ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η απεργία της 20 Φλεβάρη, πρέπει να γίνει σταθμός κι ως ένα βαθμό περνάει και από μας

  Βλέπει δύσκολο το μέλλον του. Κι αποφάσισε ο Γιαννάκης να τεθεί πρωτοπόρος! Είναι σαν να λέει τι κάθεστε ρε στον καναπέ. Δε βλέπετε που μας πάνε αυτοί που μας κυβερνάνε;


Ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τις οργανώσεις του κόμματος
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ που εστάλη από κεντρικά προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει συναγερμό στις οργανώσεις του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, για να αποτελέσει σταθμό η απεργία της ερχομένης Τετάρτης 20 Φλεβάρη. Σε αυτό το σημείωμα τονίζεται: «Η απεργία αυτή έρχεται μετά από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για μια συνολική στροφή προς την κοινωνία, μια νέα πορεία προς το λαό που πρέπει να βρίσκει τις δυνάμεις μας σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο παρούσες». Επίσης τονίζεται: «Επιδιώκουμε στην απεργία αυτή να εμπλακούν πέρα από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα όλες οι κοινωνικές κατηγορίες που πλήττονται από την ακραία πολιτική λιτότητας και αυταρχισμού».

Ειδικότερα, αναφέρονται τα παρακάτω:
Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Σε μια οριακή για την κοινωνία, την κυβέρνηση αλλά και την Αριστερά στιγμή έρχεται η απεργία στις 20 Φλεβάρη. Μετά από τις κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς και τα λιμάνια που στιγματίστηκαν από την αυταρχική επιλογή επίδειξης πυγμής από την μεριά της κυβέρνησης, μέσω της εφαρμογής της επιστράτευσης, αυτή η απεργία αποκτά κομβική σημασία για όλους τους εργαζόμενους. 

Σε μια συγκυρία που η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει, που αμφισβητούνται βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων, την στιγμή που καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και η ανεργία εκτινάσσεται, την στιγμή που φαίνεται να αμφισβητούν μέχρι και το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και το ίδιο το δικαίωμα του συνδικαλισμού αυτή η απεργία δεν μπορεί να περάσει ως μία ακόμα κινητοποίηση.

Ταυτόχρονα η απεργία αυτή έρχεται μετά από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για μια συνολική στροφή προς την κοινωνία, μια νέα πορεία προς το λαό που πρέπει να βρίσκει τις δυνάμεις μας σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο παρούσες. 

Για την προετοιμασία αυτής της απεργίας με βάση και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που αυτή παίρνει, ως μια μάχη για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της συνολικά, πρέπει να υπερβούμε αδυναμίες και προβλήματα και να οργανώσουμε την παρέμβασή μας με ένα τρόπο αντίστοιχο με τις απαιτήσεις. Βουλευτές, μέλη της γραμματείας και συνδικαλιστικά στελέχη πρέπει μαζί με τις οργανώσεις μας να δώσουμε τον τόνο αυτής της κινητοποίησης μέσα από περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και γειτονιές. 

Αυτή η απεργία πρέπει να γίνει σταθμός και αυτό ως ένα βαθμό περνάει και από μας.
Επιδιώκουμε στην απεργία αυτή να εμπλακούν πέρα από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα όλες οι κοινωνικές κατηγορίες που πλήττονται από την ακραία πολιτική λιτότητας και αυταρχισμού. Επιστημονικοί φορείς, επιμελητήρια και εμπορικοί σύλλογοι, φορείς και κινήσεις της αυτοδιοίκησης αλλά και κάθε κοινωνική συλλογικότητα επιδιώκουμε να πάρει αποφάσεις και μέτρα στήριξης της απεργίας. 

Σε πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η απεύθυνσή μας σε άνεργους, νέους και συνταξιούχους.

Στην προετοιμασία της απεργίας αποκτά κομβική σημασία η στήριξη των κινητοποιήσεων των αγροτών και η συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις την μέρα της πανεργατικής απεργίας.

Στην προετοιμασία της απεργίας πρέπει να εξαντλήσουμε όπου παρεμβαίνουμε όλα τα περιθώρια για συνελεύσεις των σωματείων και των συλλόγων μας και να οργανώσουμε κομματικές συσκέψεις οργανωτικών και συνδικαλιστικών στελεχών σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο (οπωσδήποτε σε όλες τις μεγάλες πόλεις). 

Ακόμα πρέπει να προετοιμάσουμε μαζικές εξορμήσεις, πικετοφορίες, αυτοκίνητα με ντουντούκες και να χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για να καλέσουμε όλη την κοινωνία να συμμετέχει. 

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί και θα σας σταλεί αφίσα και κείμενο κάλεσμα για την απεργία που πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Την ημέρα της απεργίας προσπαθούμε να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν με πανό στις συγκεντρώσεις όλες οι κοινωνικές – συνδικαλιστικές – πολιτικές συλλογικότητες της περιοχής μας.
Η συμμετοχή όλων μας τόσο στην προετοιμασία όσο και στις ίδιες τις συγκεντρώσεις πρέπει να γίνει ένα ακόμα κρίσιμο βήμα για την συγκρότηση σταθερών σχέσεων των οργανώσεών μας με χώρους δουλειάς, κοινωνικούς χώρους και γειτονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: