ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

200.000 παιδιά χωρίς δικαιώματα: Θα ανεχτούμε το ανοσιούργημα που συντελείται;

Μία εικόνα χίλιες λέξεις.


Πώς να ‘ναι αλήθεια, να ζεις όλη σου τη ζωή σε μια χώρα, να πηγαίνεις σχολείο, να σπουδάζεις, να κάνεις παρέα με τα άλλα παιδιά που ζουν μαζί σου στην ίδια γειτονιά, να διασκεδάζεις όπως εκείνα, να μοιράζεσαι τις ίδιες αγωνίες, και η πολιτεία να σου αρνείται κάθε δικαίωμα, να σε θεωρεί ξένο; 

Το ξέρουν καλά  αυτό το  «πώς είναι», τα παιδιά των μεταναστών, διακόσιες χιλιάδες κατά τους απρόσωπους αριθμούς,  που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή ήρθαν σε πολύ μικρή ηλικία στη χώρα μας, και σήμερα σπουδάζουν, εργάζονται, ψάχνουν δουλειά - ό,τι ακριβώς κάνουν οι συνομήλικοί τους με έλληνες γονείς.

Σε τρία από αυτά τα παιδιά, τη Σόλες, την Εμμανουέλα, την Ελένη, έδωσαν σήμερα το λόγο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, 18 οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή την επιχειρούμενη ολοσχερή κατάργηση του «νόμου Ραγκούση» περί ιθαγένειας, μετά την αμφιλεγόμενη, κατά πλειοψηφία,  απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική μια σειρά άρθρων. 
 Ενός νόμου, με πολλές αδυναμίες, που «πέτυχε» να πάρει την ιθαγένεια μόλις το 3% των παιδιών των μεταναστών: μόλις 6.072, σε σύνολο 200 χιλιάδων.  

Ακόμη κι αυτόν τον αναποτελεσματικό νόμο, όμως, «η κυβέρνηση, που ολοένα και περισσότερο υιοθετεί την ατζέντα της άκρας Δεξιάς, αποφάσισε εν μια νυκτί να τον παγώσει», όπως τόνισε ο Γ. Αλμπάνης που άνοιξε  τη συνέντευξη Τύπου.

 «Διεκδικούμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά», πρόσθεσε. «Η κατά πλειοψηφία απόφαση του ΣτΕ, άλλωστε, δεν δικαιολογεί ολική κατάργηση του νόμου Ραγκούση. Όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, όταν νομοθετήματα κρίνονταν αντισυνταγματικά, πρέπει να γίνει μια μίνιμουμ τροποποίηση που να διατηρεί το πνεύμα του και να είναι παράλληλα συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ

Με αυτά στο μυαλό, ξεκινάμε μια πρωτοβουλία με στόχο να πιέσουμε την κυβέρνηση, ώστε να τελειώνει αυτό το νομοθετικό κενό και να φέρει γρήγορα έναν καινούργιο νόμο που θα καλύψει τα παιδιά των μεταναστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: