ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Εργαζόμενοι ΥΕΘΑ: Ξεπουλούν την εκπαίδευση του ΚΕΤχ στις ξένες πολεμικές εταιρείες

Ο Β. Χατζηλάμπρου στο βίντεο μιλά για την τακτική του ΥΕΘΑ.

Παρούσα η διοίκηση του Συλλόγου τους στη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ αν. διαμερίσματος που ζητά την παραμονή του στρατοπέδου στην Πάτρα
Με την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ ν. Αχαΐας, έκλεισαν αργά χθες το βράδυ, οι εργασίες της ανοικτής συνέλευσης των φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας, που πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή του Συλλόγου εργαζομένων του ΚΕΤχ ο οποίος καταγγέλλει το επιχειρούμενο ξεπούλημα της εκπαίδευσης του ΚΕΤχ στις πολεμικές εταιρείες που το εφοδιάζουν με υλικά.


Από δεξιά προς αριστερά, Β. Χατζηλάμπρου, Απ. Κόγκας,
Ιω. Παντελής, Ανδρ. Σουρούνης, Γ. Βουρλιόγκας.
  Όπως ενημέρωσαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ ν. Αχαΐας, οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνει στη συνοικία Σύνορα της Πάτρας,  το ΚΕΤχ στο στρατόπεδο που λειτουργεί, όπως είπε ο γραμμ. του Συλλόγου Ιω. Παντελής από το 1898, έτος συγκρότησής του και να αναβαθμισθεί σε διακλαδικό κέντρο εκπαίδευσης, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι ανεκμετάλλευτες δυνατότητές του.

Ακόμη ζητούν να επαναφερθούν στο ΚΕΤχ -μοναδικό ολοκληρωμένο εκπαιδευτήριο στρατιωτών και υπαξιωματικών στην Ελλάδα-  η βασική εκπαίδευση νεοσυλλέκτων του Τεχνικού Σώματος και των συναφών δραστηριοτήτων, που του αφαιρέθηκαν τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να το απαξιώσουν για να το οδηγήσουν πιο εύκολα στο κλείσιμο του και να αναθέσουν την εκπαίδευση  στις ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες είναι οι ίδιες που έχουν αναλάβει και τον εφοδιασμό με τα αναγκαία υλικά.

Η μετακίνηση ενδέχεται να γίνει αιφνιδιαστικά

Ανοίγοντας τις εργασίες της συνέλευσης, ο γεν. γραμματέας του Συλλόγου Ιω. Παντελής, αναφέρθηκε με μεστό λόγο γεμάτο στοιχείων στην επωφελή για της εκπαίδευση, αλλά και για τα προκύπτοντα οφέλη για την πόλη της Πάτρας από την δραστηριοποίηση εκπαιδευτών και εκπαιδευμένων στο στρατόπεδο, που τον όγκο τους παρομοίασε ως αυτού ενός μεγάλου εργοστασίου!

Αναφέρθηκε στην σταδιακή, από λίγων ετών, μείωση δραστηριοτήτων που επιβλήθηκαν στο ΚΕΤχ με κυβερνητική βούληση και ιδιαίτερα από το 2011, που οδήγησαν τη μονάδα από δύο έως τρεις χιλιάδες ανδρών που ήταν κάποτε να βρίσκεται μειούμενη δραματικά.

Επιπλέον αυτών, από τον Σεπτέμβριο 2012 έγγραφο που απεστάλη, όριζε την μετακίνηση του στρατοπέδου. Αυτή παραμένει εν υπνώσει διότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Και τούτο διότι προκύπτουν οικονομικού κόστους προβλήματα από την ενδεχόμενη σύσσωμη μεταφορά του, που κρίνεται ασύμφορη κατ’ αυτόν τον τρόπο. Έτσι προσανατολίζεται η πολιτική ηγεσία (υπουργείο ΕΘΑ) στην κατά τομείς μεταφορά του ή και στην ανάθεση κυρίως της τεχνικής εκπαίδευσης στις εταιρείες ξένων συμφερόντων, που αντιπροσωπεύουν τους οίκους πώλησης πολεμικού υλικού.

Μάλιστα δεν είναι άνευ αντικρίσματος η υπενθύμιση παρευρισκομένου, ότι τελευταίως ακούμε συχνά για παρελθόντες υπουργούς Άμυνας που καλούνται από τον Εισαγγελέα!

«Όλα όσα δαπανούνται από το προσωπικό, μονίμους ή κληρωτούς, μένουν στην πόλη» υπενθύμισε ο γεν. γραμμ. Ιω. Παντελής και αναρωτήθηκε: «Οι φορείς της Πάτρας έχουν αντιληφθεί το όφελος από την παραμονή του ΚΕΤχ στην πόλη;».

Και για να δώσει τη διάσταση της επιχείρησης μεταφοράς τόνισε: «Η μετακίνηση μπορεί να γίνει αιφνιδιαστικά, μέσα σε ένα βράδυ. Υπάρχει προηγούμενο δεδομένο –είπε- και μπορεί να είναι σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από δω».

Τέλος ζήτησε την από καιρού αποφασισμένη μεταφορά στην Πάτρα της ΣΕΤΤΗΛ που αποτελεί παράρτημα του Τεχνικού, η οποία ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί!

Θα είμαστε να πηδάμε στον Ισθμό της Κορίνθου

Παίρνοντας το λόγο για λίγο ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Απ. Κόγκας, αναφέρθηκε στην μεταφορά, που σημαίνει εσωτερική μετανάστευση και διάλυση οικογενειών για το προσωπικό, που εργάζεται με μικρούς μισθούς και είπε χαρακτηριστικά: «Με 600 ευρώ το μήνα και με μετάθεση για εργασία ίσως και στα εκατό χιλιόμετρα, θα είμαστε για να πηδάμε από τον Ισθμό της Κορίνθου»!

Επεσήμανε ακόμη ότι το ΚΕΤχ δεν είναι ένα κλασικά υπηρεσιακό στρατόπεδο. Ασχολείται με την εκπαίδευση κληρωτών και από κει έχουν βγει τεχνίτες που σήμερα σταδιοδρομούν στην ιδιωτική ζωή τους. Έχουμε πέντε σχολές εκπαίδευσης, αλλά δύο ετοιμάζουν να τις διώξουν. Ήρθαν η Στρατολογία και η Στρατιωτική Λέσχη. Κι επανέλαβε την επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας να παραδώσει στους ιδιώτες την εκπαίδευση.

Σχέδια για μισθοφορικό στρατό

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Χατζηλάμπρου, που πήρε το λόγο μίλησε για την επιδίωξη της κυβέρνησης για μετατροπή του στρατού σε μισθοφορικό, ώστε να τον ελέγχει και χρησιμοποιεί όπως θέλει και αναφέρθηκε στην έλλειψη ενδιαφέροντος για τη σωστή λειτουργία του στρατοπέδου εκ μέρους της κυβέρνησης.

Τα συζητήσαμε, είπε, στην Επιτροπή Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίσαμε και ρωτήσαμε το Υπουργείο:

- Ποιο είναι το σχέδιό σας για το ΚΕΤχ;  
- Δεν έχουμε μας λένε.
- Και το πάτε στην Καλαμάτα;   
Πήγαμε στον υπουργό Παναγιωτόπουλο κι αυτός πονηρά σκεφτόμενος, για να μας αποφύγει, μας έκλεισε ραντεβού με τους επιχειρησιακούς (ανώτερους αξιωματικούς κλπ). Τι μπορούσαμε να συζητήσουμε μαζί τους πολιτικά;

Τους ρωτήσαμε:
- Λοιπόν, τελευταία γραμμή άμυνας στην Καλαμάτα;  
Τα όσα ακούσαμε περί χρήσης του στρατοπέδου για κράτηση μεταναστών δείχνουν ότι δεν έχουν σχέδιο.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση και κατάθεση προτάσεων από τα μέλη, όπως και η απόφαση για έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι επεσήμαναν πως η Πάτρα της ανεργίας δεν αντέχει ακόμη ένα λουκέτο και πρέπει πάση θυσία  το ΚΕΤχ να παραμείνει.

Στο προεδρείο της συνέλευσης ήσαν ο βετεράνος πολεμιστής του αγώνα Κύπρου 1974 Γιώργος Βουρλιόγκας που άνοιξε την συζήτηση, ο Ανδρ. Σουρούνης μέλος του Συντ. Οργάνου ΣΥΡΙΖΑ Αν. Διαμερίσματος, ο βουλευτής Β. Χατζηλάμπρου (η Μ. Κανελλοπούλου λόγω προβλήματος υγείας ενημέρωσε για την απουσία της) και από το Σύλλογο των εργαζομένων ο γ. γραμμ. Ιω. Παντελής, με τον αντιπρόεδρο Απ. Κόγκα.

Παρόντα ακόμη ήσαν τα μέλη του Σ.Ο. που συγκρότησαν τη συνέλευση, Περικλής Γεραλής, Γιώργος Αποστολόπουλος, Νίκη Λέφα, Γεωργία Κολλιοπούλου.

Δήμαρχος, Περιφερειάρχης τι κάνουν;

Ο πρόεδρος Τρύφ. Κούκος απουσίαζε σε κηδεία συγγενούς του και όπως είπε σε επικοινωνία του σήμερα με το ISTOLOGIO G. MOSXOU, «αναρωτιέμαι γιατί δεν παίρνουν σαφή θέση ο δήμαρχος της Πάτρας και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας; Έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει η διάλυση του στρατοπέδου για την Πάτρα; Κάποιοι πιστεύουν ότι στο στρατόπεδο θα έρθουν άλλες υπηρεσίες και από κει θα επωφεληθούν. Αυτό δεν θα γίνει, κάνουν λάθος» είπε.

Πάντως όπως ενημέρωσε ο Σύλλογος τα θρυλούμενα περί εκεί εγκατάστασης των Δικαστηρίων δεν έχουν βάσει, καθ’ ότι καραδοκεί το Ταμείο ΤΑΗΠΕΔ, για το ξεπούλημά του στρατοπέδου και σε κάθε περίπτωση σήμερα ένα κομμάτι ανήκει στο Υπ. Οικονομικών, μετά την άπρακτη παρέλευση πενταετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: