ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Το Πατραϊκό Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού

Στο μέσον ο... Ξένιος Δένδιας. Ήρθε, έδωσε συνέντευξη για την απόδοση του έργου της αστυνομίας του κατά των μεταναστών και έφυγε ικανοποημένος που έκανε την Πάτρα άνω-κάτω για να περιποιηθεί το προφίλ του, προς άγραν ψήφων! Η φωτογραφία από την Αστ. Δ/νση Αχαΐας.




Παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις επιχειρήσεις της αστυνομίας του Δένδια, με την κατ’ ευφημισμό ονομασία «Ξένιος Ζευς»


«Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” ΕΧΕΙ ως στόχο να εκτονώσει την ασφυκτική κατάσταση από την κρίση, τη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια, και να φορτώσει όλα τα δεινά στους μετανάστες, καταπατώντας στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, νομιμοποιώντας έτσι την οργανωμένη βία και ενισχύοντας ακροδεξιές αντιλήψεις, συντηρώντας φασιστικές δυνάμεις, την ίδια στιγμή που κάποιοι “πατριώτες” εν γνώσει των κρατικών μηχανισμών, τους εκμεταλλεύονται…».

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο «ψήφισμα του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων», με το οποίο καταδικάζεται «κάθε μορφή βίας, ρατσισμού» και  τάσσεται «υπέρ του  δικαιώματος στην ασφάλεια της ζωής κάθε συνανθρώπου μας».

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρονται τούτα:
«Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων –αναφέρεται σε ψήφισμά του- παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, με την κατ’ ευφημισμό ονομασία «Ξένιος Ζευς». Η συγκεντρωμένη εμπειρία, αποδεικνύει ότι η καταστολή, οι συλλήψεις των μεταναστών το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η ένταση του ρατσισμού και της βίας. Όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες που γεννούν πρόσφυγες και μετανάστες τίποτα δεν λύνεται.

Εφαρμόζοντας το σχέδιο «Ξένιος Ζευς», από τις έως σήμερα επιχειρήσεις ανακοινώνονται 855 προσαγωγές οι 479 είχαν νόμιμα έγγραφα και ελευθερώθηκαν.

Η Επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» δεν γίνεται για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Την εγκληματικότητα δεν την έφεραν οι μετανάστες. Στα εγκληματικά κυκλώματα υπάρχουν και μετανάστες και Έλληνες. Το έγκλημα – ιδίως το οργανωμένο -, τα ναρκωτικά, η πορνεία, η εκμετάλλευση μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα, υπήρχαν και πριν και αποτελούν μια τεράστια οικονομική επιχείρηση με υπέρογκα κέρδη, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας.

Η Επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» έχει ως στόχο να εκτονώσει την ασφυκτική κατάσταση από την κρίση, τη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια, και να φορτώσει όλα τα δεινά στους μετανάστες, καταπατώντας στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, νομιμοποιώντας έτσι την οργανωμένη βία και ενισχύοντας ακροδεξιές αντιλήψεις, συντηρώντας φασιστικές δυνάμεις, την ίδια στιγμή που κάποιοι “πατριώτες” εν γνώσει των κρατικών μηχανισμών, τους εκμεταλλεύονται…

Η πλειοψηφία των εξαθλιωμένων μεταναστών δεν επιθυμεί να παραμείνει στην χώρα μας και αναζητά να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα, αλλά η Συνθήκη Σέγκεν που έχει υπογράψει και η Ελλάδα από το 1992 και ο κανονισμός Δουβλίνο 2, που κυρώθηκαν με το νόμο 2514/1997, τους υποχρεώνει να επαναπροωθούνται στη χώρα πρώτης εισόδου, κι έτσι εγκλωβίζονται εδώ χιλιάδες μετανάστες.

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών για το θέμα των μεταναστών ζητά να δημιουργηθούν τα αυτονόητα, όπως αξιοπρεπείς χώροι προσωρινής φιλοξενίας, να δοθεί άσυλο σε όσους το ζητούν και προέρχονται από χώρες εμφύλιων και συγκρούσεων, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν και να τους επιτραπεί να πάνε στους προορισμούς για τους οποίους άλλωστε ξεκίνησαν, να νομιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, να καταργηθεί η Συνθήκη Σέγκεν και ο κανονισμός Δουβλίνο 2, να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και οργανισμούς.

Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί και ο ίδιος την αναγκαστική μετανάστευση στο παρελθόν και ξέρει καλά ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, απεναντίας έχουν κοινά συμφέροντα.

Καλούμε τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, να διασφαλίζουν και να προστατεύουν την ασφάλεια και τη ζωή όλων των ανθρώπων εφαρμόζοντας τους κανόνες ισονομίας, ισοπολιτείας και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Επίσης να δράσει στην κατεύθυνση καταπολέμησης των δουλεμπόρων, και του trafficking, που μαστίζει την πόλη μας.

Το ΣΕΜ καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού και στηρίζει το δικαίωμα στην ασφάλεια της ζωής κάθε συνανθρώπου μας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: