ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ε. Βενιζέλος στην Πάτρα: Μονόδρομος τα μέτρα για την έξοδο της χώρας από την κρίση

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τις υποσχέσεις για το θαλάσσιο μέτωπο και τη διακήρυξη της αναγκαιότητας να υποστούν οι πολίτες την βαρβαρότητα των μνημονίων!


Μιχ. Καρχιμάκης: Υπό συζήτηση η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση – Κ. Σημίτης: Δεν πάω στο συνέδριο, τι να κάνω;
Από το βήμα της αίθουσας του ξενοδοχείου «Αστήρ» της Πάτρας χθες Τετάρτη βράδυ, όπου παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της έναρξης του προσυνεδριακού διαλόγου, τόνισε πως είναι μονόδρομος τα μέτρα που παίρνει η τρικομματική κυβέρνηση σε βάρος των πολιτών και των αδυνάτων της κοινωνίας μας.

Κι αυτά, ενώ ήδη ο Μιχ. Καρχιμάκης και 73 ακόμη στελέχη του ΠΑΣΟΚ με κείμενό τους διακήρυξαν ότι το ζήτημα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση είναι υπό συζήτηση!

Ο Ευ. Βενιζέλος αφού πρώτα συναντήθηκε με τα μέλη της ΝΟΕΣ, στη συνέχεια προχώρησε στην ομιλία του προς τα κομματικά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, αναλύοντας τον ρόλο που μπορεί να έχει το ΠΑΣΟΚ στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Πελοπόννησο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πίστη ότι η πολιτική που ακολουθεί η σημερινή συγκυβέρνηση, με τα μέτρα που επιβάλλει είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγει η οικονομία από την ύφεση και να προχωρήσει σε τροχιά ανάπτυξης. Γι αυτό και από την πλευρά της η συντηρητική εφημερίδα της Δεξιάς του αφιέρωσε το κύριο άρθρο της, στο οποίο μιλά για τα τρία αδύνατα σημεία του κόμματος και επισημαίνει την ανάγκη ύπαρξης της κεντροαριστεράς και την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα καταφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί τις παλιές συνήθειες, που όμως δίδαξε το ΠΑΣΟΚ, στην κοινωνία!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Δημαρά, αλλά και άλλους φορείς της πόλης,  έδωσε υποσχέσεις και πάλι για το θαλάσσιο μέτωπο λέγοντας ότι θα ζητήσει την εξαίρεση του από το ΤΕΙΠΕΔ. Πάντως από πλευράς ΠΑΣΟΚ υπόσχεση τελευταία είχε δοθεί και από το Θ. Πάγκαλο για το ίδιο θέμα.

Στο ξενοδοχείο «Αστήρ» παρευρέθηκαν από κομματικό καθήκον αρκετά από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά απουσίαζε ο απλός κόσμος, η βάση του κόμματος που άλλοτε ούτε που θα διανοούνταν τα στελέχη του να «κρύψουν» τον πρόεδρό τους σε μία αίθουσα ξενοδοχείου!  Στους παρόντες περιλαμβάνονταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο κάποτε νομάρχης Αχαΐας Στάθης Σερέτης,  ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Θανάσης Παπαδόπουλος και άλλοι. 

Δεν πάει ο Σημίτης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Το κλίμα ενότητας που προσπάθησε ο Ευ. Βενιζέλος να εμπεδώσει στους ακροατές του ξενοδοχείου που μίλησε το δυναμίτισε  ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος με δήλωση μη παρουσίας του στο συνέδριο.

Την πρόθεσή του να μην παραστεί στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ο κ. Σημίτης σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου απάντησε:

«Όχι βεβαίως, δεν θα παραστώ».  Αμέσως μετά αναρωτήθηκε: «Για ποιον λόγο άλλωστε; Να κάθομαι στην πρώτη σειρά για τις φωτογραφίες;».

Ο Κ. Σημίτης σύμφωνα με το δημοσίευμα επισήμανε: «Θεωρώ ότι δεν έχω να προσφέρω κάτι με την παρουσία μου»

Μάλιστα στην ολιγόλογη δήλωσή του άσκησε κριτική στην σημερινή ηγεσία του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν συμφωνώ με πολλά πράγματα από αυτά που γίνονται». Ο κ. Σημίτης σημείωσε την ανυπαρξία πολιτικής πρότασης από τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας ο Κ. Σημίτης την παρουσία του στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ πέρυσι σημείωσε: «Στη Συνδιάσκεψη πήγα γιατί ήθελα με την παρουσία μου να τονίσω την ανάγκη για συνεργασία όλων των δυνάμεων για να διασωθεί η χώρα...».

Ο Κ. Σημίτης είπε επίσης ότι δεν συμμετέχει στις συζητήσεις που γίνονται για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να κορυφαία στελέχη του κόμματος να στηρίξουν την σημερινή ηγεσία για δύο χρόνια και όταν το ΠΑΣΟΚ ανακάμψει να ξεκινήσουν διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας, σε περίπτωση που αυτή η επιλογή θεωρηθεί ως η ιδανικότερη.

Κείμενο Μιχ. Καρχιμάκη και 73 στελεχών

Η συνέντευξη Σημίτη δόθηκε μετά το κείμενο Μιχ. Καρχιμάκη και των 73 στελεχών του κόμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα μεταξύ των οποίων, η Κ. Μπατζελή, ο Γρ. Νιώτης και ο Σ. Βαλυράκης, ζητώντας «το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ να αντισταθεί στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας του» και καλώντας για «μαζική συμμετοχή στο συνέδριο για υιοθέτηση προοδευτικών πολιτικών λύσεων».

Με πολλές αιχμές κατά της ηγεσίας της Ιπποκράτους, στο κείμενο γίνεται λόγος για προσπάθεια να διεξαχθεί συνέδριο «fast track, χωρίς
ουσιαστικό διάλογο, με διορισμένη ΕΚΑΠ και χωρίς εγγυήσεις» και η οποία «δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι επιχειρείται να περάσουν «πλαγίως, εμμέσως και αθόρυβα» «επιλογές που οδηγούν σε αλλοίωση φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών».

Σε δε συνέντευξή του, ο Μιχ. Καρχιμάκης είπε ότι το θέμα της συμμετοχής στην κυβέρνηση θα τεθεί και η απόφαση θα πρέπει να δεσμεύει την ηγεσία. Επιπλέον, είπε ότι πρέπει «να συναποφασίσουμε ότι οι όποιες συμμαχίες δεν πρέπει να έχουν αφετηρία τις επιθυμίες προσώπων και συμφερόντων, αλλά τις πολιτικές εκείνες που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των πολιτών που εκπροσωπούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: