ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Από τους Ούνους στη Βαβαροκρατία και μέσω μνημονίων στα τσιράκια, τους "εκτελεστές με την πένσα"


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Το βίντεο που θα δείτε είναι τραβηγμένο από το blog και έχει την δική του ιδιαιτερότητα. Ο Σπ. δ/ντης Περιοχής Πελοποννήσου παραπέμπει στην κυβέρνηση για επίλυση των ζητημάτων που θέτουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Ώσπου απηυδισμένος γίνεται αντικυβερνητικός και ερωτά εάν το πρόβλημα των ανέργων που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα τους, το έχει δημιουργήσει η ΔΕΗ ή η κυβέρνηση; 

Οι πάμπολλες περιπτώσεις προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά έχουν αμβλύνει την άλλοτε άτεγκτη στάση των ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων έναντι των πολιτών, σε αντίθεση με κάποιους χαμηλότερα ισταμένους που απαντούν με ένα ξερώ: "χρωστάτε κύριε, δεν γίνεται τίποτε"! Είναι οι περίφημοι "βασιλικότεροι του Βασιλέως"! 

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις.
 Όσον αφορά για τους εργολάβους "εκτελεστές με την πένσα" στο χέρι, τι άλλο μπορεί να πει κανείς;

Εκτελούν από στέρηση ρεύματος μία ολόκληρη οικογένεια για να πάρουν αμοιβή τρία ευρώ στο ρολόι της! 

Έτσι, ούτε οι κουκουλοφόροι "έλληνες" δήμιοι Ελλήνων αγωνιστών, που με εντολή των Βαβαρών, στα πρώτα χρόνια της Βαβαροκρατίας στην Ελλάδα, δεν συμπεριφέρονταν τόσο άθλια, με τόση αναξιοπρέπεια! 

Και για να μαθαίνουμε από την Ιστορία του λαού μας:

Όταν έφεραν την πρώτη γκιλοτίνα στην Ελλάδα οι βαβαροί για να αποκεφαλίζουν τους φτωχούς αγωνιστές του αγώνα του Έθνους του 1821, που κατέφευγαν στις ληστείες πλουσίων για να επιβιώσουν, την έστησαν στο μαρτυρικό Μεσολόγγι. 

Στον πρώτο δημόσιο αποκεφαλισμό αγωνιστή, που γίνηκε στην πλατεία, κάλεσαν τους κατοίκους να τον παρακολουθήσουν. Οι κάτοικοι δεν ανταποκρίθηκαν και κλείστηκαν στα σπίτια τους με τα μπατζούρια των παραθύρων κλειστά. 

Ο δε καφετζής που υποχρεώθηκε να κρατήσει ανοικτό το καφενείο του, όταν ο δήμιος ήπιε τον καφέ του, πάντα φορώντας την κουκούλα και μετά πήγε να κάνει την απαίσια εργασία του, ο καφετζής το φλυντζάνι που ήπιε τον καθέ ο δήμιος, δεν το έβαλε για πλύσιμο. 

Προτίμησε να το πετάξει, να σπάσει ως ένδειξη παθητικής αντίστασης στους απόγονους των Ούνων, που ανέλαβαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην εξαθλείωση. Τότε Ούνοι, Βαβαροί, σήμερα οι κοντινοί απόγονοί των Γερμανοί, πιστοί στο δόγμα "Ντόιτσλαντ ουμπεράλες"!

Και στη θέση του δημίου  τα τσιράκια της Μέρκελ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης. Κι απόκοντα, ως θλιβεροί κολαούζοι, σπιούνοι των βαβαρών επικυριάρχων οι "εκτελεστές με την πένσα"!

Πόσο μακρινές μεταξύ τους οι εποχές, αλλά και πόσο κοντινές οι διαφορές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: