ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές Χαλκιδικής

Φωτογραφία αρχείου από τις διαμαρτυρίες στις Σκουριές Χαλκιδικής.


  1. Τα γεγονότα στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές της Χαλκιδικής δεν βοηθούν τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας, συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και δεν συνάδουν με τις αξίες των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή.
  2. H επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση και τον κ. Δένδια να στήσουν ένα επικοινωνιακό πανηγύρι υπεράσπισης της «νομιμότητας» ίσως στην μεγαλύτερης έκτασης παράνομη «επένδυση» που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη χώρα, καθιστώντας σαφές α) ποιος ωφελείται από τέτοιες ενέργειες (και αυτοί δεν είναι οι κάτοικοι και ο αγώνας τους) και β) ποια συμφέροντα υπερασπίζονται οι τροϊκανοί συγκυβερνώντες.
  3. Για πολλοστή φορά στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως ηθικός αυτουργός, επειδή βρίσκεται σε όλα τα αγωνιστικά μέτωπα ενάντια στην καταστροφική μανία των μνημονίων.
  4. Συγκαλύπτεται το όργιο διαπλοκής, με «ανήθικο αυτουργό» τον γνωστό διαπλεκόμενο, και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας της χώρας, κ. Πάχτα, καθώς και την «Ακτωρ Κατασκευαστική», συμφερόντων Μπόμπολα.
  5. Δημόσια περιουσία παραδίδεται βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής να υπερασπίζονται κραυγαλαίες παρανομίες και να επιτίθενται στους κατοίκους της περιοχής που αγωνίζονται για την προστασία της ποιότητας της ζωής τους.
  6. Εξόφθαλμη εύνοια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων με μηδενικό όφελος για το ελληνικό Δημόσιο (αγόρασε τα μεταλλεία από την TVX Gold με 11 εκ. ευρώ και τα πούλησε με το ίδιο ακριβώς αντίτιμο στην «Ελληνικός Χρυσός», η οποία ανήκει κατά 95% στην καναδική Eldorado Gold και κατά 5% στην Άκτωρ), τη στιγμή που στο Χρηματιστήριο του Τορόντο η αξία μόνο των μεταλλευμάτων (χωρίς εγκαταστάσεις, μηχανήματα κλπ) εκτιμάται σε περίπου 15 δις ευρώ ενώ η αξία της εταιρίας (δικαιώματα εκμετάλλευσης & υποδομές) αποτιμάται σε περίπου 2 δις ευρώ.
  7. Αποσιωπούνται οι τρομακτικές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής (καρκίνοι, αναπνευστικά προβλήματα λόγω μόλυνσης της ατμόσφαιρας με σκόνη και βαρέα μέταλλα, μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα, καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων αρχαίου δάσους).
  8. Υποβάθμιση περιοχής ως τουριστικού προορισμού.



Κοινωνικές, οικονομικές & περιβαλλοντικές επιπτώσεις των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, Ενημερωτικό Δελτίο Δικτύου Μελετών & Τεκμηρίωσης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ






Η σιωπή δεν είναι χρυσός, Εφημερίδα των Συντακτών, 02/12/2012





Δεν υπάρχουν σχόλια: