλης με τη σύνθεση του πληθυσμού, καθιστά άκρως αναγκαία τη διατήρηση του Γενικού Νοσοκομείου-ΚΥ Καλαβρύτων, την οικονομική στήριξή του με πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη μέριμνα για την άμεση κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με την συμπλήρωση του οργανισμού με τις απαραίτητες οργανικές θέσεις και ίσως την απαγκίστρωσή του από το Νοσοκομείο Αιγίου, τουλάχιστο σε ότι αφορά , τις θέσεις εργασίας που έχουν περικοπεί αλλά και αυτές –όλων των ειδικοτήτων- που είναι αναγκαίο να περιληφθούν στον αναθεωρημένο οργανισμό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: