ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι νεοναζί και φέτος δεν λέρωσαν τη Δρέσδη!

Περιμετρικά του κέντρου πόλης Δρέσδη οι αντιφασίστες Γερμανοί περιφρουρούσαν για να μην περάσουν οι νεοναζί. (Φωτογραφία από left.gr)


Πάνω από 10.000 αντιφασίστες (κατά τη Ντόιτσε Βέλε) είχαν σχηματίσει ανθρώπινη ασπίδα γύρω από το κέντρο της Δρέσδης για να εμποδίσουν νεοναζιστική διαδήλωση, στην επέτειο χθες  των 68 χρόνων από το συμμαχικό βομβαρδισμό της πόλης. Με τη προστασία των γερμανικών ΜΑΤ, μόλις που κατόρθωσαν να πατήσουν το πόδι τους στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και αφού έγινε πια βεβαιότητα ότι οι κάτοικοι δεν θα τους επιτρέψουν να μολύνουν την ημέρα με τον δήθεν εορτασμό αποχώρησαν, μετά από επτά ώρες. Η πόλη κατά την διάρκεια της ημέρας ήταν σε αναστάτωση και με θερμοκρασία υπό το μηδέν, ενώ και τα ΜΜΜ δεν λειτουργούσαν από το φόβο ταραχών. Στην πόλη είχαν αναπτυχθεί 3.000 αστυνομικοί, καθώς πέρσι είχαν σημειωθεί σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ νεοναζιστών και αντιφασιστών διαδηλωτών. Οι νεοναζί προσπαθούν για χρόνια να καθιερώσουν μια ετήσια πορεία, στην επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης, που θεωρείται μια πολύ σκληρή συμμαχική επίθεση, ίσως και αχρείαστη στο τέλος του Β΄ Π.Π. καθώς καταστράφηκαν οι ομορφιές των κλασικών κτιρίων της Δρέσδης.

1 σχόλιο:

Kαντριανιώτης είπε...

Παράδειγμα προς μίμηση και για τους Έλληνες αντιφασίστες.Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός έχει κοντή μνήμη για τις ναζιστικές θηριωδίες.Όσοι όμως επιμένουμε να μην ξεχνάμε,πρέπει να δίνουμε καθημερινό αγώνα και ν'αποκαλύπτουμε τον ρόλο της μαύρης πανούκλας που κυριεύει την ψυχή και το μυαλό του λαού.