ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πάνος Σκουρλέτης για την τακτική της ΝΔ – «Τα χαλκεία της Συγγρού μάς έχουν κουράσει»

Οι έγκριτοι οικονομολόγοι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν στο στόχαστρο των διαστρεβλωτών της ΝΔ. Στη φωτογραφία Δραγασάκης, Μηλιός, Σταθάκης!


Ασχολούνται με το ποιο πρέπει να είναι το ύψος του μισθού αφού αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ότι η ΝΔ τον σφάγιασε στα 300 ευρώ!
Με εξορμήσεις του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη όπου θα βρεθεί αύριο ο επικεφαλής του κόμματος, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις συνεχείς επιθέσεις της Ν.Δ. με τις οποίες καταλογίζει πολυφωνία σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα και ειδικότερα στην οικονομία. 

Πάντως θέματα καλύτερου συντονισμού που αφορούν τη δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου εννεαμελούς οργάνου της Γραμματείας. Σε αυτή τη συνεδρίαση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για την πρόσκληση που δέχτηκε να παραστεί κα να μιλήσει για τον αείμνηστο ιδρυτή της Ν.Δ. στην εκδήλωση που διοργανώνει το «Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε στα μέλη του εννεαμελούς ότι ο σχετικός θόρυβος που δημιουργείται από διάφορα δημοσιεύματα, προφανώς δεν αγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αφορά εσωκομματικά της Ν.Δ. και, κυρίως, εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ του περιβάλλοντος Σαμαρά και της καραμανλικής πτέρυγας. 

Ο Αλ. Τσίπρας αύριο στη Θεσσαλονίκη

Σε αυτό το κλίμα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας εφ' όλης της ύλης πολιτικής σύγκρουσης, η απογευματινή συνεδρίαση στη Βουλή για τα αγροτικά αναμένεται να εξελιχθεί σε πολύ υψηλούς τόνους και αποκτά βαρύνουσα σημασία καθώς ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί έπειτα από μακρύ χρονικό διάστημα αντιμέτωπος με τον Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, η χθεσινή παρέμβαση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου πυροδοτεί ακόμη περισσότερο το πολιτικό ενδιαφέρον της αποψινής αντιπαράθεσης του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Χθες ο Πάνος Σκουρλέτης, σύμφωνα με το, πόρταλ enet.gr,  ερωτηθείς σχετικά με τα όσα υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα, απάντησε ότι και οι τρεις συνεντεύξεις (Αλ. Τσίπρα, Γ. Δραγασάκη, Γ. Σταθάκη) με έναν σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο τοποθετούνται στο θέμα της αποκατάστασης του κατώτατου μισθού και της σταδιακής προσπάθειας αποκατάστασης των απωλειών όσον αφορά τους υπόλοιπους μισθωτούς και συνταξιούχους. «Αυτό είναι απόλυτα σαφές. Η προσπάθεια που γίνεται από τη Ν.Δ. είναι εξόφθαλμα προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγμάτων. Το βρίσκω και ανόητο από ένα σημείο και έπειτα. Τα χαλκεία της Συγγρού μάς έχουν κουράσει», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον real fm. 

Για μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αθέμιτα πολιτικά μέσα και χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως είναι η διαστρέβλωση θέσεων, συχνά με κοπτοραπτική, έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ΝΕΤ. Σημείωσε ακόμη ότι επιχειρήθηκε και πάλι σε βάρος του Γ. Δραγασάκη διαστρέβλωση γύρω από τα όσα είχε, δήθεν, πει στην Καλαμάτα, με τη βοήθεια τοπικού ΜΜΕ που έχει στενούς δεσμούς λόγω εντοπιότητας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Το θέμα σκεπάστηκε, κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη και πήγαν στο επόμενο. Οπως και κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη για το μονταρισμένο βίντεο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα μήνα», είπε ο κ. Παπαδημούλης. 

Πυρά κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Το ακριβές ποσό του κατώτατου μισθού πριν τη μείωσή του, κατά 22%, το 2012, αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Η γνωστή "Ομάδα Αλήθειας", αποτελούμενη από εκπροσώπους μεγάλων συμφερόντων, η οποία πρόσκειται στη ΝΔ, προσπαθεί να εμφανίσει πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής Αλ. Τσίπρα να έχουν διαφορετική άποψη για το ύψος στο οποίο θα επιστρέψει ο κατώτατος μισθός όταν το κόμμα αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Έτσι το πρόβλημά της είναι εάν η διαφορά εκτίμησης μεταξύ των στελεχών -οικονομολόγων γνωστών- είναι της τάξης των 35 ευρώ και όχι ότι με υπόδειξη των βιομηχάνων η τριμερής κυβέρνηση σφάγιασε το μισθό από τα 750 κατεβάζοντάς τον  εμμέσως στα 300 ευρώ. Κάτι που ο περίφημος Γραμματέας του υπουργείου Μέργος έδωσε κατεύθυνση να θεσμοθετηθεί κιόλας αυτή η παρανομία!

Επίσης είναι άνευ σημασίας για την ομάδα των ακροδεξιών συμβούλων του Σαμαρά ότι από τον Απρίλη ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Εργασίας και κατά το γούστο του!

Η ανακοίνωση της Ομάδας αυτής αναφέρει σκωπτικά ότι «στο ΣΥΡΙΖΑ λεφτά υπάρχουν, αλλά τα χαλάνε στη μοιρασιά οι συνιστώσες του...».

2 σχόλια:

Kαντριανιώτης είπε...

Γεννάται ένα ζήτημα σύντροφε Γιώργο με την συνέντευξη Δραγασάκη.Ζήτημα που έχει να κάνει με το χαράτσι της ΔΕΗ.Είπε ο Δραγασάκης πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει το χαράτσι ΜΟΝΟ για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.Τώρα ποιός θα καθορίσει ποιές θα είναι αυτές οι ομάδες δεν το ξεκαθάρισε.Νομίζω ότι για τα χαράτσια γενικώς δεν χωράνε μισόλογα και μεσοβέζικες λύσεις.Ή τα καταργείς ολοκληρωτικά και βρίσκεις τρόπους να φορολογήσεις τον πλούτο,ή ακολουθείς την τακτική των μνημονιακών ανδρείκελων.Ελπίζω στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση να μην βρεθούμε πάλι έξω απο τα γραφεία της ΔΕΗ ζητώντας να καταργηθεί το χαράτσι.ΥΓ Αν και αυτή η αναφορά του Δραγασάκη για το χαράτσι δεν ισχύει και είναι'πειραγμένη'απο τα χαλκεία της ΝΔ,θα ήθελα την γνώμη σου για τις πληροφορίες που έχεις.

Γιώργος Μόσχος είπε...

Πάντως, εμείς που είμασταν και είμαστε μπροστά από την πόρτα της ΔΕΗ, δεν μας στοιχίζει τίποτε να συνεχίσουμε. Επί της ουσίας τώρα. πράγματι στο θέμα αυτό δεν υπάρχει σαφής θέση, από ποιο όριο και κάτω θα ισχύσει η κατάργηση. Και σε τι ύψος θα ανέλθει γιαυτούς που θα πληρώσουν χαράτσι. Από πληροφορίες μου, αναφέρεται ότι θα αφορά τα μεγάλα εισοδήματα. Δηλαδή ένα 20% είναι που το αφορά καθότι το 65% είναι συνταξιούχοι του 600 ευρώ και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που παίρνει κάτω και από την ΣΣΕ. Κάτω απο τα 510. Τα εισοδήματα των 80 χιλ. και άνω είναι που πρέπει να πληρώσουν. Αλλά αυτά τα νούμερα αλλάζουν από μήνα σε μήνα. Γιαυτό και δεν μπορούμε από τώρα να μιλούμε με συγκεκριμένα νούμερα. Το μόνο σίγουρο είναι η πόρτα της ΔΕΗ, που την ξέρουμε απ' έξω κι ανακατωτά!