ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Δίνουν σήμερα εξηγήσεις Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ για τα «κόκκινα» δάνεια

Φωτογραφία αρχείου.


Εξηγήσεις ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Πεπόνη θα δώσουν σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής, οι γενικοί διευθυντές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ Μ. Δασκαλάκης και Ρ. Σπυρόπουλος αντιστοίχως. Με τις απαντήσεις τους θα κλείσει ο πρώτος κύκλος της προκαταρκτικής έρευνας για τα οικονομικά εν γένει και τη δανειοδότηση των δύο κομμάτων ειδικότερα, κατά τη δεκαετία 2000-2011.

Αυτό που θα κληθούν να απαντήσουν, είτε αυτοπροσώπως είτε –που είναι και το πιθανότερο- με υπομνήματα διά των συνηγόρων τους, είναι με ποιες μεθόδους έχουν φτάσει τα δύο πάλαι ποτέ κόμματα εξουσίας να έχουν δανειστεί πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ και αν πρακτικά μπορούν τώρα να αποπληρώσουν αρχικά κεφάλαια και τόκους.

Αξίζει να επισημανθεί ότι Συγγρού και Ιπποκράτους έχουν υποθηκεύσει τις μελλοντικές τους επιχορηγήσεις, παίρνοντας ως δεδομένα τα εκλογικά τους ποσοστά εποχής δικομματισμού... Η πραγματικότητα αποδείχθηκε όμως πολύ χειρότερη και για τους δύο, περισσότερο όμως για την περίπτωση του Ευ. Βενιζέλου, η εκλογική απήχηση του οποίου έχει περιοριστεί στο 1/4 των ποσοστών που το ΠΑΣΟΚ κάποτε απολάμβανε.

Ας σημειωθεί ότι η Ν.Δ. εμφανίζεται να έχει δώσει ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση ως το 2020, το ΠΑΣΟΚ ως το 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες από την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, η Ν.Δ. έχει δανειστεί 132,4 εκατομμύρια και το ΠΑΣΟΚ 120,7 εκατ., ως επί το πλείστον από την Εθνική και την Αγροτική Τράπεζα.

Πολύ πιο χαμηλά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δανειστεί 8,2 εκατ. και το ΚΚΕ 10,9, δάνεια που μπορούν να εξυπηρετηθούν, ιδίως σε ό,τι αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του ο Περισσός έχει υποθηκεύσει και ακίνητα ιδιοκτησίας του.

Πριν έξι χρόνια, ο δανεισμός του ΠΑΣΟΚ ήταν στα 67 εκατομμύρια και της Ν.Δ. στα 77 εκατομμύρια. Η -εσφαλμένη- πεποίθησή τους όμως ότι θα απολαμβάνουν εσαεί ποσοστά άνω του 35% και θα εναλλάσσονται στο Μέγαρο Μαξίμου τους ώθησε σε κακοδιαχείριση, εξ ου και τα παραπάνω ανοίγματα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει υποσχεθεί ότι θα ρίξει φως στην οικονομική διαχείριση της περιόδου Παπανδρέου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα «κόκκινα» δάνεια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν απασχολήσει και τον ξένο Τύπο: Reuters, Focus, Handelsblatt έχουν τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα. Περισσότερο δηκτικό το Focus, που αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν τα δύο κόμματα αυτά να σώσουν τη χώρα (όπως διατείνονται) και την ίδια στιγμή αυτά να είναι τόσο υπερχρεωμένα, ώστε να αδυνατούν να πληρώσουν μισθούς υπαλλήλων και ενοίκια στην ώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: