ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μικροί και Μεγάλοι Εν δράσει γι ένα καλύτερο @υριο

Οι μαθητές – εκπρόσωποι συνομίλησαν με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Ανδρέα Φίλια, στο μέσον απέναντι και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας, Γιώργο Σιγαλό, αριστερά του.


2η συνάντηση των μαθητών - εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Με οδηγό την αξία της συνεργασίας, το σεβασμό και το διάλογο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, η 2η συνάντηση των μαθητών - εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων.

Στις δύσκολες συνθήκες που όλοι οι Έλληνες βιώνουν οι 76 μαθητές – εκπρόσωποι, οι 22 εκπαιδευτικοί 16 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πάτρας, η Αντιδημαρχία Παιδείας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας, έδωσαν το μήνυμα πως με θέληση, συνεργασία και υπευθυνότητα είναι δυνατόν να βελτιωθεί η καθημερινότητα.

Αρχικά, οι μαθητές με τη βοήθεια των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης  είχαν την δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν πληροφορίες από τις ενέργειες που έχουν γίνει σε κάθε σχολείο, να μοιραστούν την εμπειρία τους από την μέχρι τώρα πορεία του θεσμού, να αναζητήσουν και να διεκδικήσουν λύσεις για τα αιτήματά τους και να εκφράσουν μέσα από δικές τους δημιουργίες τι σημαίνει για τους ίδιους το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων.  

Στη συνέχεια οι μαθητές – εκπρόσωποι συνομίλησαν με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Ανδρέα Φίλια, και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας, Γιώργο Σιγαλό, για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει στα σχολεία τους και για την υποστήριξη που χρειάζονται από το Δήμο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις δράσεις ως Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων. Οι Αντιδήμαρχοι επιβράβευσαν τα παιδιά για τις μέχρι τώρα προσπάθειές τους και δεσμεύτηκαν για τη στήριξη που μπορεί να τους παρέχει ο Δήμος.   

Οι συμμετέχοντες, λίγο πριν κλείσουν, όρισαν την επόμενη συνάντησή τους  το Μάιο στην τελική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων και σε μια ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης στους πολίτες της Πάτρας στην πλ. Γεωργίου. Μέχρι τότε οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων, η Αντιδημαρχία Παιδείας και τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης θα οργανώνουν και θα υλοποιούν τις δράσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Φέτος συμμετέχουν στο θεσμό 355 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων: 1ο, 2ο (Στρούμπειο), 12ο, 25ο, 33ο, 36ο, 49ο, 50ο, 51ο, 65ο, 1ο Οβρυάς, 2ο Παραλίας, Κρήνης, Ρίου, Ανω Κστριτσίου, 2/θέσιο Πειραματικό Παν/μίου Πατρών. 

Την ευθύνη για τη διοργάνωση και τη λειτουργία του θεσμού έχει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πατρέων ενώ το συντονισμό και την επιστημονική ευθύνη έχει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε. Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: