ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Θα τεθεί και θέμα αλλαγής ονομασίας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κατά το Συνέδριο που αρχίζει;

Οι διαφωνούντες θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους.


Προκρίνονται η «Νέοι Σοσιαλιστές», είτε αυτός ο όρος να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα ονομασία «Νεολαία ΠΑΣΟΚ»
Απόντος του πρώην προέδρου Κ. Σημίτη από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και με την Νεολαίου του να αριθμεί το 25% των συνέδρων ξεκινoύν αύριο οι συνεδριακές διαδικασίες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Επίσης, μετά την κακοποίηση της έννοιας του σοσιαλισμού από τους καρεκλοκένταυρους του κόμματος, αναμένεται να τεθεί θέμα αλλαγής της ονομασίας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Οι προτάσεις που έχουν ήδη συζητηθεί στην Ιπποκράτους είναι είτε να μετονομαστεί σε «Νέοι Σοσιαλιστές», είτε αυτός ο όρος να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα ονομασία «Νεολαία ΠΑΣΟΚ».

Τούτο θα εξαρτηθεί και από την εξέλιξη της αντιπαράθεσης μεταξύ Παπανδρεϊκών και Βενιζελικών για την επικράτηση στο κόμμα. Από τις εργασίες του συνεδρίου θα προκύψει ο νέος γραμματέας της Νεολαίας. Προς το παρόν μοναδικός υποψήφιος και επικρατέστερος για τη θέση είναι ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει στις 8 το βράδυ και θα ακολουθήσει ομιλία του απερχόμενου προέδρου κ. Κώστα Πανταζή.

Παράλληλα στο συνέδριο θα προταθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπάρξει δεσμευτικό σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης που θα αφορά στους νέους. Η Νεολαία του κόμματος αναμένεται να ζητήσει από τον Ευ. Βενιζέλο να καταθέσει σειρά μέτρων στήριξης των νέων σε επόμενη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν φοροελαφρύνσεις για νέους επιχειρηματίες, κίνητρα δράσης για νέους αγρότες και αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων που ξεπερνά το 50% πλέον.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα συζητηθούν θέματα ανάπτυξης, παιδείας και αλλαγής του πολιτικού συστήματος (δημοκρατία, πολιτικό χρήμα και διαφάνεια).

Στην Ιπποκράτους επισημαίνουν το γεγονός ότι το 25% όσων συμμετείχαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη συνέδρων ήταν νέοι, γεγονός που εκτιμούν πως καταδεικνύει αφύπνιση όσων βρίσκονται κάτω από 30 χρονών και πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Και ως εκ τούτων θα αναδειχθούν σε αντίπαλες δυνάμεις δέους για τους μέχρι τώρα ηγούμενους στο κόμμα.

Οι εργασίες του συνεδρίου της Νεολαίας θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη, ωστόσο, δεν αποκλείεται η ψηφοφορία για τον νέο Γραμματέα να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Πάντως και από πλευράς μεγάλων αναμένεται οι διαφωνούντες θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: