ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ερωτήματα για τη σχέση Σαμαρά με επιχειρηματικά συμφέροντα

Αριστερά ο αρχηγός της χουντικής νεολαίας ΕΠΕΝ Μ. Βορίδης σε αγαστή συνεργασία με τον δεξιά ακροδεξιό Αντ. Σαμαρά επιχειρούν την κατάργηση της ελευθεροτυπίας. Τους ενοχλούν οι αποκαλύψεις για τους εντιμότατους κυρίους που περιστοιχίζουν τον Πρωθυπουργό!


Στο στόχαστρο της διαπλοκής η εφημερίδα ΑΥΓΗ – Της ζητούν με αγωγή 300 χιλ. ευρώ γιατί έκανε πολιτική κριτική

Αγωγή κατά της εφημερίδας ΑΥΓΗ από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με δικηγόρο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μ. Βορίδη - Εξώδικη διαμαρτυρία κατά της ΑΥΓΗΣ από τον εφοπλιστή Ευ. Μαρινάκη - Στα χνάρια της υπόθεσης Μελισσανίδη που έχει πληρεξούσιο δικηγόρο τον Φαήλο Κρανιδιώτη και επιτέθηκε στο περιοδικό Unfollow, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τη σχέση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία και πρόσκληση, η οποία απαντά στα δημοσιεύματά του κυριακάτικου φύλλου με τίτλο " Οι εντιμότατοι φίλοι του κυρίου Σαμαρά" και " Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια" έστειλε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ ο εφοπλιστής Ευ. Μαρινάκης. 

Την ίδια στιγμή, αγωγή κατά της ΑΥΓΗΣ κατέθεσαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με δικηγόρο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μ. Βορίδη. Όπως αναφέρεται, η αγωγή γίνεται από την εταιρεία "ΠΑΡΑ ΕΝΑ Μ. ΕΠΕ" και τον Ι. Κουρτάκη κατά της ΑΥΓΗΣ του Νίκου Φίλη και της Αγγέλας Νταρζάνου. Ζητείται το ποσόν των 300.000 ευρώ.

 Η επίθεση κατά της εφημερίδας ΑΥΓΗ έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την επίθεση στο περιοδικό Unfollow από τον επιχειρηματία Δημ. Μελισσανίδη, του οποίου πληρεξούσιος δικηγόρος είναι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης. 
 
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι σοβαρότατα, καθώς οι επιχειρηματίες που θέλουν να χτυπήσουν την ελευθεροτυπία εκπροσωπούνται από τον Μάκη Βορίδη και τον Φαήλο Κρανιδιώτη, γεγονός που εκθέτει την κυβέρνηση και αναδεικνύει ευθείες πολιτικές παρεμβάσεις της ΝΔ καθώς και στενές σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Στην εξώδικη διαμαρτυρία του, ο κ. Μαρινάκης αναφέρει:

Για το δημοσίευμα για τους "εντιμότατους φίλους του κυρίου Σαμαρά"
"Στα ανωτέρω δημοσιεύματα υπάρχουν, πλην βεβαίως της φωτογραφίας μου, ονομαστικές αναφορές στο πρόσωπό μου και επιχειρείται η σύνδεσή μου με συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα ως και εκδοτικές δραστηριότητες τρίτων.

Οι αναφορές αυτές, οι οποίες στο σύνολό τους είναι απολύτως αναληθείς, συνοδεύονται και από δυσφημιστικούς και αήθεις χαρακτηρισμούς, όπως ενδεικτικά 'το μακρύ χέρι', 'οι νέοι βαρώνοι', 'η βρόμικη δουλειά' κ.λπ., ενώ παράλληλα, προφανώς για περαιτέρω εντυπωσιασμό και βεβαίως σε επίρρωση του δόλου σας, η αναφορά σε εμένα συνδυάζεται είτε με άσχετα θέματα που τυχαίνει να είναι σήμερα στην επικαιρότητα (π.χ. λίστα Λαγκάρντ) είτε με άλλα πρόσωπα ή εκδοτικές επιχειρήσεις ή συμφέροντα με τα οποία δεν έχω κανενός είδους επιχειρηματική ή άλλη σχέση ή συνεργασία.

Αδυνατώ πλήρως να κατανοήσω τους λόγους και τις αιτίες αυτής της αήθους και δόλιας επίθεσης στο πρόσωπό μου, ιδίως όταν η μόνη διοικητική - θεσμική ιδιότητα την οποία έχω στην Ελλάδα είναι αυτή του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Άλλωστε, η συμμετοχή μου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (τόσο με την ανιδιοτελή και χωρίς επιδίωξη οποιουδήποτε οφέλους επένδυση της προσωπικής μου περιουσίας, όσο και με τη συμβολή μου στη διοίκηση) είναι και η μόνη μου εν Ελλάδι δραστηριότητα. Εκτός εάν ακριβώς αυτή η ιδιότητά μου ήταν η αιτία, και η προσβολή και απαξίωση του Ολυμπιακού ήταν (μέσω της επίθεσης στο πρόσωπό μου) ο πραγματικός στόχος των συκοφαντικών δημοσιευμάτων.

Εξαιτίας των δημοσιευμάτων αυτών υφίσταμαι ήδη σημαντική ζημία εφόσον αυτά (ιδίως από τη στιγμή που διατέθηκαν ελεύθερα στο Διαδίκτυο) αναπαράγονται ή γίνονται προσβάσιμα σε βάθος χρόνου αλλά και από οπουδήποτε στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών στις οποίες βρίσκονται οι επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, και όπου εν γένει διατηρώ ζωτικά συμφέροντά μου, περαιτέρω δε, με τέτοιου είδους δημοσιεύματα και ισχυρισμούς, όπου φέρομαι εμπλεκόμενος με άσχετα με εμένα συμφέροντα και δραστηριότητες διακυβεύεται η προσωπικότητά μου ή ακόμα και η ασφάλεια τόσο η δική μου όσο και της οικογένειάς μου".

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαρακτηρίζει την αγωγή των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ κατά της ΑΥΓΗΣ με δικηγόρο τον κ. Βορίδη ''ομολογία διαπλοκής'' και κάνει λόγο για "μείζον πολιτικό θέμα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη σχέση της ΝΔ, και προσωπικά του πρωθυπουργού, με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα" 


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: 

"Η αγωγή της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με τον αφανή ιδιοκτήτη κατά της εφημερίδας «η Αυγή», με δικηγόρο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Βορίδη, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως μια ευθεία πολιτική παρέμβαση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά εις βάρος της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.
 
Μετά την υπόθεση του κ. Μελισσανίδη που φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ως υποψήφιος αγοραστής του ΟΠΑΠ και ο οποίος κατά περίεργη σύμπτωση έχει ως δικηγόρο τον κ.  Φ. Κρανιδιώτη, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, η επιλογή του κ. Βορίδη ως δικηγόρου των «Παραπολιτικών» σε μια τέτοιου είδους αγωγή, συνιστά μείζον πολιτικό θέμα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη σχέση της ΝΔ, και προσωπικά του πρωθυπουργού, με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.  
 
Να θυμίσουμε ότι o κ. Βορίδης είχε χαρακτηρίσει το θέμα της καταγγελίας για απειλές εις βάρος δημοσιογράφου του περιοδικού Unfollow από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη ως «πλημμέλημα της πλάκας, μια απειλή μεταξύ ιδιωτών». Τώρα, η ιδιότητα του ως δικηγόρος στη συγκεκριμένη αγωγή δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο, αλλά συνολικά την κυβέρνηση.

Θα ήταν αφελές να θεωρήσουμε ως απλές συμπτώσεις τις σχέσεις συγκεκριμένων επιχειρηματιών με άτομα προερχόμενα από την κυβέρνηση και το στενό πρωθυπουργικό επιτελείο. Τόσο η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ και η εμπλοκή σε αυτή συνεργατών του κ. Σαμαρά, όσο και η αγωγή κατά της «Αυγής» καταδεικνύουν ότι οι προεκλογικές κορώνες του κ. Σαμαρά κατά της διαπλοκής απεδείχθησαν τόσο αληθινές όσο και οι αντίστοιχες περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου".

(Πηγή: left.gr)

Διαβάστε σχετικά: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: